Review Huawei Ascend P7

Ascend P7 este nou smartphone pe care l-am primi acum câteva zile din partea companiei Huawei România, cărora le mulţumesc încă odată pentru că mi-au acordat acest superb smartphone pentru review. Modelul a fost lansat pe la mijlocul anului trecut şi de atunci a rămas ca fiind cel mai frumos smartphone lansat de Huawei, de până acum. Şi eu sunt de acord cu această afirmaţie, fiindcă de la primul contact cu acest P7, am rămas pur şi simplu cu o părere foarte bună despre el. Înainte de a lansa acest smartphone, Huawei a avut ca şi flag-ship modelul Ascend P6, cu care a avut succes în majoritatea ţărilor în care a fost lansat, inclus la noi. Trecerea de la modelul P6 la P7 s-a făcut cu mici modificări pe partea de design, iar la partea hardware şi software, avem câteva modificări pe care am să le prezint mai jos. Înainte de a începe acest review, să vedem ce dotări tehnice are Ascend P7:

Specificaţii Ascend P7

 • ecran cu diagonala de 5.0 inch, panel IPS şi sticlă de protecţie Gorilla Glass 3
 • rezoluţie FullHD 1080 x 1920 px şi o densitate de 441 ppi
 • ecranul ocupă aproximativ 71% din suprafaţa frontală
 • procesor Quad-Core la 1,8 GHz, Cortex A-9 pe chipset-ul HiSilicon Kirin 910T
 • memorie RAM 2GB, DDR3 şi 16GB memorie internă pentru stocarea datelor
 • procesor grafic Mali 450MP4, cu 4 nuclee
 • cameră principală de 13MP cu LED şi autofocus
 • cameră secundară de 8MP şi funcţia specială Mirror
 • sistem de operare Android 4.4.2 KitKat cu interfaţa Emotion v2.3
 • Wi-Fi a-b-g-n, Bluethoot 4.0, USB 2.0, USB Host, DLNA, Jack 3,5 mm, 4G LTE-Cat4, GPS
 • acumulator cu capacitatea de 2.500 mAh
 • greutate: 124 grame
 • grosime: 6,5 mm

Design şi construcţie

IMG_20150318_192527

Ascend P7 a reuşit să îmi atragă atenţia chiar din primul moment din care am deschis cutia acestuia. Acesta este realizat din trei materiale principale de foarte bună calitate: plastic, metal şi sticlă. Ca şi procente, avem plastic pe 10% din suprafaţă, 20% metal şi 70% sticlă. Zonele ocupate de aceste materiale, sunt foarte bine gândite. În partea de jos a telefonului, avem o bucată curbată din plastic care cuprinde portul USB şi microfonul. Aceasta îţi oferă o senzaţie destul de ciudată şi în acelaşi timp plăcută, deoarece în palmă vei simţi acest plastic lucios, iar cu degetele vei simţi combinaţia perfectă dintre sticlă şi metal.

IMG_20150318_193444

Pe lateralele stânga, dreapta şi pe partea superioară a acestuia, avem o ramă metalică cu un aspect laminat, plăcută la atingere şi care are colţurile puţin ascuţite pentru a îţi aminti că aceasta a fost produsă cu o precizie foarte inaltă. Multă lume va spune că aceasta semănă foarte bine cu rama de pe modelele de la Apple, iPhone. Şi eu sunt de acord pe o parte cu aceştia, dar dacă luăm în seamă calitatea acesteia, pot spune că Huawei a realizat-o mult mai bine. Datorită şasiului din metal, partea de recepţie semnal este asigurată de două inserţii mici orizontale pe ramă, care şi acest aspect seamănă foarte bine cu cel de pe iPhone. Nu am avut absolut nici o problemă de semnal, nici atunci când l-am ţinut cu ambele mâini.

IMG_20150318_192956

Pe parte lateral stânga, Huawei a ales să nu pună nimic pe ramă, pentru ca atunci când este privit din acea parte, telefonul să arate impecabil. Înă pe partea opusă, avem poziţionate slotul SIM, slotul pentru cardul microSD şi două butoane foarte elegante. Butonul pentru blocare are un design ciruclat, puţin îngropat în ramă şi nu păstrează liniile ramei, ci le schimbă cu o linie ciruculară. Aspectul vizual dat de acesta, este foarte plăcut – acest gen de buton parcă l-am observat la unele modele Xperia Z. Butonul pentru volum are aceleaşi caracteristici ale ramei, cu dispunerea liniilor fine pe verticală, dar fără ca acesta să fie îngropat în ea. Colţurile acestuia sunt puţin teşite, fapt ce îţi oferă o atingere fină şi plăcută. Poziţionarea acestora este foarte bine gândită, deoarece butonul pentru blocare este aşezat mai spre centru, pentru a ajunge mai uşor la el, chiar şi când îl utilizezi cu o singură mână. Butoanele au o cursă destul de mică şi nu opune o rezistenţă mare la apăsare.

Sloturile pentru SIM şi microSD sunt aproape perfect tăiate la suprafaţa ramei. Aproape că nu vei simţi nimic, dacă trecu cu degetul peste ele. Am observat acest lucru încă de când am introdus cartela microSIM în el. Pentru a ajunge la sertărele, ai nevoie de cheiţa specială, care vine inclusă în pachet. Spre placul meu, aş prefera ca acestea să fie pe partea opusă, deoarece mi se pare că este puţin prea încărcată această laterală. Ambele sertare sunt din metal.

IMG_20150318_192915

În partea de sus avem un difuzor pentru atenuarea zgomotelor care persista în timpul înregistrărilor video , precum şi un port Jack de 3,5 mm, perfect centrat pe ramă şi din nou, cu o tăietură foarte precisă.

La partea de ecran, în faţă avem o sticlă de protecţie Gorilla Glass 3, care nu reţine prea multe amprente şi este foarte bine aşezată pe rama foarte subţire din plastic. Această linie subţire din plastic o avem şi pe partea din spate, care cuprinde şi în acest caz, sticla. Doar pentru persoanele foarte atente la calitatea smartphone-ului, le-aş recomanda o folie de protecţie pentru această sticlă Gorilla Glass 3. Aceasta îşi face treaba foarte bine şi îi asigură o rezistenţă foarte bine la zgărieturi. De exemplu, eu pe Xiaomi Mi3 nu folosesc nici un tip de folie de protecţie şi cu toate că îl folosesc foarte intens şi în orice mediu, sticla nu a suferit decât câteva zgărieturi pe care nu le prea observ, decât dacă ma uit foarte atent. Cu alte cuvinte, P7 este bine protejat împortiva zgărieturilor.

Deasupra ecranului avem camera secundară de 8MP, LED-ul pentru notificări care este foarte bine venit, iar eu apreciez acest lucru, deoarece nu mai trebuie să deblochezi telefonul pentru a vedea dacă ai apeluri, mesaje sau alte tipuri de notificări. Lângă acestea, avem senzorul de lumină şi proximitate, foarte bine ascuns sub această sticlă. Difuzor este acoperit de un grilaj metalic, prin care se poate auzi un sunet clar în timpul convorbirilor.

La partea din spate, avem o sticlă la fel de frumoasă şi calitativă la fel ca şi cea frontală. Însă nu sunt sigur dacă şi aceasta este de tip Gorilla Glass 3. Din câte observ eu şi pe spate avem o sticlă de tip Gorilla Glass. Încă nu sunt 100% sigur, dar am să revin cu un verdict 100% în privinţa acesteia. În partea de sus seânga, avem camera de 13MP care este încercuită de un inel metalic, foarte puţin ieşit în exterior. Sub acesta, avem LED-ul flash, despre care am să vorbesc mai jos, la partea de cameră. Pe centru sus, avem sigla Huawei, iar pe stânga jos avem difuzorul acoperit de o ramă metalică. Singurul aspect negativ al acestui difuzor, este atunci când este aşezat pe spate, sunetul riscă să fie blocat în cele mai multe situaţii. Ce am mai observat plăcut la privire, este că sub sticlă avem un material care seamănă puţin cu Kevlarul şi care la lumina soarelui îţi redă o imagine specială.

IMG_20150318_192643

Pe lângă aceste aspecte tratate de Huawei cu o mare atenţie, mai avem încă două puncte foarte importante, care mi-au plăcut foarte mult. Este vorba de grosimea acestuia care ajunge la doar 6,5 mm şi greutatea lui de doar 124 grame. Cu aceste două caracteristici, Huawei intra categoric cu acest model, pe primele locuri din clasa high-end. Aceste date despre grosime şi greutate am început să le vedem doar de câteva luni pe noile flag-ship”uri ale companiilor HTC, Apple sau Samsung. Huawei a ajuns la aceste date la mijlocul lui 2014.

Ca şi feeling, Ascend P7 se pare a fi foarte uşor şi foarte subţire. În mână are un handling foarte bun datoriă acelor margini puţin ascuţite şi a grosimii foare reduse. Cu alte cuvinte, aş putea face o asemănare cu un card normal, care se fixează excelent în mână. Pe o scară de la 1 la 10, eu aş oferi pe parte aceasta de design şi construcţie, nota 9,5.

Hardware

La acest capitol important, cei de la Huawei au cam dat greş cu modelul Ascend P6. În loc să folosească celebrele chipseturi de la Qualcomm sau de la MediaTek, compania Huawei a ales o altă opţiune mai ieftină care presupunea un brand de chipseturi proprii, făcute special pentru aceste două modele. Cu acestea, Huawei încerca nu numai să atragă şi alte branduri locale ca să le folosească chipseturile, dar au încercat să concureze cu cele două menţionate mai sus. Rezultatul, este unul mai puţin favorabil, deoarece combinaţia de procesor şi GPU de pe Ascend P6 a fost chiar sub scorurile obţinute de MediaTek. De Qualcomm nici nu se mai discută, deoarece acesta este momentan peste ambele, din toate punctele de vedere.

Pentru modelul Ascend P7, Huawei a pregătit noi modele de componente hardware, care promit să îl încadreze cu adevărat în clasa high-end a smarphone-urilor. Înainte pentru P6, acesta era doar pe hârtie, deoarece în realitate rezultatele şi performanţele au fost cât se poate de proaste. Aşadar, la P7, s-a folosit chipsetul HiSilicon Kirin 910T făcut special pentru procesorul Cortex A-9, Quad-Core la 1,8 GHz. Procesorul grafic este şi el de o generaţie nouă, iar aici discutăm despre Mali 450 MP4, adică este cu 4 nuclee grafice. Memoria RAM de 2GB este la fel o versiune mai bună, iar aici eu mă gândesc că avem versiunea reală DDR3. Cu aceste componente hardware, Ascend P7 se miscă foarte bine, face faţă oricărei solicitări, dar mai puţin la partea de gaming, unde procesorul grafic nu îţi oferă chiar cea mai bună calitate video. Mai jos am să îţi arăt o comparaţie la partea de grafică din gaming, cu Mi3. Lângă acestea vei găsi şi partea de benchmark, unde Ascend P7 are rezultate bune, din punctul meu de vedere.

Rezultate benchmark:

 • AnTuTu – 28.076 puncte
 • CPU Prime – 2.726 puncte
 • Vellamo  Chrome – 2178 puncte
 • Vellamo MultiCore – 1307 puncte
 • Vellamo Metal 954 puncte
 • Geekbench Single Core – 585 puncte
 • Geekbench Multi core – 1738 puncte
 • GFX Bench – High Level Test 1080p T-REX -206,8 si T-REX simplu 218.2
 • GFX Bench Render Quality – 2.544 puncte
 • GFX Bench ALU Test Low – 180 puncte

Software

P7 rulează pe versiunea de Android 4.4.2 KitKat cu interfaţa proprie dezvoltată de Huawei, Emotion UI 2.3. Din start, trebuie să ştii că această interfaţă frumoasă şi simplă de pe acest smartphone nu beneficează de un App Drawer. Asta înseamnă că nu mai aveam partea de “meniu”, unde avem toate aplicaţiile instalate. Nu, pe Emotion avem o interfaţă asemănătoare cu cea de pe iPhone sau cea de la Xiaomi, sau MIUI, adică avem doar câteva ecrane principale care beneficează frumos de o animaţie simplă şi fluidă. Aplicaţiile se pot grupa în foldere pentru a nu ocupa mult spaţiu pe ecran, iar aranjarea lor se poate face uşor cu un simplu “shake” al telefonului. Eu deja sunt obişnuit cu acest timp de interfaţă, de la telefonul meu Mi3, care are aproape aceeaşi interfaţă ca şi acesta, dar cu unele modificări. Din punctul meu de vedere, Emotion are unele aspecte plăcute şi unele mai puţin plăcute.

La partea pozitivă pot enumera următoarele: partea de lock-screen are o animaţie frumoasă; avem 9 teme pre-instalate, făcute de Huawei; butoanele capacitive de pe ecran se ascund şi nu intervin peste imaginea afişată de ecran; nu am avut nici un crash; partea de mesagerie şi predicţie este foarte bună; setările sunt frumos grupate, cu o opţiune de shrotcut-uri foarte utile. Ceea ce nu mi-a plăcut la această interfaţă este că nu avem unele shortcut-uri de tip swipe, la cameră sau la apeluri. Cu alte cuvinte avem butoane fixe pentru a ajunge la un anumit punct.

Partea de notificări este şi ea undeva la mijlocul acestor puncte, deoarece mie nu mi-a plăcut partea de notificări care rămân pur şi simplu acolo pentru o perioadă mai lungă de timp şi nu pot fi şterse printr-un swipe. Am observat şi la Mi3, dar se pare că tipul de notificări de gen foarte important, sunt tratate mai serios.

Cât despre opţiunile speciale pe care la are această interfaţă, pot enumera următoarele:

 • Suspended button – acest buton special este un shortcut care apare pe ecran, de unde poţi bloca, debloca, intoarce si curăţa memoria
 • Smart cover – pentru cei care folosesc o husă de tip flip prevăzută cu fereastră pentru ecran
 • Motion Control – diverse funcşii de control folosind giroscopul, cum ar fi “flip to mute”, “raise to ear” sau “shake”
 • Gloves Mode – creşte sensibilitatea ecranului la presiune, atunci când foloseşti mănuşi
 • Notification manager – îţi permite de a bloca sau aproba ce tipuri de notificări ale aplicaţiilor să îţi apară pe bara de notificări
 • Touch and pay – cu aceasta poţi plăti direct cu ajutorul telefonului, la magazine prin funcţia NFC
 • Power saving – ai la dispoziţie 3 setări predefinite pentru o autonomie mai de durată
 • DLNA, Mirror şi Phone manager – 3 aplicaţii utile, simple de utilizat

Ecran şi sunet

Datorită grosimii sale foarte mici, de doar 6,5 mm, ecranul ce măsoară o diagonală de 5.0 inch, este poziţionat foarte aproape de marginea exterioară a acestuia. Mai bine zis, chiar sub sticla de protecţie Gorilla Glass 3, avem panel-ul IPS, la nici mai mult şi nici mai puţin de 1 mm. Cu alte cuvinte, pot spune că ecranul este de tip OGS. Rezoluţia acestuia şi densitatea este la standardele pe care trebuie să le aibă un smartphone cu o asemena diagonală. Din rezoluţia FullHD 1080p, reiese o densitate a pixelilor foarte bună, ce depăşeşte usor pragul de 430 ppi. Calitatea imaginii în ansamblu este foarte bună, cu unghiuri excelente de vizualizare şi de o luminozitate plăcută la ochi. Ceea ce îmi place foarte mult al acest model, este că pe ambele părţi laterale avem o margine foarte subţire ce măsoar doar 3 mm. Prima impresie este aceea de un ecran edge-to-egde, a căror margine se termină cu un material metalic, de bun gust. Am observat că Huawei a ales 3 butoane capacitive pe care le-a poziţionat pe ecran şi nu în partea de jos a telefonului. Acolo avem puţină zonă liberă, dar pentru un aspect mai plăcut, Huawei a ales acea zonă pentru logo-ul marcii. Şi aici intervine o chestie interesantă pe care am observat-o eu la utilizarea acestuia – de fiecare dată când am ridicat telefonul de pe birou, l-am luat în mână cu partea logo-ului în sus, adică invers. Cred că mulţi dintre voi care aveţi acest model, s-a bătut de această fază.

IMG_20150318_193700

Atât indoor cât şi outdoor , ecranul reuşeşte uşor să ajusteze lumina pentru o lizibilitate foarte bună, chiar şi în lumina soarelui. Desigur, la o intensitate foarte mare, acumulatorul o să cedeze mai repede. De aceea eu l-am setat pe lumină automată, ajustând cu 20% pragul minim. Senzorul de lumină este foarte sensibil, iar schimbările de lumină se fac foarte rapid. Ceea ce nu mi-a plăcut însă, este că luminozitatea se schimbă parcă în trepte şi nu fluid, cum ar trebuii să fie la un asemenea smartphone. Peste toate, ecranul arată foarte bine, având culori naturale şi un contrast bun chiar si la cel mai mic nivel de luminozitate.

IMG_20150318_192600

Partea de sunet la P7 este foarte bună, doară că are un singur minus constructiv. Este poziţionat pe partea din spate, iar când este aşezat pe spate, sunetul tinde să fie blocat, deoarece este chiar la linia sticlei din spate.  În gaming, nu este blocat, deoarece este poziţionat puţin mai spre margine. Muzica şi toate celelalte sună foarte bine, chiar şi la volum maxim. Comparabil ar fi cu cel de pe Karbonn Sparkle V şi Mi3. Am observat şi grilajul din metal cu care acesta este protejat.

Camera foto şi video

Un alt capitol foarte important pe care Huawei l-a tratat foarte bine. Modelul P7 vine echipat cu o cameră de 13MP având rezoluţia de 4160 x 3120 px. Lângă aceasta avem un LED puternic, care face ca pozele pe lumină slabă, să iasă foarte bune. Ceea ce am observat este că microfonul pentru inregistrare video şi de atenuare a zgomotelor, este poziţionat în partea de sus a ecranului, care din greşeală poate fi blocat de mână, în modul landscape. Despre camera în sine, am observat că este foarte asemănătoare cu cea de pe iPhone şi chiar cu cea de pe vechiul model, P6. Calitatea pozelor a fost mult îmbunătăţită faţă de predecesorul său, iar acum avem poze mai frumoase, mai curate şi mai detaliate. Partea de focus parcă este puţin cam lentă, dar asta cred că se datorează versiunii software, care nu cred că este la un punct final. Interfaţa camerei este prea simplă şi uneori aceasta dă semne că ar lucra greoi; insă nu tot timpul.

Pe partea de setări, avem funcţiile speciale pe care aproape orice smartphone de această clasă le are. Avem următoarele:

 • Object Tracking – un feature foarte bun pentru a păstra un focus bun pe obiectele în mişcare
 • Capture smiles – camera se declaşează automat, atunci când zâmbeşti
 • Burst shoot, ISO, Timer si alte ajustări
 • Stabilizator – atât pe partea foto cât şi pe video
 • Rezoluţie – FullHD, HD şi cei 13MP
 • Shortcut-uri pentru butoanele de volum şi GPS tag

La partea de selfie, amatorii acestui “sport” pot sta liniştiţi, deoarece la partea frontală avem o cameră de 8MP, capabilă de a inregistra video FullHD şi poze la rezoluţia 3264 x 2448 px. Mai mult, aceasta are un unghi mai larg decât la majoritatea telefoanelor, pentru a cuprinde cât mai mult spaţiu de la o distanţă mică. Cu toate, camera frontală este capabilă de a face poze foarte bune. Singurl minus, este că nu se poate face focus manual. Dar eu am observat că aceasta un pic de focus automat şi chiar îşi reglează frumos luminozitatea în poze. Cu siguranţă, îţi vei putea face poze selfie la un alt nivel. Gripul este foarte bun, deci nu ai nici un motiv să nu alegi acest smartphone, pentru ca să îţi faci aproape cele mai bune selfie-uri.

Mai jos, aveti cateva poze facute la rezolutie maxima

***HDR

***Panorama

img_20150319_125417 img_20150319_125448

Pentru a vedea calitatea video la acest smartphone, acceseaza acest link pe Youtube.

Conectivitate

IMG_20150318_193911

Ascend P7 este un smartphone single SIM, compatibil cu reţelele 4G HSPA LTE din România şi beneficează de conexiune Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-fi direct, Hotspot şi DLNA. În dotare mai intră şi versiunea de Bluethoot 4.0, slotul microSD, micro USB 2.0, USB Host şi GPS cu A-GPS, NFC, Radio FM şi un Jack de 3,5 mm. Spatele acestuia nu este detaşabil, de aceea portul pentru SIM şi microSD sunt aşezate pe lateral stânga şi sunt prevăzute cu sertăraşe din metal, ce se potrivesc aproape perfect în rama de metal. Acestea se pot accesa cu cheiţa specială ce vine inclusă în pachet.

IMG_20150318_193018

La partea de semnal, telefonul stă foarte bine, chiar şi atunci când îi acoperi urechile din plastic de pe rama acestuia, responsabile cu recepţia de semnal, Wi-Fi şi Bluethoot. Din acest punct de vedere, Huawei a eliminat problema semnalului, pe care a aveam la modelele de iPhone, care aveam aproape aceeaşi construcţie ca şi acesta. După mai multe apeluri telefonice, am constatat că semnalul este stabil, iar calitatea vocii este foarte bună. Conexiunea la Wi-Fi este stabilă, dar calitatea semnalului la distanţe mari nu este foarte bun. Comparabil ar fi cu Xiaomi Mi3.

Autonomie

Prima oară când am văzut cât de subţire este acest smartphone, am crezut că bateria lui nu o sa reziste mai mult de 5-6 ore la modul cum obişnuiesc eu să îmi folosesc telefonul. După ce l-am folosit câteva ore, am observat că bateria face faţă destul de bine la acest ecran. Dupa cum am menţionat şi mai sus, am folosit luminozitatea aproape de minim, setat pe funcţia auto. După câteva zile de utilizare în stilul meu, am constatat că acumulatorul de 2.500 mAh face faţă cu succes la cel puţin o zi de utilizare peste medie. Cu alte cuvinte, P7 este un smartphone care rezistă cu succes o zi, chiar dacă foloseşti conexiunea 3G, 4G la internet, faci câteva zeci de poze şi mai vorbeşti şi la telefon. Acumulatorul se încarcă foarte repede, datorită versiunii UBS 2.0.

Sincer nu mă aşteptam la o autonomie chiar atât de bună. Probabil că nu este vorba de a discuta de gaming, deoarece acest model se adresează clasei bussines, datoriă designului său şi mai special genului feminin. Cred că şi în gaming, rezistă mai bine de 5 ore. Am rulat şi un test de baterie, care a ieşit cu un rezultat foarte promiţător. Un scor in AnTuTut Battery test, l-a clasat peste Lenovo S920. Chiar mă mir şi acum, unde au putut să pună un asemenea acumulator de 2.500 mAh, într-un body atât de subţire!

Screenshot_2015-03-17-12-47-54

Privind pe scurt toate aspectele vazute mai sus, Ascend P7 are urmatoarele puncte bune si rele dupa cum urmeaza:

Puncte pozitive

 • aspect şi design premium
 • sunet de calitate
 • ecran de calitate
 • cameră frontală foarte bună
 • carcasă metalică super slim
 • sticlă de protecţie Gorilla Glass 3
 • autonomie peste medie
 • timp de incarcare redus
 • LED de notificări

Puncte negative

 • interfaţa necesită anumite ajustări
 • unele bug-uri mici
 • alunecos pe suprafeţe fine

Preţ şi disponibilitate

 1. eMAG – 1.349 Lei, varianta 4G, 16GB
 2. Flanco – 1.549 Lei

În concluzie

Huawei Ascend P7 este un smartphone care are un preţ foarte bune pentru ceea ce poate oferi telefonul în sine, atât pe partea hardware cât şi la partea de calitate. Designul său însă este special făcut pentru persoanele care ştiu să aprecieze un smartphone din acest punct de vedere. La fel şi calitatea, care este un aspect foarte important atât pentru mine cât şi pentru mulţi din voi. Din toate aceste combinaţii, cei de la Huawei au reuşit să scoată un smartphone high-end la un preţ foarte bun. Din câte am studiat eu piaţa, nici un smartphone încadrat în acest prag de preţ, nu îţi oferă toată combinaţia de mai sus. Mai pe întelesul tuturor, unele telefoane au partea hardware foarte bună, dar calitatea materialelor este la pământ. Însă nu şi la acest Ascend P7. Din punctul meu de vedere, P7 este un smartphone foarte reuşit pe care mi l-aş comanda de îndată ce aş avea nevoie de un smartphone elegant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank