Toshiba lanseaza HDD-uri cu capacitatea de 5TB

toshiba

Daca capacitatea maxima disponibila pentru consumatori pana in momentul de fata este de maxim 4TB, cei de la Toshiba au trecut la urmatorul nivel si anume, au dezvaluit nou HDD care are o capacitate interna de 5TB. Diferenta nu este mare, dar pasul conteaza, deoarece este o cerere mare pentru HDD-uri cu un spatiu mare. Principala industrie spre care Toshiba se indreapta, este “supravegherea video” unde este necesar un spatiu foarte mare, datorita inregistrarilor video de inalta calitate si pe o durata indelungata de timp.

HDD lansat de Toshiba face parte din seria V (MD04ABA-V Series) si suporta stocarea a peste 30 camere care inregistreaza HD in acelasi timp, desi are doar 5.900 rpm in format 3,5″. Cat despre interfata acestuia, inca nu stim nimic, dar eu ma gandesc ca ar avea SATA 3, deoarece la o asemenea retea de camere, un SATA normal nu ar face fata.

hdd

Pe langa acestea, el mai are inca 3 functii speciale, care au fost concepute pentru a fi utilizat la camere video: SDVR, SNRV care pornesc de la ideea de inregistrare digitala, cat si de la ideea de retea de camere.  El va fi disponibil si la noi in tara, incepand cu luna Noiembrie sau Septembrie. Momentan la noi in tara putem cumpara HDD cu capacitatea maxima de 4TB/5.900 rpm si SATA 3 de la eMag la pretul de 699 Lei.

sursa: ubergizmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank