Review Impera i10G de la Allview

Pentru prima dată de când am acest site, am fost contactat de o firmă specializată pe telefoane mobile şi tablete. Este vorba de un mail primit din partea celor de la Allview, în care am primit invitaţia de mult aşteptată: primirea în teste a tabletei Allview Impera i10G. Au trecut câteva zile de la acest mail şi tableta a sosit prin curier la mine acasă. Aşadar, după câteva zile petrecute cu  această tabletă, notând fiecare aspect pozitiv şi negativ despre ea, am reuşit să scriu acest articol pe care am plăcerea să îl împărtăşesc cu tine. Înainte de toate, trebuie să mai ştii ca tableta Impera i10G este un model foarte nou, echipat cu 3G şi este disponibil acum pe siteul oficial Allview.

impera

Informaţii generale

Pentru început am să vă prezint specificaţiile acestei tablete, care din punctul meu de vedere sunt foarte bune, deoarece avem următoarele:

 • procesor Quad-Core tractat la 1,33GHz, Intel Atom Z3735D – de generaţie nouă
 • memorie RAM 2GB DDR3 şi memorie internă de 32GB, la care adăugăm un microSD
 • chipset grafic – Intel HD Graphics
 • diagonală de 9,7 inch, aspect 4:3, panel IPS şi rezoluţie de 2048 x 1536 px cu o densitate de 263ppi
 • cameră principală de 5MP cu autofocus şi cameră frontală de 2MP
 • conectivitate 3G HSDPA HSUPA, Bluethoot 3.0, GPS, Wi-Fi 802.11 bgn şi USB versiunea 2.0
 • sistem de operare Windows 8.1 Bing, cu update la viitoare versiune Denim
 • două difuzoare stereo, Jack de 3,5 mm şi redare video 1080p
 • acumulator de 8.000 mAh, de tip Li-Po
 • dimnensiuni 239 x 180 x 9,25 mm – capac spate aluminiu

Unboxing

img_20150119_211838Încă de la început am rămas puţin surprins de calitatea cutiei în care se află tableta. Este vorba despre câteva trăsături inscripţionate pe cutie, ieşite în relief care îţi dau senzaţia că ai de a face cu un produs foarte atent împachetat şi scump. Spre fericirea mea, cutia a fost sigilată, iar eu fiind primul care a avut accesul în interiorul său. La interior am descoperit tableta foarte bine protejată cu o folie specială deasupra şi pe margine un material care absoarbe şocul foarte bine. Sub tableta am găsit accesoriile necesare, care la rândul lor au fost lipite de cutie pentru a evita deplasarea lor. Toate au fost sigilate în pungă separat, iar lângă acestea am mai găsit certificatul de garanţie cu semnătură şi un manual pentru instrucţiuni. Să nu credeţi că nu am luat în seamă manualul, deoarece am ştiut că am de a face cu o tabletă pe Windows 8.1 Bing.

Despre partea de accesorii, am rămas puţin surprins de calitatea acestora. Acumulatorul de perete este de o calitate foarte bună, la fel şi mufa cu care se conctează la tabletă, precum şi restul accesoriilor. Am observat că Allview pune la toate tabletele un cablu OTG, care a devenit foarte popular în rândul celor care sunt mai mereu plecaţi de acasă. Pe langă acestea două, mai avem un cablu USB, pe care îl putem folosi pentru a conecta tableta la PC. Probabil că lipsa căştilor este un minus, dar din punctul meu de vedere nu aveau ce căuta la o tabletă pe Windows 8.1.

Design

La acest capitol, tableta Impera i10G sta foarte bine. De la primul contact cu tableta am ştiut că este un produs de calitate. În primul rând tableta are un aspect al ecranului 4:3, ceea ce îi oferă o lăţime şi o lumgime foarte bine raportată. În al doi-lea rând, tableta are o greutate 588,7 grame, care prima dată mi s-a părut destul de mult. Însă cu timpul am realizat că acumulatorul şi restul componentelor din interior, trebuie să aibă şi ele o greutate. După primele ore în care am testat puţin tableta, am rămas cu o impresie foarte bună deoarece se potrivea de minune cu stilul meu de viaţă.

Despre calitatea materialelor folosite la tabletă, pot spune că sunt foarte bune, fiindcă avem un capac din aluminiu pe partea din spate centrală şi două rame de plastic care în continuare imită textura aluminiului, făcând o trecere aproape perfectă de la un material la altul. Zona din plastic se incheie la partea forntală, unde acesta întâlneşte sticla de protecţie şi cu care face o îmbinare aproape invizibilă. Totuşi plasticul este cu 1 mm mai ridicat faţă de sticlă, pentru a oferi proteţia necesară atunci când este asezată cu faţa în jos. La fel şi pentru camera principală, producătorul a ales un inel din aluminiu, ieşit puţin în relief pentru protecţia lentilei. Marginile tabletei sunt curbate pe partea din spate şi puţin mai drepte pe partea din faţă. Această formă frumoasă, îţi asigură un grip foarte bun atunci când o utilizezi în pat sau la birou şi chiar la gaming. img_20150119_215807

Camera de 5MP este poziţionată foarte bine în colţul din dreapta sus şi nu se acoperă cu mâna, indiferent în ce mod ţii tableta pentru a face poze. Difuzoarele sunt şi ele pozitionate în partea opusă şi sunt acoperite cu un material foarte fin care nu permite ca praful să pătrundă la ele.

Inscripţiile făcute pe tabletă par să fie ieşite puţin în relief, fapt ce mă face să mă gândesc la o rezistenţă bună la uzura. Butoanele sunt uşor de apăsat şi prezintă un feedback foarte bun. Încă nu m-am obişnuit cu butonul fizic pentru Home, dar cred că dacă o testat mai mult, ajungeam să mă obişnuiesc cu el. Pentru prima dată, tablete cu Windows 8.1 nu mai utilizează butonul capacitiv pentru Home.

 Ecran si acumulator

La acest capitol producătorul tabletei a ştiut că o rezoluţie mare înseamnă o calitatea mai bună a imaginii. În combinaţia aceasta frumoasă mai intră şi panelul IPS care îi oferă unghiuri de vizualizare foarte mari, care ajung aproape de 170 grade. Culorile îşi păstrează aceeaşi nuanţă indiferent de unghi. În aer liber luminozitatea ecranului este foarte bună, pozele se văd la fel ca şi la interior. Chiar dacă esti în lumina soarelui, totvei avea posibilitatea să observi orice detaliu fără nici o problemă. Acest aspect este un punct foarte important, deoarece majoritatea tabletelor gen Asus, Samsung au probleme pe partea out-door. Probabil că un senzor pentru lumină era bine venit, deoarece trebuie să îţi setezi de fiecare dată luminozitatea în funcţie de mediul înconjurător.

Partea si mai bună este rezoluţia ecranului, care îţi oferă cea mai buna calitate a imaginii. Doar dacă te uiţi foarte atent şi ai o privire bună, poţi observa cu greutate un pixel.  Datorită specifiicaţiilor foarte bune, pe ecran nu vei observa nici un pic de ghosting, lag sau orice alt aspect care să îţi afecteze calitatea imaginii. Un pic de spaţiu gol avem între sticla de protecţie şi panel, dar pe care eu l-am neglijat încă de la început. Ecranul răspunde foarte uşor la comenzi, iar precizia touch-ului chiar m-a impresionat. La mesaje sau la texte mari, această precizie este de mare folos.

Calitatea sticlei este şi ea foarte importantă, iar eu mă gândesc că rezistă foarte bine la zgârieturi deoarece pare a fi de înaltă calitate. Adică este perfect plană şi nu modifică calitatea imaginii din orice unghi. Am mai observat un alt aspect placut din partea celor de la Allview, acesta fiind folia de protecţie deja aplicată pe ecran. Deci nu mai trebuie să îţi faci griji pentru ecran, deoarece este protejat.

Acumulatorul de 8.000 mAh face faţă cu succes ecranului de 9,7 inch şi a tuturor componentelor hardware. Eu am utilizat în aceste zile destul de mult această tabletă şi pot spune că ea rezistă cu succes o zi la o utilizare mai mult decăt normală. Asta la o luminozitate pentru cameră, destul de scăzută. Chiar şi la luminozitate maximă, tableta o sa reziste cu siguranţă cel puţin 6 ore la o utilizare medie. Timpul de încărcare completă este undeva la 2 ore şi jumătate, fără ca tableta sau acumulatorul de perete să se încălzească foarte tare. Versiunea de USB 2.0, îi asigură acest timp de încarcare bun. În gaming, avem un consum mai mare de energie, iar aici discutăm de o autonomie ce ajung până la 3 ore maxim.Nu recomand încărcarea tabletei la PC sau la orice altă sursă care nu face faţă acumulatorului. O baterie externă este ok. Date despre baterie şi grafice nu am reuşit să obţin, deoarece aplicaţiile din Store nu îmi permit aşa ceva. Cu siguranţă o poţi lua cu tine la scoală sau la facultate, deoarece bateria este foarte bună. Chiar şi la birou, nu va fi necesar să ai la tine încărcătorul de cameră, deoarece va rezista uşor o la o zi de lucru.

Performanţă şi interfaţă

SIMION - Screenshot (16)

Multi-Tasking pe un singur ecran

 

Procesorul de la Intel şi sistemul de operare de la Microsoft fac cea mai bună combinaţie atunci când vine vorba de viteză şi fluiditate. Interfaţa simplă şi rapidă este deja un aspect foarte bine cunoscut de toată lumea şi nu cred că mai trebuie să intru in detalii. Datorită celor 4 nuclee, procesorul lucrează foarte rapid, aplicaţiile şi multi-taskingul se face foarte rapid, printr-un simplu swipe. De exemplu la un moment dat am avut 6 aplicaţii deschise printre care două jocuri (Fifa 2015 şi  Asphalt 8 Airborne) şi Office-ul. Trecerea de la o aplicaţie la alta nu a durat mai mult de 3 secunde şi nu am avut parte de nici un pic de lag. Am facut şi căteva teste de tip benchmark, dar în care nu prea am incredere, deoarece acestea ar trebuii să fie mult mai complexe. La Android se poate testa foarte usor performanţele unei tablete, însă la Windows, acest aspect se determină mai greu.

Memoria RAM de 2GB este chiar mai mult ca suficientă pentru ca totul să ruleze impecabil. La capitolul gaming, am testat cele două menţionate mai sus şi am tras următoarea concluzie: Asphalt 8 Airborne rulează foarte bine, cu o imagine fluidă şi o grafică acceptabilă. Însă despre FIFA 2015 pot spune că avem puţin lag pe toată durata meciului; adică eu am testat pe mai multe tablete si telefoane acest jos si am observat că pe unele, jucatorii şi gameplay-ul sunt mai rapide şi pe altele se mişcă mai greu. Diferenţă mare nu este, dar totuşi o persoană care se joacă destul de mult, o va simţi la acest joc. În rest, am testat şi jocuri mai mici, care au rulat impecabil. Oricum,tableta nu este pentru gaming.

Un alt aspect placut din partea acestei tablete şi a sistemului de operare Windows 8.1, este posibilitatea de a trece la ecranul principal care este la fel ca şi pe un PC. De acolo poţi să îţi setezi orice la fel ca pe un PC normal. Asta înseamnă că îl putem folosi pe post de laptop, dacă am avea ataşată la ea o tastatură portabilă. Acum câteva zile am primit şi un update important care conţinea 9 aspecte noi despre care cred că vor face parte din viitorul update la Denim. Avem o mulţime de aplicaţii pre-instalate dintre care cel mai important este Office-ul. Eu am găsit utile următoarele:

 • Maps – care îţi permite accesarea regiunilor fără conexiunea la internet
 • Food and Drink – o mulţime de informaţii si sfaturi utile pentru un stil de viaţă sănătos
 • OneDrive şi OneNote – documente online au devenit un must-have pentru mine
 • Scan – o aplicatie foarte utilă pentru facultaea mea
 • On screen Keyboard şi Math Input Panel
 • Calendar – probabil cel mai bun calendar de până acum
 • Health and Fitness – foarte bună pentru a-ţi menţine sănătatea la un nivel optim

În rest, pe partea de aplicaţii, Windows Store se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Avem deja parte de aplicaţii foarte populare de pe Android sau iOS care i-au naştere şi pe WP.

Camera

La acest capitol, Impera i10G este echipată foarte bine atât pe partea din faţă cât şi pe partea din spate. Camera principală de 5MP este un model des folosit de Allview, la mai multe tablete. Este vorba de modelul OV5645, care din câte am observat este foarte bun. Are funcţia autofocus foarte bună, dar din păcate sistemul de operare nu îi pune în valoare adevărata sa funcţie. Totuşi, interfaţa camerei are câteva opţiuni frumoase, dar puţine.  La prima vedere şi la prima lansare a aplicaţiei “Camera”, vei observa calitatea mai slabă a imaginii. După ce te uiţi la pozele făcute vei observa contrariul: pozele au o calitate foarte bună, fără pixeli prea mulţi şi sunt mult mai clare decăt înainte de a le surprinde. Am făcut şi eu câteva la lumină bună:

După cum poţi observa, unele poze nu au claritatea necesară deoarece am lăsat tableta să facă singură focus. Însă la celelalte, am facut eu focus manual. Parerea mea despre acest obiectiv de 5MP este foarte bună. Adică poţi surpinde momente şi peisaje foarte frumoase, detaliate şi la un unghi destul de larg. În partea frontală avem o camera de 2MP, cu care poţi să îţi face pozele selfie într-un mod foarte plăcut. Are posibilitatea de a surprinde mai multe cadre în acelaşi timp, ca după, să poţi alege cel mai bun cadru. Mai jos aveti pozele făcute cu camera frontala:

Cat despre filmarea cu tableta pot spune un sigur lucru. Calitatea este foarte bună, stabilitate acceptabilă şi un sunet foarte bun. Din păcate nu am reuşit să inregistrez un clip frumos, cu oraşul meu, Cluj-Napoca. Am să mai urc pe YouTube încă două clipuri zilele acestea, cu o filmare pe lumină bună şi una pe lumină scăzută. Sistemul de operare nu imi permite să aleg o anume rezoluţie la care să înregistrez clipurile video, ceea ce mi se pare un minus important. Probabil pe viitor, cu următorul update, aceste opţiuni importante vor fi posibile.

Conectivitate

Impera i10G este o tabletă care are încorporat modulul 3G. Asta înseamnă că poate fi luată în orice loc şi oriunde doreşti dacă ai la tine o cartelă SIM. Avem aşadar viteze de download de până la 21 Mbps şi viteză de upload de până la 5,7 Mbps.  La interior avem un Wi-Fi capabil de viteze mult mai mari de Download şi Upload, precum şi un modul GPS pentru navigare sau poziţionare. Avem şi Bluethoot 3.0, la care încă nu i-am găsit funcţionalitate. Probabil este special făcut pentru conectarea cu alte dispozitive compatibile cu acesta.

Slot-ul pentru microSD suportă maxim 64GB şi este poziţionat foarte aproape de restul porturilor. Totul este foarte bine grupat pe un colţ şi se poate ajunge cu uşurinţă la ele. Sloturile pentru cartelă si microSD sunt prevăzute cu un sistem de tip arc, care permite ca acestea să intre perfect în locul lor, fără ca să iasă în exteriorul tabletei. Finisajele la toate porturile sunt bine făcute, nu agaţă şi bine fixate. La început am menţionat de cablul OTG pe care îl avem în cutie şi cu ajutorul căruia poţi conecta tableta la alte tipuri de dispozitive compatibile.

img_20150119_215533

Puncte Pozitive

 • ecran foarte bun
 • design slim, constructie bună
 • specificaţii de top
 • camera principală peste medie
 • un bun inlocuitor al laptopului
 • autonomie bună
 • funcţionalitate dedicată domeniului bussines

Puncte negative

 • lipsa sticlei OGS
 • difuzoarele nu au grilaj metalic pentru protectie
 • optiuni de personalizare mai putine fata de Android

În concluzie

Allview Impera i10G este de-a dreptul o tabletă super. Are specificaţii foarte bune, design şi tot ce îţi trebuie pentru o tabletă de birou. Este perfectă pentru orice situaţie şi cred că se potriveşte cel mai bine la o persoană implicată în bussiness. Toate aspectele îţi vor contura perfect trăsăturile de care ai nevoie pentru a fi la modă cu tehnologia şi cu tot ce ţine de comunicare. Windows 8.1 îţi pune la dispoziţie cele mai bune aplicaţii pe care le ştim de pe vechiul sistem de operare. De departe, Impera i10G este cea mai bună tabletă cu sistemul de operare Windows 8.1, lansată pe piaţă până în momentul de faţă.

Disponibilitate

Tableta este momenta disponibilă doar pe site-ul oficial Allview, la preţul de 1.249 Lei. În curând aceasta va fi disponibilă şi la magazinul online eMAG, unde cred că va avea acelaşi preţ. Desigur şi magazinele Flanco, Altex (1.149 Lei) sau evoMAG vor primi această tabletă pe stoc, in cel mai scurt timp posibil.

Comments

 1. By xpender

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 2. By Cristian

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 3. By Xerox

  Reply

 4. By Quest

  Reply

  • By iulian

   Reply

  • By Heroes

   Reply

 5. By Notmine

  Reply

 6. By Iulian

  Reply

 7. By Mihai Olimpiu

  Reply

  • By Quest

   Reply

   • By Heroes

    Reply

 8. By Mihai Olimpiu-Cristian

  Reply

 9. By Mihai Olimpiu-Cristian

  Reply

  • By AndrewM

   Reply

 10. By Mihai Olimpiu-Cristian

  Reply

 11. By Mihai Olimpiu-Cristian

  Reply

 12. By Heroes

  Reply

 13. By Florin

  Reply

 14. By ionut adrian

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank