Resigilate sau reconditionate?

Foarte multa lume din ziua de azi, cand vine vorba sa isi cumpere un produs electronic gen telefon, tableta sau stiu eu ce, se uita daca nu cumva acel produs se afla la ceva reducere. Si totusi gaseste acel produs chiar daca nu se afla la reducere. Acela se poate incadra in doua categorii: resigiliat sau reconditionat. Acum marea necunoscuta este: ce inseamna acest tip de produs? Eu am sa iti explic mai jos exact ce inseamna si daca isi merita banii.

Momentan pe piata din Romania exista doua companii mari care iti pun la dispozitie aceste tipuri de produse: la eMag gasesti produsele resigilate iar la Orange gasesti telefoanele reconditionate. Asadar, sa incepem prin a explica ce inseamna un produs:

Resigilat

O anumita persoana merge in showroom la eMag si doreste sa isi cumpere o tableta de exemplu. Pune frumos comanda cu ajutorul unui angajat si in cel mai scurt timp primeste produsul in mana. Acuma intervine partea cu resigilatul de produse: exista o serie de tablete care au fost expuse in showroom si acum au fost pune inapoi in cutie sau pur si simplu au venit fara sigil la cutie, iar cei care sunt atenti la acest aspect, refuza produsul imediat, ajungand astfel inapoi in depozit. Acolo o echipa de angajati, studieaza putin pachetul, il sigileaza la loc si il pun iarasi spre vanzare la un pret mai mic. Poate din cutia tabletei lipseste  perechea de casti. Mai exista insa si riscul ca tableta sa fie putin zgariata sau sa aiba un pixel defect ( din cauza expunerii in showroom ). Sau mai exista unele persoane care isi comanda produsul acasa, il deschid si sunt nemultumiti de calitatea acestuia si il retunreaza inapoi. Asa devine un produs resigilat.

rerere

Reconditionate

Multa reclama fac cei de la Orange cu telefoanele reconditionate. Totusi ce inseamna un telefon reconditionat? pai treaba este foarte simpla: mergi si iti cumperi un telefon nou, il folosesti aproape o luna, doua dupa care iti apar ceva probleme la el. Mergi la Orange Shop si le retunezi telefonul inapoi. Vine alta persoana care isi doreste un smartphone mai ieftin, iar vanzatorul ii ofera telefonul reconditionat. Adica ce ii face?  – pai il inspecteaza putin vizual, ii sterge tot ce a avut in memorie si cred ca ii fac cateva teste pentru a vedea daca funtioneaza la parametrii normali.

Asadar, ce produs sa alegem? Eu iti recomand sa mergi pe produsele reconditionate!

Comments

  1. By John

    Reply

    • By Adrian

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank