Red Queen, de Victoria Aveyard – recenzie

Red Queen este prima carte scrisă de autoarea Victoria Aveyard, făcând parte din trilogia cu același nume. Fiind cartea de debut totuși aceasta nu dezamăgește, oferind o poveste captivantă, o lume fantastică unde singura certitudine este trădarea.
Mare Barrow este o tânără de 17 ani care trăiește într-o lume a cărei ocupanți sunt împărțiti în două categorii: cei cu sânge roșu și cei cu sânge de argint/ argintiu. Cei cu sânge argintiu sunt partea privilegiată, care au puteri supraumane, și care sunt serviți de cei cu sânge roșu. Totuși, Mare este înzestrată cu puteri magice fapt care o atrage în intrigile periculoase de la curtea regală. O vor salva aceste puteri sau o vor condamna?
Mare își trăiește viața furând într-un sătuc sărac, când o provocare a destinului o aruncă în fața curții regale. Încercând să îl scutească pe prietenul ei cel mai bun de la a fi înrolat în armata regelui, aceasta ajunge ea însăși la curtea regală. În fața regelui, a prinților, a nobililor, aceasta descoperă că are o abilitate superumană proprie. Văzând acestea, regele o acceptă la casa regală, iar pentru a ascunde faptul că sângele ei nu este de argint, spne tuturor că este o prințesă dispărută în urmă cu mult timp și o promite în căsătorie unuia dintre fiii lui.

***comanda carea cu livrare din stoc si transport gratuit***
Fiind din ce în ce mai implicată în viața de la curtea regală , aceasta își riscă noua poziție pentru a ajuta Garda Stacojie, liderii unei rebeliuni a celor cu sânge roșu. Acțiunile ei pun în mișcare un dans violent și mortal, făcându-i pe prinți să se întoarcă unul împotriva celuilalt, și pe Mare să se întoarcă împotriva propriilor sentimente.
O lectură acaparantă, plină de suspans, fantezie, menită să transpună cititorul într-o altă lume. O lume îndepărtată, plină de neprevăzut.
De asemenea, cartea este programată pentru a fi transpusă pe marile ecrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank