UTOK lansează tableta i800 cu procesor Intel şi Windows 8.1

Acum câteva luni a aparut la ultima conferinţtă de presă UTOK, tableta i800 care promitea să fie cea mai bună tabletă de 8.0 inch în acel moment. Astăzi se pare că i-a venit rândul să fie lansată în sfârşit pe piaţa din România. În momentul de faţă nu prea avem multe tablete care măsoară în diagonală 8 inch, iar de aceea eu mă gândesc că vor da o lovitură bună cu acest model i800.

 

i8009

Această tabletă se încadrează în rândul tabletelor echipate cu procesoare bune, marca Intel. UTOK a ales modelul Z3735G de la Intel, care dupăa parerea mea este cel mai bun din clasa lui, adică clasa medie. La fel si chipsetul video, este tot de la Intel, dar despre care încă nu avem informaţii complete. Ştim doar că este cu 4 nuclee. Pe lângă aceste două componente hardware, avem şi o memorie RAM suficientă de 1GB pentru sistemul de operare Windows 8.1 . Avem si un slot microSD cu care îi poţi extinde memoria de 16GB, cu încă 32GB.

i8

La exterior bănuiesc că avem cam aceleaşi materiale pe care le avem pe i700, doar la dimensiuni mai mari. În partea din faţă avem un panel IPS, cu o rezoluţie bună de 1280 x 800 px din care rezultă o densitate de aproximativ 190 ppi. O rezoluţie bine aleasă pentru această diagonală frumoasă. Deasupra ecranului avem o cameră mică de 0,3MP şi cam atât – nici un senzor, potrivit descrierii oficiale. Încă de la prima privire, observăm rama destul de groasă pe verticală, care este o caracteristică a tabletelor care rulează pe Windows 8.1 – deci nu este un minus.

În partea din spate avem o cameră de 2MP, fară autofocus. Sub carcasa din spate, avem un acumulator mediu de 4.000 mAh, care promite o autonomie de până la 6-7 ore, folosind tableta în parametrii normali.

Per total, eu spun că avem de a face cu o tabletă foarte accesibilă, cu procesor Intel, un format frumos şi un sistem de operare de care te vei ataşa foarte repede. i800 poate fi cumparărată doar la precomandă de pe siteul oficial UTOK. Costă doar 649 Lei. Îşi merită banii cu sigurantă!

sursa: http://www.utok.com/ro/800-series/utok-i800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank