Review aspirator Samsung VC15QS – dupa 2 luni de utilizare

p60205-104822Acum două luni şi ceva mi-am schimbat vechiul aspirator cu sac, marca Philips. Motivul? s-a stricat motorul la el. Am căutat pe la diverse magazine online, oferte bune la aspiratoare şi am găsit una la eMAG. Aspiratorul Samsung VC15QS avea pe atunci preţul de aproximativ 400 Lei şi ceva; nu mai ţin minte exact cât a costat. Oricum preţul era cu tot cu reducere, deci l-am comandat rapid. Pe la alte site-uri de profil, avea un preţ cu 20-30 Lei mai mult, dar am rămas la eMAG, datorită serviciilor lor rapide. Nu prea am ţinut cont de ce poate şi cât de bun este acest aspirator, ci l-am cumpărat fiindcă aveam nevoie de unul urgent şi mai era şi la promoţie. De la început vă pot spune că sunt foarte mulțumit de el din toate punctele de vedere; review-ul am să îl scriu sub formă de Q & A, deoarece este mai usor de a găsi rapsunsul la întrebarea ta. Începem cu:

Cât de silențios este ?

Cu o putere totală de 1500W ce nu poate fi reglată, aspiratorul scoate un sunet acceptabil, indiferent de dimnensiunile camerei sau de ”periile” folosite. Poți aspira linișiti într-o cameră, iar în cealaltă să îți lași copilul la somn sau să nu deranjezi pe altcineva din imediata apropiere. Părerea mea este că scoate un sunet mai mic decât în cazul vechiului meu aspirator cu sac.

Cât de bine trage ?

Indiferent de peria folosită, poate trage cu ușurință praful și scamele de pe covor, chiar și cele care s-au amestecat deja bine în covor.  Suprafețele cu o ”murdărie” mai mare necesita trecerea de 3-4 ori pe același loc pentru a curăța cum se cuvine zona. Puterea mare de tragere se datorează sistemului Cyclone System Force care în prima supune praful la un filtru din burete, după care la filtrul final EPA. Cu siguranță îți poți aspira covorul în maxim 2 minute, cu un grad de curațare ce ajunge la 95%. Chiar nu mă așteptam ca un asemenea aspirator de dimensiunile lui să tragă atât de bine.

Cu ce accesori vine la cutie ?

Doar cu strictul necesar; un tub flexibil de foarte bună calitate; o perie de dimensiuni mici pentru locurile mai puțin accesibile; un tub metalic extensibil pentru a putea aspira din picioare; o perie cu două funcții și una simplă pentru orice suprafață.  Lungimea tubului este de aproximativ 1,2 m, iar tubul metalic extensibil are o lungime de aproximativ 40-50 cm ”închis”, care se extinde la 1 metru. Cu alte cuvinte, poți aspira frumos și lejer din picioare.p60205-105058

Cât de des trebuie curațate filtrele ?

După cum am menționat, are două filtre. Unul din burete și unul pe evacuarea. De când l-am achiziționat nu am schimbat și nici nu am curățat nici un filtru la el. De ce? pentru că nu se observă mizeri multă pe ele. Desigur, curând am să îl spăl pe cel de burete, iar pe cel de la evacuare probabil îl voi mai lăsa până la a 3-a schimbare a celui de burete.

Ceea ce este mai ”nasol” de curățat este compartimentul în care se adună praful și mizeria. În cele mai mutle cazuri, praful este într-o stare fragilă, care la cea mai mică atingere se ridică în aer. Așadar, trebuie să duci vasul la baie și să îl speli cu mare atenție. Nici vorba de aruncat direct la tomberon. Recomandarea mea este să îl spălați după fiecare tură de aspirare, deoarece se poate colmata în timp.

Mâner de prindere ?

Da, are și mâner de prindere separat, decât cel al rezervorului. Tot de pe acest mâner se acționează și cablul atunci când vrei să îl aduni. Recomandarea mea este să folosiți mânerul de deasupra, deoarece dacă îl vei ridica de mai multe ori de rezervor, acesta ar putea să se strice sau să nu mai facă priză bună cu orificiul ce vine de la furtun. La fel și pentru cablu, vă recomand să îl întindeți înainte de a apăsa pe mâner; se poate slăbi arcul care trage cablul, dacă acesta este încolăcit.p60205-105013

Construcție per total ?

În totalitate din plastic, cu o greutate mică, dimensiuni reduse și putere mare. Finisaje frumoase, roți care se învărt bine după tine și foarte ușor de întreținut. După aceste 2 luni și ceva de utilizare, pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de acest Samsung  VC15QS cumpărat de la eMAG. Pentru cei 322 Lei (preț actual) consider că am făcut o alegere foarte bună. Vă recomand și vouă acest model de aspirator pentru casă, eficient și care își face treaba excelent.

Dacă ai orice altă întrebare despre aspirator, nu ezita să o lași într-un comentariu, mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank