Review Huawei Y6 Pro – smartphone accesibil

Despre Huawei Y6 Pro

Huawei Y6 Pro este un smarphone apărut la sfărșitul anului trecut despre care sau scris și s-au spus multe păreri. El face parte din categoria mid-range, undeva pe la mijlocul acesteia, datorită specificațiilor pe care le are și a prețului său. Modelul este disponibil pe piața din România prin intermediul multor magazine online. Recent, am primit acest smartphone accesibil în teste, pentru a scrie un review. Țin să precizez că am folosit acest smartphone timp de 1 săptămână și 3 zile, pe post de telefon personal. L-am folosit fără nici cea mai mică problemă, ca fiind smartphone-ul meu normal; am făcut poze, am făcut teste de tip benchmark și am petrecut multe ore pe Youtube. După toate aceste zile în care Huawei Y6 Pro mi-a fost partener, am adunat suficiente detalii pentru a scrie acest review. Te invit în continuare să îl citești !

Review Huawey Y6 Pro

Încă de la primul contact cu smartphone-ul, după despachetare am observat că Huawei a ales un body simplu, din plastic solid. Pe partea din spate, telefonul are un capac din plastic destul de gros, prevăzut cu mici striații, care îți oferă un grip foarte bun; adică îl prinzi bine în palmă. Pe laterale, are tot un plastic frumos finisat, care imită metalul. Ceva asemănător aveam și pe Galaxy S3.

La partea frontală, Y6 Pro are o margine din plastic ieșită puțin spre exterior, care protejează bine ecranul, în cazul în care cade direct pe față. Nu avem butoane fizice și nici tactile, ci acestea sunt poziționate direct pe ecran/în sistem. Din față, telefonul arată foarte bine, având o sticlă subțire și rezistentă.

Pe partea laterală dreaptă, avem butonul de blocare și deblocare, precum și butonul pentru volum. Pe cealaltă, parte Huawei Y6 Pro este lipsit de butoane. Pentru a introduce cartela SIM, detașezi capacul spate + aceeași chestie și pentru cardul SD.

Sub ecran, avem portul USB, și un difuzor. Despre difuzor, pot spune că sunetul este ok, clar și puternic. Din punctul meu de vedere, perfect pentru Youtube, conversații și altele. Y6 Pro beneficează pe partea de sus, de un port Jack 3,5 mm. În pachet, nu vei avea căști; o chestie tot mai des întâlnită la telefoanele accesibile.

Per total, Y6 Pro este un smartphone bine construit, cu capac detașabil spate, ce permite schimbarea acumulatorului în caz de defecțiune și care are un design tineresc, atractiv, numai bun pentru tine.

Ecran

Huawey Y6 Pro are un ecran de 5.0 inch, cu panel IPS și rezoluție HD. Din ceea ce am observat eu, ecranul are culori bune, unghiuri bune de vizualizare și este suficient de mare, după cum probabil te vei aștepta. Rezoluția este bună pentru o diagonala de 5.0 inch; nu vei observa în mare parte nici un pixel. Atât la interior cât și la exterior, ecranul este luminos și dă senația de un produs excelent. Senzorul de lumină ajustează corect și rapid intensitatea lumii, atunci când este nevoie.

Performanță

Y6 Pro are un procesor de la Mediatek, mai exact modelul MT6735P. Acesta este un procesor des întălnit pe modele din categoria lui Y6 de preț. Este un procesor mediu, care îți asigură posibilitatea de a te juca anumite jocuri și de a procesa într-un timp acceptabil, task-urile. Alături de cei 2GB RAM și alături de procesorul grafic Mali T720MP2, Y6 Pro poate face față încercărilor tale, din viața de zi cu zi.

Din ceea ce am observat eu, există un mic ”lag” de câteva milisecunde la unele aplicații, care poate fi uneori enervant. Desigur, nu este ceva cu care eram obișnuit eu, fiindcă telefonul meu, era cu mult mai performant decât acesta. cu alte cuvinte, era ceva de așteptat și de acceptat la specificațiile lui. Totuși, Huawei a făcut treabă bună alegând această configurație hardware. Am testat telefonul și în aplicații de tip benchmark, dar din păcate nu am salvat imaginile cu fiecare rezultat în parte. Din toate, pot să îți spun că pentru ceea ce oferă acest smartphone și pentru prețul care îl are, el se mișcă foarte bine.

Software

Huawei este recunoscut pentru interfața simplă pe care o are, aproximativ aceeași pe toate modelele. Y6 Pro are intefața EMUI 3.1 Lite, bazată pe Android 5.1 Lolipop. Probabil un update pe viitor, este binevenit Interfața intuitivă, ușor de folosit cu multe aplicații folositoare pentru a gestiona viața de zi cu zi. Chiar am rămas suprins că acest model are atâtea aplicații bune, perfect compatibile cu acest model. Avem animații frumoase, care se pot schimba foarte rapid și am constat că totul se mișcă fluent.

Nu am avut probleme cu el, pe partea de soft. Orice aplicație rulează foarte bine, fără nici o problemă.

Cameră

La acest capitol, telefonul stă chiar foarte bine. Cei 13MP din spate, reușesc să suprindă poze chiar bune, spre suprinderea mea. Are autofocus, LED și o interfață super simplă. Camera se deschide rapid, iar poze ”se face” în câteva milisecunde. Camera frontală de 5MP, face selfi-uri bune, cu un unghi destul de larg. Avem și opțiuni prestabilite pentru înfrumusețare. Din păcate, Y6 Pro filmează doar 720p, rezoluție suficientă pentru clipuri bune. Probabil un update pe viitor, va aduce și o înregistrare 1080p.

Baterie

Huawey Y6 Pro are un acumulator de 4.000 mAh. Din ceea ce am observat eu, bateria ține chiar 2 zile. Desigur, la început am avut puțină grijă cu telefonul să nu îl solicit prea tare. După cateva zile, l-am folosit la maxim. La o utilizare medie, bateria poate să ajungă chiar la 2 zile. În condiții mai serioare, bateria ajunge la maxim 6-7 ore. eu am fost mulțumit de autonomia lui și chiar am rămas un puțin surprins cât de bine rezistă acest Y6 Pro.

Conectivitate

Telefonul are Bluethoot 4.0, Wi-Fi b/g/n și radio FM. La rețeaua Wi-fi personală, se contează rapid, păstrând o viteză foarte bună. Mai amintim funcția de Fast-Charging, care este foarte bine venită la acest acumulator mare. Timpul de încărcare ajunge la maxim 1 oră și 20-30 minute. Atunci când ai bateria sub 10 -15%, acesta se încarcă foarte rapid, până la 20%. Un punct foarte important atins de Huawei, deoarece acest sistem de încărcare rapidă este foarte căutat și foarte util. Există multe telefoane mai performante ca acesta, dar care nu au încărcare rapidă; deci un punct pozitiv pentru Y6 Pro.

Preț Huawei Y6 Pro

Telefonul este disponibil la magazinul online eMAG. Am ales acest magazin deoarece din punctul meu de vedere are cel mai mic preț și cea mai rapidă livrare. Prețul lui Y6 Pro la eMAG este de 729 Lei la liber. Un preț acceptabil pentru ceea ce oferă acest smartphone de la Huawei. tot de la eMAG ai posibilitatea de a cumpăra acest model în rate fixe.

Husă și folie pentru Y6 Pro

Recomandare din partea mea; cumpără teleofnul împreună cu această husă din silicon subțire pentru spate și cu această folie de protecție. Cu acestea două vei avea telefonul protejat pentru utilizarea lui în fiecare zi. Husa est ed etip slim, și nu îngroașă excesiv telefonul. Folia este din plastic, rezistentă la zgărituri.

Puncte pozitive Y6 Pro

  • ecran mare și lumios
  • construcție solidă
  • interfață pritenoasă, simplă
  • autonomie ridicată
  • sunet excelent
  • fast charging

Puncte negative

  • ecran doar 720p
  • lipsă căști la cutie
  • margine neagră în jurul ecranului

Despre punctele negative, mai menționez că sunt o chestie de acceptat, datorită prețului acestuia. Concluzia mea este că acest model Y6 Pro este un smartphone bun, suficient de rapid și care are o cameră foarte bună. Excelează la capitolul autonomie și are un ecran plin de culor și luminos. Pentru aceste apecte care mi-au plăcut la el, eu l-aș achiziționa fără nici o îndoială. Dacă te-am convins, poți cumpăra acest smartphone de la eMAG, accesând orice link de afiliere din acest articol ! Multumesc pentru atenție !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank