Review Vonino ZUN XO – rapid si ieftin

Vonino ZUN XO este unul din cele mai accesibile telefoane mobile care rulează pe un Android 6.0, având un procent de 98% pur. Asta înseamnă că ai partea de o experiență rapidă și fluentă ori de câte ori vei atinge ecranul lui. Am avut pentru review acest model, 2 săptămâni bune în care avut timp să îmi fac o părere despre acest ZUN XO. Modelul face parte din gama premium a celor de la Vonino, iar prețul acestuia este mai mult decât accesibil. Telefoanele Vonino sunt deja cunoscute pentru că au un Android pur, nemodificat aproape deloc și o calitate bună. În continuare te invit să citești review-ul pentru Vonino ZUN XO, scris de mine.

Review Vonino ZUN XO

1. Construcție

Începem prin a spune câteva cuvinte despre calitatea exterioară a acestui model. Am remarcat de la început că are o construcție bună. Pe spate avem un plastic cauciucat, care se prinde bine de palmă. Pe laterale, un metal frumos, elegant ce dă un aspect de produs premium. Pot spune că este premium, deoarece arată și se simte excelent în palmă. Pe tot conturului lui, vei avea parte de un felling frumos la atingere, datorită curbelor bine finisate. Tot datorită acestor curbe, telefonul dă senzația că este foarte subțire; grosimea acestuia este de 7,9 mm; chiar subțire.

La partea frontală, avem o sticlă ușor curbată ce pare să fie de o calitate foarte bună. Telefonul vine cu folie de protecție aplicată și o husă slim pe spate. Imi place ce design are telefonul și pentru asta îl recomand celor care își doresc un telefon frumos și confortabil.

Capacul din spate este ușor cauciucat și oferă un grip excelent. Este detașabil, ceea ce înseamnă că ai posibilitatea de a schimba bateria, atunci când se defectează. Sub acest capac, avem slotul pentru cartelă și microSD. ZUN XO suportă doar carduri de maxim 64GB. Suficient, pentru a stoca o grămadă de poze și melodii + aplicații și jocuri.

2. Ecran și interfață

Vonino ZUN XO are o diagonală de 5 inch, pe un panel IPS, cu o rezoluție HD. Această configurație o găsim pe foarte multe telefoane mobile din categoria lui de preț, iar eu cred că este o combinație perfect balansată pentru a avea performanță și aspect. Ecranul este luminos, frumos și are unghiuri bune de vizualizare. Îmi place că nu are spațiu între sticlă și display, fapt ce îl face să fie mai atrăgător la vedere.

Rezoluția este bună, pixeli nu se observă și cred că este suficientă pentru a da o viteză superioară interfeței. Senzorul de lumină își face treaba excelent și reglează imediat lumina în funcție de încăpere. Am apreciat mult acest aspect, deoarece există telefoane mai scumpe care nu fac treabă bună la schimbul de lumină. Culorile sunt bune, naturale.

Interfața acestuia este foarte rapidă. Asta o spun din experiența pe care am avut-o timp de 2 săptămâni. Telefonul se mișcă foarte bine, nu are lag și nu sacadează deloc. Chiar am rămas suprins, deoarece se ridică la nivelul telefoanelor de 1.000 Lei, din acest punct de vedere. Toată viteza este dată de versiunea de Android 6.0, fără modificări. Vonino a făcut un chestie excelentă și nu a încărcat inutil telefonul cu aplicații și animații aiurea; a păstrat doar ce este mai bun de la Android 6.0. cât depsre un update pe viitor, este de așteptat, fiindcă este cel mai bun smartphone din portofoliul lor.

3. Acumulator

Chiar dacă are un acumulator de 2.150 mAh, telefonul ZUN XO rezistă cu bine maxim o zi. L-am folosit pe tot felul de aplicații și bateria a rămas la 5-10% seara. Totul este bine optimizat și consumul este bine proporționat cu performanța acestuia. Dacă te întrebi, se încălzește telefonul la gaming? Normal că se încălzește, dar nu atât de tare încăt să fii nevoie să ieși din joc. Pe timp de gaming, bateria ține undeva la 3-4 ore, funcție de continuitate. Eu nu prea m-am jucat pe el, dar pot spune că bateria ține la câteva zeci de minute în 4-5 reprize de joacă.

Cel mai important, este că acumulatorul se poate schimba, dacă, după o perioadă îndelungată de folosire, nu mai face față ceințelor tale.

4. Performanță

Vonino ZUN XO are un procesor OctaCore de la Mediatek, tactat la 1,3 GHz. Alături de el, este și procesorul grafic Mali T720. Totul lucrează în combinație cu o memorie RAM de 2GB, care din punctul meu de vedere, este o combinație foarte reușită. Punând cap la cap, partea software și harware, ZUN Xo este un smartphone rapid și performant; chiar dacă prețul lui nu îți sugerează acest lucru. Există pe piață o mulțime de modele care se mișcă mult mai prost decât acest smartphone, dar au un preț ceva mai mare.

Aplicațiile rulează fără nici o problemă, iar jocurile în proporție de 90%, la fel, fără probleme. Eu chiar am rămas suprins cât de rapid poate să fie acest model care costă fix 479 lei la vonino.

5. Cameră si conectivitate

Telefonul are o cameră principală de 13MP și una secundară de 5MP. Ambele fac poze foarte bune, raportând calitatea la prețul telefonului. Interfața camerei este simplă și rapidă. Captura se face rapid și ai posibilitatea de a edita direct pozele, înainte de a le face. Ai o mulțime de optiune în meniul simplu al camerei.

ZUN XO funcționează perfect în orice rețea 4G din România, deci nu ai probleme cu el. Viteză bună la conexiunea H+, atât pe download cât și pe upload. Avem Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, USB 2.0 și Bluethoot 4.0. Port pentru Jack de 3.5 mm și un sistem de încărcare normal; fără fast charging.  Semnalul este chiar bun în zonele unde calitatea acestuia este redusă, iar asta o spun din proprie experiență.

După cum se poate observa din construcția acestuia, antenele pentru semnal și conectivitate, sunt amplasate pe conturul lui. Nu există probleme de pierdere a semnalului atunci când este ținut în ambele mâini; din acest punct de vedere, telefonul este ok.

Puncte pozitive Vonino ZUN XO

  • interfață rapidă/simplă
  • design și calitate premium
  • cameră bună
  • semnal excelent, sunet bun
  • ecran mare, luminos
  • procesor puternic/memorie RAM suficientă

Singurul punct negativ al acestui smartphone, ar putea fi acumulator, care este un pic prea mic. Dar, după cum spuneam, Android 6.0 și partea hardware fac economie bună.

Concluzie după folosirea lui ZUN XO

Am rămas suprins cât de rapid este acest model. Sincer nu mă așteptam ca un smartphone la un asemenea preț să se miște așa de bine. Și chiar brandul Vonino nu imi sugera încredere, dar acum, după ce am folosit acest model, pot spune că au telefoane bune, pe care merită să dai banii. Prețurile la telefoane sunt mai mult decât accesibile!

Ca și recomandare din partea mea, pentru cei 479 Lei, vonino ZUN XO este un smartphone ce îți merită banii. O să te convingi singur de cele spuse de mine!

Prețuri Vonino ZUN XO

Cel mai bun preț pe care l-am găsit la acest smartphone, este la eMAG. După care, următorul preț este direct de pe site-ul oficial vonino.ro . Ca și recomandare din partea mea, este să îl comanzi doar de la aceste două magazine, fiindcă ai garanția de produs nou. Tot de la ele, ai posibilitatea de a cumpăra accesorii pentru ZUN XO, perfect făcute după el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank