Tablete in loc de rechizite

Sunteti de acord cu mine? ce ar fi daca anul acesta nu mai trebuie mergi prin toate magazinele mari sa iti cauti rechizite pentru scoala? pentru ca deja au aparut standurile alea pline de caiete, pixuri si alte globuri pentru geografie, care te inampina inca de la intrarea in magazin – adica o strategie de marketing care functioneaza foarte bine.

Eu insa m-am gandit ca anul acesta sa salvam putin padurile noastre si sa trecem pe electronice, mai exact pe tablete sau e-readere. Parca acum cateva zile au vazut la tv cateva scoli din Romania unde deja s-a optat pentru ca elevii sa nu mai duca pe spatele lor o maculatura inutila, ci sa poarte la ei tablete marca iPad – care mie mi se par foarte scumpe si uneori nu satisfac cerintele unui elev care doreste sa citeasca fara sa isi oboseasca ochii. Pana si in alte tari, aceasta tendinta de a trece pe tablete, este foarte puternica, mai ales in institutiile private de invatamant.

Guvernul ar putea aloca o suma de bani necesara pentru dotarea tuturor scolilor cu o tableta sau un reader, deoarece acestea nu costa asa de mult, iar tehnologia ar trebuie sa fie accesibila tuturor. De exemplu, o tableta buna pe care ar trebui sa o aiba fiecare elev la scoala este Viva C7 de la Allview care are un ecran foarte bun si un pret foarte mic doar 199 Lei la eMag ( exemplu ).  Daca faci un calcul simplu, la ora actuala sunt aproximativ 3,2 milioane de scolari si prescolari care se pregatesc sa inceapa anul scolar x 199 Lei tableta, ajungem la o suma mica, in comparatie cu vacantele parlamentarilor pe o luna.

Tabletele ar putea fi prevazute cu un sistem de siguranta cum sunt in magazinle de tip showroom, un sistem software de securitate si poate un regulament mai sever privind folosirea acestora.

Poate unii dintre voi va intrebati ce beneficii ar aduce acest sistem de tablete? – pai treaba sta in felul urmator: datorita animatiilor, sunetelor, pozelor color, povestilor audio si multor altor beneficii pe care le aduce tableta, copii vor fi mai atenti la ea, mai concentrati, mai fascinati si mai interesati. Cartile o sa le para mai atractive sa le citeasca pe tableta decat din carte, unde ai o multime de pagini si doar scrisul. Exista o multime de aplicatii care iti pot invata copilul tabla inmultirii, literele, sa se exprime corect si multe altele.

Tu ce crezi, ar fi bun un astfel de sistem pentru a educa viitorul nostru?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank