Review Bosch TDA2325 – un fier de calcat bun

Cu  ocazia sărbătorilor de Crăciun, i-am făcut mamei mele un cadou pe care îl aştepta de ceva vreme bună. Un fier de călcat marca BOSCH, modelul TDA 2325, care a aparut de aproape 2 ani pe piaţa din România. Am ales acest model, deoarece are un preţ foarte bun, iar marca Bosch este destul de renumită pentru produsele de casa. A trecut ceva timp bun, până a ajuns produsul la mine acasa, deoarece a fost destul de multă aglomeraţie pe mediul online, cu o mulţime de comenzi. Fierul de călcat l-am comandat de la Altex, deoarece la eMAG sau Flanco, produsul nu mai era disponibil pe stoc. Aveau doar un model mai nou, care costă puţin mai mult decăt acesta. Aşadar, am ales acest model din următoarele motive: mamei mele îi place să calce toate hainele; are un design frumos şi elegant; consumul de energie este acceptabil; durabilitate peste medie; preţ foarte bun şi manevrabilitate ridicată.

Astăzi am deci că trebuie să îi fac un review la acest fier de călcat Bosch, pentru ca fiecare din voi să ştiţi cât de bun este acest produs.

Am început cu un mic unboxing

După cum puteţi observa, in cutie avem doar fierul de călcat, câteva instrucţiuni nefolositoare şi un ambalaj dintr-o pungă foarte ieftină. Nici un suport din carton, care să fixeze cât mai bine fierul de călcat, în cazul transportului prin curier. Garanţia a fost lipită pe cutie, iar singurul accesoriu care vine în cutie, este paharelul special pentru a turna apă în el. O cutie destul de simplă, din partea celor de la Bosch.

Dotari si specificiatii

La acest capitol, fierul de călcat TDA2325 are în dotare o placă din paladium, care îi oferă o alunecare sportiă, faţtă de alte materiale folosite la talpa acestora. Are şi un sistem special Anti-Calcar, care îţi asigură pe toată durata călcatului, o calitate imepcabilă a materialului de sub placă. Greutatea lui este foarte bună pentru orice femeie, care foloseste un fier de călcat foarte des. Stă foarte bine în mână, la fel şi pe orizontală. Un alt aspect important este cablul fabricat dintr-un material foarte rezistent la temperaturi mari şi care are o îmbinare flexibilă care îţi permite să manevrezi fierul în aproape orice pozitţie.

img_20150105_123027 img_20150105_123035 img_20150105_123045 img_20150105_123132img_20150105_123015img_20150105_123053

Butoanele pentru aburi, apă şi calcar, se pot atinge foarte repede şi uşor, cu o singură miscare de pe mânerul principal. Rglarea temperaturii se face la fel de uşor, iar ceea ce îmi place la acest buton, este că are un feedback foarte bun şi precis. La fiecare grad vei auzi câte un sunet, pentru a fi foarte precis la partea de abur şi temperatură.

Talpa acestuia, după cum am menţionat mai sus, este fabricată din paladiu, mai exact acperită cu un strat destul de gros. Dacă era în totalitate din paladiu, acest fier avea un pret poate de 5 ori mai mare. Din perspectiva mea, găurile sunt aşezate normal, cu mici scăpări spre vârf, care îţi asigură o călcare mai eficientă în zonele mai puţin accesibile. Din cîteva mai puteţi observa, talpa acestuia nu acoperă în totalitate partea din plastic a sa, ci se extinde pe doar 80% din suprafaţă. Asta înseamnă că avem de a face cu un fier de călcat de categorie mijlocie, cu o suprafaţă medie şi de o putere medie. Avem 1800W care pot ajunge până la 2200W, după o utilizare mai îndelungată. Oricum, mama mea îţi recomandă maxim 2-3 ore de călcat pe zi.

img_20150105_123156 img_20150105_123209 img_20150105_123213 img_20150105_123225

 

Comparaţie cu modelul vechi

 

Şi pe final, am decis să fac o comparaţie cu fierul de călcat mai vechi, tot acelaşi model. Din experienţa mamei mele, poţi trage următoarele concluzii: talpa acestuia nu este chiar atăt de bună, manevrabilitatea şi funcţionarea per total, sunt la fel de bune ca şi la cel nou. Un pic, cel vechi, se încalzeşte puţin mai greu, dar în acelaşi timp, poţi să îşi mai arunci privirea la televizor sau să îţi pui cafeaua.

Din poze, se mai poate observa, că talpa celui vechi deja a crăpat şi a început să se înnegrească. Tot din această cauză, hainele încep să se prindă de acest paladiu, iar în unele locuri acestea se şi pătează.

50lnahs vqjwrxx rujmywmzrcrepi

 

În concluzie, fierul de calcat Bosch 2325 este un accesoriu pentru persoanele mai puţin pretenţioase, cu experienţă şi care vor să scoată întotdeauna calitate. Ca şi durabilitate la folosirea lui de 3-4 ori pe săptămână, pot spune care este foarte bun şi că rezistă cu brio cel mult 1 an jumate. La preţul sau de 139 Lei, este un best buy şi pentru acest an 2015. Oarecum, eu îţi mai recomand să te uiţi peste oferta celor de la Flanco, unde au ceva modele de Bosch mai noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank