Scurt review si pareri despre Huawei P9 Lite 2017

La fel ca și restul producătorilor, Huawei lansează tot mai multe telefoane pe acest segment mid-range, cu mici update-uri la fiecare an sau la fiecare model nou. Aceeași chestia s-a întâmplat și cu noul Huawei P9 Lite 2017, care este disponibil deja pe piața noastră de ceva vreme bună. Este un mid-ranger bun, despre care s-au scris foarte multe articole de tip review, fiindcă este un model foarte atratciv. Singura problemă cu care se confruntă multă lume este denumirea acestuia; pe unele piețe el este recunoscut ca fiind Huawei P8 Lite, iar pe piața noastră Huawei P9 Lite 2017. O chestie pe care nici eu nu o înteleg, dar pot să îți spun că este model 2017. Este foarte important acest aspect, fiindcă dacă vei alege un model 2016, vei avea ceva minusuri, față de acest model. Acum câteva zile un priten de al meu i-a cumpărat prieteniei lui acest Huawei P9 Lite 2017, cadou de ziua ei. Am participat și eu la onomiastică și am văzut pe viu acest telefon și m-am gândit să scriu câteva păreri despre P9 Lite, în ideea în care vrei să îl achiziționezi și tu.

află oferta la acest telefon, cu preț special

Pe partea de construcție pot spune că telefonul arată bine; are sticlă pe spate cât și pe față. La mijloc avem o ramă metalica care nu prea m-a încântat; adică este puțin tăioasă și cred că se putea face ceva mai bine. Probabil cu această husă se va rezolva problema și nu va mai exista senzația de tăiere pe muchia acestuia. Ecranul cât și spatele este foarte puțin curbat pe spate, iar asta înseamncă că va fi bine protejat cu această folie de sticlă; există modele la care cuubura pe ecran și spate este mult mai mare, ceea ce înseamn că că sticla nu îl va acoperi în totatlitate, lăsând spațiu liber între ecran și o eventuală lovitură. La acest capitol pot acorda o notă de 9/10 pentru construcția lui Huawei P9 Lite 2017. Este bine închegat, solid și stă bine în mână. O altă problemă care poate apărea este pe partea de amprente; totuși se poate rezolva cu husa de mai sus.

Ecranul este mare, de 5,2 inch, cu rezoluție FullHD, ceea ce mi-a plăcut; adică se ridică standardul de FHD și la telefoanele mid-range, ceea ce este foarte plăcut. Culorile sunt bune, este panel IPS, ceea ce înseamnă culori bine raportate, astfel încât să nu iasă în evidență ca și la un AMOLED. Eu prefer acest IPS, fiindcă culorile sunt mai naturale. Spatele arată bine, perfect plan, fără bordură la cameră sau la orice altceva. Foarte bine finisat și foarte bine îmbinat la sticlă și metal.

Pe partea software, avem celebrul Emotion, specifica Huawei; este simplu de folosit, fără Appdrw și fără buguri. Este fluent, rapid și bine organizat, ceea ce îmi aduce aminte de meniul celor de la Xiaomi, Meizu sau chiar și iPhone. Cât despre partea hardware, pot spune că este chiar foarte bună; avem 3GB RAM cu un procesor Octa-Core pe un chipset Kirin 655 și un chipset grafic Mali T830 MP2; o combinație suficient de bună pentru a se încadra în această zonă mid-range, undeva în primele 10 poziții. Raportat la Galaxy J7 2017, pot spune că este ușor sub el, pe partea de performanță. Oricum, aplicațiile rulează foarte bine, poți deschide mai multe aplicații în același timp fără probleme și chiar și jocuri mari. Nu cred că pot apărea probleme pe această parte. Cu aceste specificații Huawei P9 Lite 2017 reușesște să țină ștafeta sus, pentru a concura cu restul telefoanelor mid-range.

Pe partea de cameră nu pot să îmi spun părerea fiindcă nu am reușit să fac nici o poză cu acest model. Îți recomand să te uiți pe Youtube la calitatea pozelor și să decizi singur dacă face poze bune sau filmează bine. Din specificații, pot spune că este o cameră bună, cu multiple posibilității de utilizare.

Am apreciat mult că cei de la Huawei au ales un acumultor mare de 3.000 mAh, care datorită softului bine optimizat, duce telefonul chiar și la 2 zile de utilizare medie. Este un nou standard acest 3.000 mAh pentru noii utilizatori din 2017, care utilizează tot mai mult telefoanele de acest tip. Cu toate la un loc, pot spune că este un smartphone reușit, bine clădit, performant și cu un design elegant; este de rpeferat pentru genul feminin, unde se vede accentul pus de Huawei pe el. Am căutat cel mai mic preț la Huawei P9 Lite 2017 și l-am găsit la următorul magazin:

Dacă vrei să cumperi telefonul la un preț foarte bun sau chiar la o reducere bună îți recomand să accesezi linkul de mai sus care te va duce direct la telefon, el fiind disponibil în stoc. eMAG oferă posibilitatea de achiziționare și în rate fixe, dacă bugetul tău este mic; oricum, prețul raportat la ceea ce are telefonul în dotare este foarte bun.

Mai există o posibilitatea de achiziționare la abonament Orange de aici.

Comments

  1. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank