Review Vortex VAI-T12LCSV – inverter de generatie noua 2017

Vortex este unul din producătorii mondiali de aparate de aer condiționat, care este prezent cu peste 100 de modele la noi în România. Printre cele mai noi modele de aparat cu aer condiționat, se numărăr și modelul Vortex T12LCSV. Este un model ce a apărut anul acesta prin intermediul mai multor magazine online, cât și offine. Aparatul este disponibil în stoc, la magazinul eMAG, de unde vei afla mai jos, ce preț are și ce sistem de montare are.

Până în momentul de față, aparatele de aer condiționat Vortex, au mulțumit foarte mulți cumărători din țară și nu numai. Brand-ul a crescut bine în ultimii ani, datorită calității pe care le are în aparate, precum și a prețului. Acest model VAI T12LC face parte din categoria aparatelor de aer condiționat de tip inverter, dar și în clasa medie, raportând totul la calitate/preț/funcționalitate/rentabilitate. Există o mulțime de criterii care fac ca acest aparat să fie încadrat în clasa medie. În continuare, sper să evidențiez câteva din ele, iar pentru asta, am să te invit să citești review-ul de mai jos.

Review Vortex VAI-T12LCSV

După cum spuneam mai sus, aparatul de aer condiționat este de generație 2017. Acestea fiind spune, putem spune că are toate elementele necesare pe partea de funcții speciale, pentru acest an, în care cerințele pentru aparatele de aer condiționat au crescut foarte mult. Fiecare din noi, ne dorim un aparat de aer condiționat să fie cât mai bun, să se regleze automat și parcă, să șție din timp ce temperatură dorim în cameră. Vortex VAIT12 este un aparat care poate fi montat direct pe perete, având două conducte conectate la aparatul de exterior.

Design-ul și calitatea lui în sine sunt excelente, iar asta o spune prețul acestuia.  Este în mare parte fabricat din plastic cu excepția pieselor din interior, care sunt din alte materiale, rezistente și gândite pentru anumite temperaturi. Ca și design, Vortex arată foarte bine și poate fi montat în aproape orice încăpere. Ceea ce contează cel mai mult la un aparat de aer condiționat, este funcțiile și capacitatea lui de a răci sau încălzi, după plac. Pentru asta, trebuie să știm că acest aparat de aer condiționat Vortex T12LCSV, poate răci o suprafață de 25 mp. Desigur, dacă încăperea este puțin mai mare, acesta face față cu bine. Spre exemplu, pentru un apartament de 50 mp, este perfect. Nu va răci întreaga suprafață într-un timp record, dar o va face în mai puțin de 2 minute. Aceeași valoare este valabilă și pentru funcția de încălzire.

Inverterul Vortex are o capacitate de 12 000 BTU, ceea ce înseamnă că se încadrează perfect în clasa medie. Pentru suprafețe mai mari de 60 mp, recomand un aparat care are peste 15000 BTU si care poate răci convențional o suprafață de minimum 30mp. Însă, modelul acesta se poate utiliza chiar și pentru locuințe ceva mai mari de 50, dar care nu ajung la 60mp.

Am avut ocazia să văd la un prieten cum funcționează acest aparat de aer condiționat. El are un apartament de 56mp, compus dintrun living, un dormitor, baie și o cameră pentru copii.  Aparatul l-a poziționat în living, pe un perete exterior, în colț. În mai puțin de 1 minut, aparatul a răcit încăperea cu 5-6 grade în minus; deci este rapid și eficient. Cât despre telecomand și comenzi, aparatul este foarte ușor de folosit, având o telecomandă intuitivă. Pe partea de zgomot, aparatul este foarte silențios. Telecomanda prinde bine chiar și de la cea mai mare distanță, pe care o vei avea în cameră. În continuare, să trecem la partea de funcții și specificații.

Funcții speciale

Funcțiile pentru orice aparat de aer condiționat se împart în: funcții de climatizare și funcții speciale. Pentru fiecare categorie, aparatul Vortex VAI T12L are următoarele:

 • funcții de climatizare
  • răcire, încălzire, ventilație, dezumidifcare
 • funcții speciale
  • auto -restart/curățare, timer, mod economic, healty, Sleep/Night Mode

Din acest punct de vedere al funcțiilor, aparatul Vortex T12LCSV este foarte bine dotat. Are funcție specială pentru modul de noapte, care este tot mai cerută de cumpărători, pentru că îți asigură o temperatură normală pe toată perioada nopții și este foarte economică. Pentru perioadele ceva mai răcoroase, avem funcția de ventilație, care pune aparatul pe un cosum foarte mic de energie. Pentru sezonul ploios, avem funcția de dezumidificare, care scoate din aer, umezeala, în procent de peste 70%.

Din păcate, aparatul nu are funcția Wi-Fi, care momentan este la început de drum. Probabil pentru suprafețe mai mari și pentru persoane hi-tech, opțiunea de Wi-fi este bine venită. Aparatele care vin cu această opțiune de Wi-fi sunt ceva mai scumpe.

Cât de eficient este Vortex VAI-T12LCSV ?

Întotdeauna, orice cumprător se uită la consumul aparatelor de aer condiționat. De ce? pentru că există modele care consumă foarte mult. Dat fiind, anul 2017 de producție pentru acest model, pot spune că este un aparat foarte economic. Se încadrează în clasa de eficiență energetică A++. Consumul pentru răcire nominal este de 1130W, iar pentru încălzire este de 1020W. Aproximativ egal, cu mici diferențe pe încălzire. Are agent de răcire din clasa R410A, fiind unul din cele mai efciente soluții pentru răcire. Mai mult, este și cea mai prietenoasă cu organismul uman.

Ca și o mică concluzie, pot spune că acest aparat de aer Vortex, are un consum mediu spre mic. Este perfect pentru apartamente cât și pentru case cu suprafețe mai mici. Cel mai important, înainte de instalare și pornire, este să îl conectezi la o sursă de curent cu pământare.

Ce randament are aparatul Vortex T12LCSV?

Potrivit producătorului, acest aparat de aer condiționat, are un coeficient de randament pentru răcire de 6,1 și 4 pentru încălzire. Cifre bune spun eu deoarece majoritatea aparatelor din clasa lui, au același coeficient de randament. Pentru încălzire avem o cifră mai mică, datorită capacității sale de 3.200W. Debitul de aer pe care îl poate răci acest model, este de 550 metri cubi pe oră. Punân toate cap la cap, observăm că avem un aparat care are un randament foarte bun, raportat la ceea ce poate el face.

Ce alte caracteristici are aparatul Vortex VAI-T12 ?

Foarte important pentru orice aparat de aer condiționat, este tipul filtrului sau numărul de filtre. Acest model are un filtru anti-bacterian, perfect pentru un aer curat și fără miros. Mai mult acest filtru anti-bacterian, protejează aerul din casa ta contra microbilor, iar asta se poate reflecta în sănătatea copiilor tăi. Vortex are foltre de foarte bună calitate, certificate internațional.

Aparatul mai are un compresor rotativ, 3 trepte de la ventilator, de putere și o temepratură minimă de 10 grade, la care poate ajunge pe funcția de răcire. Cât despre dimensiunile sale, acestea le poți găsi în manualul de instrucțiuni pentru instalare.

Cum se instalează aparatul de aer conditionat Vortex T12LCSV ?

Dacă optezi pentru achiziționarea lui direct de la eMAG, aceștia au servicu de instalare contra-cost, pe care îl poți comanda odată cu achiziționarea acestuia. Prețul pentru instalarea acestui model, după preferințele tale, este de 297 Lei. Instalarea se face în maxim 5 zile, de la confirmarea comenzii. Probabil, în perioada următoare, se va aglomera serviciul de instalare, deoarece comenzile sunt foarte mari. Orice alegere ai face, instalarea este făcută de o echipă profi, care execută instalări de cea mai bună calitate.

Preț aer condiționat Vortex VAI-T12LCSV

Cel mai mic preț pentru acest model 2017, este la magazinul online eMAG; de aici recomand achiziționarea lui, îmrepună cu kit-ul de instalare contra cost. Pentru prețul lui, eu zic că Vortex T12 este un aparat foarte bun, perfect pentru apartamente și care are un randament foarte bun. Este silențios, puternic și destul de deștept. Principala caracteristică pe care pune accent acest model, este funcționalitatea, raportată la preț. Vortex VAI T12 costă 1.349 Lei la eMAG – poți comanda de aici!

Comments

 1. By Adrian

  Reply

  • By Ovidiu

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank