UTOK i1000 – o noua tableta cu procesor Intel

i1000

UTOK i1000 este noua tableta de 10″ cu procesor Intel, lansata azi. UTOK isi mareste incetul cu incetul portofoliul de tablete care depasesc diagonala de 8″. Oricum nu ii ajung pe cei de la Allview, care lanseaza cate un produs nou aproape la fiecare 2 saptamani. Tendinta celor de la UTOk este de a aduce tablete cat mai bune si echipate cu componente de buna calitate. Ca si in cazul de fata, UTOk i1000 este echipata cu un procesor marca Intel, modelul Z2520 Dual-Core pe arhitectura de 32nm. Acest tip de procesor ruleaza foarte bine cu proceosrul grafic SGX544 MP2, care ar fi capabil sa duca si o rezolutie FUllHD.

Insa cei de la UTOK au dorit o tableta pentru buzunarele Romanilor si au redus aceasta rezolutie la 1280 x 800 px, la diagoanala de 10″. In total avem o densitate medie spre mica de 151 ppi. Aceasta combinatie de procesoare si rezolutie, solicita in modul cel mai economic, acumulator de 6.000 mAh. O rezolutie mai mare la o asemenea diagonala, insemna o autonomie mai redusa cu cel putin 25%. In asamblu, tableta promite o autonomie de cel putin 1 zi si jumatate – asta la modul normal de utilizare.

La capitolul memorie interna si memorie RAM, i1000 sta destul de bine, deoarece este echipata cu 8GB memorie interna pe care o poti extinde cu ajutorul unui card microSD de pana la 32GB ( recomand achizitionarea unui card ), precum si 1 GB memorie RAM, pentru ca aplicatiile si versiunea de Android 4.2 Jelly Bean sa ruleze fara probleme.

i100

Pe partea de conectivitate, tableta i1000 vine echipata cu: un port microUSB versiunea 1.0, Wi-Fi, Bluethoot 4.0 si doar un singur senzor: compas. Poate era necesar un senzor de lumna si proximitate, pentru a reduce consumul de energie.

Per total, o tableta mare, cu specificatii medii, ce ruleaza pe o versiune de Android depasita si un procesor puternic marca Intel. Tableta poate fi cumparata la un pret de  649 Lei de la UTOK. In plus, cei de la UTOK iti trimit la cutie si o husa cu tastatura inclusa in pret!

tast

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank