The Theory of Everything, un film despre viata lui Hawking

Aseară am puţin timp liber pe care mi l-am ocupat cu un film super bun. Am tot căutat eu ceva filme bune pe internet şi nu am găsit nimic pe gustul meu. Însă unul din ele mi-a atras atenţia datorită numarului mare de vizualizări, care ma dus cu gândul că este un film bun. Este vorba de noul film a lui James Marsh, numit The Theory of Everything, în care acesta ne prezintă relaţia între celebrul fizician Stephen Haking şi soţia sa.

steph

Despre Hawking, toată lume ştie că este o persoană inteligentă, care are o problemă foarte gravă de sănătate. Filmul în mare parte se concentrează pe această evoluţie de a foarte bine la rău, precum şi la relaţia dintre el şi soţia sa pe perioada în care problemele de sănătate devin tot mai accentuate. TTE începe cu povestea clasică a studenţilor de la marile universităţi din lume, unde după cum bine ştim sunt doar tocilari care se descurcă foarte greu cu fetele, dar în acelaşi timp si foarte lejer. În aceeaşi oală este şi tânărul Stephen, care îşi găseşte prima iubire la un bal elegant unde se îndrăgosteşte la prima vedere. După aceste momente fericite, apar şi primele probleme de sănătate care îi vor schimba viaţa din toate punctele de vedere. Desigur avem şi sclipirile din timpul orelor ale lui Stephen, care îl vor face renumit printre studenţi şi care în cele din urmă îl vor face celebru. Anii trec foarte repede, iar iubirea dintre ei este mai mare ca oricând, după ce părinţii lor sunt de acord cu starea lor civilă.

Stare de sănătate începe să se înrăutăţească foarte tare, iar Stephen ajunge la doctori şi în cele din rumă ajunge să nu mai poată vorbi decât cu ajutorul aparatului special făcut pentru acesta. În tot această perioadă ne sunt prezentate greutăţile prin care trece un om cu o dorintă foarte mare de a învăţa, care în cele din urmă, trece peste toate. Acest exemplu mi-a dat puţin de gândit: adică noi, oameni normali cu o stare perfectă de sănătate ne plângem că nu putem să învăţăm, pe când Stephen cu greutăţile lui a trecut peste toate. Mai intervine şi problema stării de sănătate, care m-a făcut să ma simt puţin ciudat – adică, dacă Stephen era o persoană mai puţin inteligentă, nu beneficia de absolut nimic în plus, faţă de cei din aceeaşi situaţie. Este ca şi în lumea reală – cei deştepţi şi bogaţi sau faimoşi, beneficează întodeauna de tot ce este mai bun.

După toate astea, Hawking devine celebru datorită teoriilor sale despre timp şi univers, iar starea lui de sănătate este atent monitorizată de specialiştii din domeniu. Mai bine zis, creierul lui este cel mai important pentru majoritatea oamenilor de ştiinţă. În ziua de azi, Stephen, încă lucrează la ceea ce a început încă din facultate şi nu pare că nu se dă bătut în ciuda stării sale de sănătate. Un exemplu foarte bun, pentru cei care se regăsesc în situaţia lui şi nu numai! Cu toate acestea, el a publicat numeroase cărţi, dintre care cea mai renumită este Teoria universala, de însuşi Stephen Hawking. Cu toate acestea, filmul TTE este de departe o autobiografie foarte reuşită, cu multe aspecte care te vor determina să îţi schimbi puţin gândurile despre cum trebuie luată viaţa şi cum trebuie trăită. Pentru cei care preferă să citească povestea acestui mare om, o poate face achiziţonând cartea Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking, scrisă de fosta soţie, Jane Hawking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank