Review plita incorporabila Whirlpool Piano 351

De această data am să deivez puţin de la ideea principală a blog-ului şi am să vă vorbesc despre noua mea plită încorporabilă de bucatarie, Whirlpool 351 Piano (cod produs AKR351IX). Am ales acest tip de plită din mai multe motive, printre care, renovarea bucatariei este cel mai importat. Era pur şi simplu nepotrivit să nu schimb vechiul aragaz, dacă tot am schimbat şi mobila. Al doi-lea motiv ar fi cel al design-ului; o plită încorporabilă arată mult mai bine fixată în mobilă, decât un aragaz clasic, care nici nu se putea încorpora. Ultimul motiv este cel mai simplu şi anume, nevoie de o schimbare; acum, toată lumea care îţi schimbă mobila, îşi cumpără o plită incorporabilă şi desigur un cuptor încorporabil.

Am ales plita Whirlpool Piano 351 de la eMAG, după o lungă plimbare prin magazinele fizice din oras, unde nu am găsit nimic pe gustul meu. Pur şi simplu nu aveau produsul potrivit pentru mine şi mai ales pentru bucataria mea. La eMAG, plita încorporabilă costa cu 4-5% mai ieftin decât la alte site-uri de profil. Simplu, am pus comanda online şi am aşteptat să vină produsul acasă. A doua zi, spre surprinderea mea, plita a ajuns deja la bloc; o performanţă grea de crezut în moment ce alte comenzi ajungeau doar a 3-a zi. Am despachetat plita şi a venit momentul să o încorporez în blat. Ghinion din pacate, blatul era doar cu 4-5 cm mai mare decât plita; deci aveţi grija la laţimea blatului şi la dimensiunile plitei pe interior. Pentru o fixare bună, blatul trebuie să aibă cel puţin 8-9 cm în faţă şi în spate, de la suprafaţa plitei. Ok, am instalat-o într-un final şi totul a fost ok. Acum însă să vă spun parerea mea despre această plită plită Whirlpool 351IX.

p60109-152218

Construcţie

Plita este fabricată în întregime din tablă rezistentă la temperaturi ridicate; adică nu o să fie nici o problemă dacă focul actionează mult timp de la o distanţă mică de tablă. Cât despre alcăturirea plitei, vă pot spune că este din două bucăţi principale: partea de jos şi partea de sus. Partea de jos are o grosime de cel mult 7 cm, ceea ce înseamnă că poate fi încorporată cu succes într-un spaţiu mai mic. Tot la partea de jos, avem şi ţeava pentru gaz, care are direcţia spre perete, fapt ce va împiedica responsabilii de la gaz să o verifice. Partea de sus este puţin mai subţire, cuprinde ochiurile şi butoanele pentru reglaj. Aceasta se fixează pe blat cu ajutorul unor cleme, care ermetizează foarte bine zona de aplicare.

comanda aici plita de la eMAG

La partea de deasupra avem grilajele pentru susţinere din fontă. Despre ele pot să vă spun că sunt acoperite cu un material care oferă o aderenţă foarte bune la orice tip de material şi care îţi lasă impresia de material foarte bun din punct de vedere calitativ. Aderenţa pe plită este realizată cu un material cauciucat, care rezistă cu brio la temperaturi ridicate. Per total, o plită solidă, frumoasă şi utliă.

p60109-152319

Butoanele şi ochiurile

Despre butoanele frontale pot să vă spun că sunt fabricate dintr-un material plastic, care până acum s-a dovedit a fi rezistent la flacără. Iniţial am crezut că acestea nu vor rezista chiar deloc, deoarece ochiurile erau puţin prea apropiate de acestea. Am tot căutat plite la care distanţa dintre acestea să fie mai mare, dar fără rezultat. Toate erau la fel, singura diferenţă ar fi poziţionarea lor pe laterală, în zona ochiului mic; fapt ce nu imi place. Ei bine, după câteva focuri de lungă durată, am observat o mică pată galbenă pe colţul unuia dintre butoane, dar care nu este vizibilă doar dacă te uiţi atent. Recomandarea mea, este să nu folosiţi gazul la presiune maximă atunci când este în zona apropiată butoanelor.

p60109-152308

Ochiurile au aprindere automată direct la butoane. Adică roteşi butonul, apeşi iar scânteia îşi face treaba. Aprinderea se face rapid, fără nici o bătaie de cap. Materialul folosit la capacele de pe ochi este foarte bun şi din experienţă vă pot spune că vor rezista cu brio 2-3 ani, în funcţie de cât de mult se va folosi plita.

Ceea ce nu îmi place la butoane, sunt desenele aplicate pe partea metalică a plitei. Acestea se vor şterge în maxim 2 ani, fiindcă vopseaua este destul de subţire. Dar dacă vom avea grija de ele, le putem salva mai mult timp. Bănuiesc că, există ceva şabloane pe internet de cumpărat, pentru a le putea revopsi din nou.

p60109-152337

Concluzie

Nu regret deloc că am ales această plită marca Whirlpool de la eMAG. Se potriveşte foarte bine cu mobila, arată bine şi este foarte uşor de utilizat. Pentru fiecare mobilă, eMAG are o plită pentru ea, fiindcă au peste 200 de modele. Eu am ales însă marca Whirlpool, deaorece este specializată indeosebi pe electrocasnice. Dacă alegi să îţi renovezi bucătăria, îţi recomand această plită încorporabilă, la preţ bun prin eMAG – 649 Lei.

Comments

  1. By elena olari

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank