Sirius EVO QS – recenzie

Salutare tuturor, astazi am sa vorbesc despre o noua tableta de la compania romaneasca Vonino, care dupa cum am observat eu personal, se vinde foarte bine in magazinele Orange dar si pe alte magazine virtuale. Dupa cum ii spune numele, EVO QS este varianta imbunatatita a tabletei QS. Dar nu este chiar asa, deoarece principalul dezavantaj al lui EVO este lipsa modulului 3G. In rest pot spune ca EVO este putin mai performanta la prima vedere. Ca sa fim siguri de acest lucru, sa vorbim putin mai in detaliu despre aceasta tableta. Important: pretul lui EVO QS este mai mic decat al lui QS – 529 Ron vs. 949 Ron. Sa trecem la ale noastre:

 

Hardware

Tableta este dotata cu un procesor Quad-Core Cortex A-9 superior fata de cel MTK Cortex A-7 de pe QS simplu. Frecventa mai mare, din care rezulta viteza mai buna, iar aici vorbim de 1,6GHz pe Evo vs. 1,2GHz pe QS. diferenta nu este atat de mare, dar eu as merge pe 1,6GHz. Langa acest procesor gasim, bineinteles memoria RAM de 1GB DDR3 pe EVO QS si SDRAM pe QS – si aici avem o diferenta semnificativa daca punem la socoteala si procesorul.

Pe langa aceste doua componente importante, mai avem o diferenta si la partea de chipset grafic si anume: pe EVO QS avem un Quad-Core Mali 400 iar pe QS avem un PowerVR SGX 544 iar eu as merge tot pe un Mali 400. Deci este mai bun si nu vei avea probleme nici la cel mai nou joc sau aplicatie din Google Play.  In afara de componente acestea, nu gasim nimic nou. La aceasta categorie castigatoare este tableta EVO QS.

 

Constructie & Design

Tabletele seamana foarte bine una cu alta, iar aici vorbim de o constructie foarte solida, care imita metalul, placut la atingere si nu retine amprentele. Ameble vin disponibile pe mai lute culori, iar eu iti recomand culoarea Silver, deoarece are un aspect mai premium.  La partea din fata  gasim camerele web de 0,3 MP pe EVO si 2MP pe QS, iar in partea din spate avem camerele de 5MP pe Qs (cu LED Flash si inregistrare HD) si 2Mp pe EVO. La aceasta parte se pare ca tot QS conduce. Tot la prima vedere putem observa ca marginile laterale au ramas aceleasi, iar partile de sus si jos au ramas la fel, groase si cu mult spatiu inutil.

Se mai puteau adauga ceva senzori pentru a reduce consumul de energie si bineinteles pentru o viata mai lunga a bateriei( pe Qs avem un senzor de lumina).  Avand o diagonala mica, de doar 7,9 inchi, ambele tablete se potrivesc foarte bin in mana, se se utilizeaza cu o mare usurinta chiar si cu o singura mana. Este perfecta pentru jocuri cat si pentru poze in special QS. Mai multe: ambele au o gorsime foarte mica, de doar 7,4 pe QS si 8,6 pe EVO dar si o greutate foarte redusa la doar 330 grame pe EVO si 360 grame pe QS. Se pare ca au folosit pe EVO componete mai “grele” adica mai puternice, darde tehnologie noua, adica foarte usoare. In concuzie, la aceasta categorie, eu as opta pentru QS.

evo

EVO QS

Ecran & Baterie

La aceasta parte, ambele tablete vin dotate cu bine cunoscutul ecran IPS Multi Touch, care are unghiuri foarte bune si reproduce culorile in mod natural. Ambele vin cu o rezolutie foarte buna si anume 1024 x 768px din care rezulta o denistate a pixelilor putin cam mica de doar 163ppi. Nu este nici cea mai mica, dar se puteam putin mai bine.

Pe partea de baterie, QS bate EVO, deoarece gasim un acumulator de 4.500 mAh pe QS si 4.000 mAh pe EVO – eu cred ca trebuia sa fie inversa treaba, dar mare diferenta nu prea este, doarece procesorul Cortex A-7 consuma mai multa energie decat A-9. In mare parte pot spune ca ambele sunt cam la fel si rezista cel mult 2-3 ore in modul gaming, iar la o conexiune de Wi-Fi rezista cel mult 4 ore. La modul normal de utilizare, tableta se prezinta normal si rezista mai bine de o jumate de zi. In final eu mai bine as merge pe un QS, deoarece cifrele fac diferenta la “suprafata”.

 

Conectivitate

Nici la aceasta categorie tabletele nu impresioneaza, decat ca pe QS avem modulul 3G incorporat, iar pe EVO avem posibilitatea de utilizare doar cu ajutorul modemurilor.  Tot pe EVO mai gasim si un port micro HDMI, iar pe Qs, nu avem asa ceva. In rest avem: un port USB si un jack de 3,5 mm, Bluethoot versiunea noua 4.0. Putin deranjant este faptul ca, daca o sa avem nevoie de tableta sa o utilizam intr-o camera diferita fata de cea unde este modemul, o sa ai putin probleme la semnal, adica nu o sa ai cel mai bun semnal ca si cand ai fi in camera cu modemul.

qs1

QS

 Software & Stocare

Ambele tablete ruleaza o versiune cat de cat decenta de Android si anume 4.2.2 Jelly Bean. Ambele iti ofera acceasi experienta in utilizare si navigare prin meniu. nici o diferenta la aceasta parte. Pe partea de stocare, ambele tablete vin la fel: 8 GB cu posibilitatea de extindere cu ajutorul cardului microSD care suporta pana la 32GB.

In concluzie, pot spune ca ambele tablete sunt destul de performante, dar eu iti recomand sa alegi din experienta mea, versiunea EVO QS, deoarece daca compania dorea sa ne duca in eroare cu numele de EVO, punea un pret mai mare la ea, dar nu a facut acest lucru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank