UTOK 351D Review

Piaţa smartphone-urilor din România este într-o mare creştere deoarece avem foarte multe modele de telefoane pentru fiecare categorie socială, precum şi pentru fiecare buzunar. Mai exact, în ultimi ani, pe piaţa noastră au apărut câteva branduri locale printre care şi UTOK. Acesţia sunt prezenţi de ceva vreme, doar că am început să auzim de ei datorită noilor modele de telefoane şi tablete super accesibile. Desigur mai este şi Allview care este liderul în momentul de faţă. Dar despre UTOK, am auzit şi ştiu foarte multe persoane care au decis să aibă încredere în produsele lor. La fel am făcut-o şi eu, iar pentru o persoană mai draga şi mai începătoare cu smartphoneurile, i-am cumpărat telefonul UTOK 351D, care costă doar 199 Lei. Desigur, principalul aspect pe care l-am luat în considerare atunci când l-am comandat, a fost preţul.

Aşadar, după câteva zile în care am avut ocazia să îl testez, am decis să scriu acest review pentru tine, în ideea de a lua şi tu o decizie bună atunci când doreşti să îţi cumperi un smartrphone cu nici 200 Lei. Pentru început, am să îţi prezint ce se află în cutia lui UTOK 351D:

img_20150204_210845

Construcţie şi design

Producătorul care a lansat acest smartphone a ştiut de la început că persoanele care optează pentru acest model nu sunt atât de pretenţioase şi se vor mulţumi cu calitatea acestuia. La fel şi eu, după ce l-am ţinut prima dată în mână, am rămas cu impresia: este un smartphone atrăgător, cu material plastic bun şi chiar un capac cauciucat pentru un grip mai bun. Am mai observat că este foarte uşor, frumos rotujit pe la colţuri şi destul de mic pe partea de dimensiuni. Asta înseamnă că este potrivit persoanelor mai tinere, sau a celor care îţi doresc un smartphone mic şi uşor de utilizat cu o singură mână.

Probabil că partea de cameră care este ieşită în relief, va fi predispusă la o uzură mai mare, dar acest lucru se poate evita cu o carcasă oferită special de producătorul UTOK. Butonul pentru volum este poziţionat bine, are un feedback bun şi este acoperit cu un material fin, plăcut la atingere. Însă butonul pentru blocare, este poziţionat ca şi la HTC One – deasupra ecranului, ceea ce pare a fi mai greu de ajuns la el. Desigur slotul microUSB este aşezat în locul acestuia, deoarece nu mai era spaţiu pe carcasa acestuia. Capacul este prevăzut cu cleme pe fiecare margine şi este dintr-un material calitativ, ceea ce îi conferă o prindere foarte bună. Partea puţin mai neplăcută, este la slotul pentru SIM şi microSD, a căror ieşire este blocată de acumulator – de fiecare dată când doreşti să schimbi cartela sau cardul, trebuie să opreşti de tot telefonul. Per total, un smartphone cu o construcţie bună, care nu scărţie.

Ecran şi cameră

Diagonala de 3,5 inchi, este deja parcă trecută de vreme. Normal, un smartphone lansat în anul 2014 ar trebuii să aibă o diagonală de cel puţin 4 inch. Însă această opţiune cu un ecran mai mic, poate că facilitează şi un preţ mai mic, dar şi o calitate bună a imaginii. Dacă aveam un ecran şi o rezoluţie mică, ca şi în cazul de faţă, rezulta o imagine pixelată şi de slabă calitate. De aceea, rezoluţia de 480 x 320 px este bine raportată la diagonala de 3,5 inch. Totuşi ecranul lui 351D îţi oferă o calitate acceptabilă a imaginii, precum şi o luminozitate bună, chiar şi la mediul exterior.â

Camera este de departe principalul aspect pentru care mulţi dintre voi aleg acest smartphone. Cei 5MP îţi oferă posibilitatea de a surprinde imagini bune, la o rezoluţie acceptabilă. Am să pun în zilele ce urmează câtva poze făcute cu acesta, precum şi o filmare la rezoluţie maximă. Mai menţionez că acest mai are şi o cameră frontală, despre care nu cred că mai trebuie să discutăm la partea de calitate, deoarece este de 0,3MP.

Performanţă

Orice smartphone are punctele lui bune şi proaste. În cazul de faţă, unii dintre voi poate vă întrebaţi ce rost mai are să testez acest model în aplicaţiile de tip benchmark? Eu îţi dau un raspuns cât se poate de serios: UTOK 351D are în dotare un procesor Dual-Core la 1 GHz şi un accelerator grafic Mali 400MP. Aceste două le găsim însă pe multe modele ce ajung să coste şi 500 Lei. De aceea, parerea mea despre acest model este că, are specificaţii bune, pentru un asemenea preţ. Sincer şi eu mă aşteptam la rezultate foarte slabe în aplicatiile becnhmark, dar am rămas puţin surprins. Mai jos aveţi screenshot-urile care vă vor convinge şi pe voi.

Desigur am testat şi în jocuri acest model. Am rulat Hill Climb Racing, Temple Run 2 şi CandyCrush, iar toate au rulat perfect, fără nici cea mai mică problemă. Pe viitor am să mai testez telefonul şi în alte jocuri, iar toată partea de gaming am să o prezint într-un clip special. Rezultatele în AnTuTu sunt foarte bune, depăşesc punctajul de 10.000, iar la partea de grafică, NenaMark 2 scoate 50 fps, ceea ce pare că modelul acesta se descurcă bine în multe jocuri din Play.

Baterie

La acest capitol, UTOK 351D face faţă cu succes la un utilizator care nu este atât de pretenţios. Adică nu intra foarte mult pe internet, şi foloseşte telefonul mai mult pentru convorbiri, mesaje şi câteva poze. Desigur, la o utilizare mai intensă, adică cu o conexiune activă la internet toată ziua, telefonul nu rezistă mai mult de 5 ore. În rest, la modul 2G, avem probabil şi o zi întreagă de utilizare la normal. De exemplu, pentru tatăl meu, telefonul face faţă foarte bine, deoarece el îl utilizează doar pentru apeluri telefonice şi uneori mai face câteva poze.

Screenshot_2015-02-04-20-48-17Puncte pozitive

  • design tineresc
  • interfaţă rapidă
  • cameră de 5MP
  • Dual-SIM, suport microSD
  • preţ atractiv, sub 200 Lei

Puncte negative

  • castile din pachet
  • cameră frontală mică

În concluzie, UTOK 351D este un smartphone special pentru cei cu un buget foarte mic, care îţi oferă o cameră bună, o interfaţă curată de Android 4.2 Jelly Bean şi în ultimul rând, un design foarte simpatic. El poate fi un cadou foarte frumos pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Telefonul poate fi cumpărat de la următoarele magazine:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank