Recenzie Nokia 105

10555

Cu multa incredere ca telefonul o sa inregistreze vanzari record, cei de la nokia au lansat un terminal cat se poate de solid si rezistent. Urmand linia clasica “100” care cuprinde telefoane low-cost dar de foarta buna calitate, Nokia 105 se incadreaza undeva spre cel mai bun din clasa 100. Avem de a face cu un telefon simplu, usor de folosit si care este destinat oamenilor simplii, mai ales cei din zona rurala, adica vorbim de bunici si oameni care le place sa lucreze campul. Dar mai este adresat si copiilor, la care parinti le cumpara primul telefon. In continuare sa vorbim putin despre telefonul in sine si sa vedem daca merita cumparat sau nu.

Constructie

Cei de la Nokia se pare ca nu au uitat de primele lor telefoane si au incercat sa aduca designul primelor telefoane, iar aici vorbim de un design simplu si atragator. 105 este construit total din plastic de cea mai buna calitate. Pa partea din spate telefonul nu are nimic, decat sigla nokia si capacul detasabil. In partea de sus vine dotat cu o lanterna care mi se pare ca rezolva multe in randul multor oameni care au nevoie de asa ceva. Tot langa lanterna mai gasim si portul pentru Jack de 3,5 mm perfect pentru a asculta radio FM.  Tot Nokia, mai spune ca telefonul rezista la apa si praf – eu personal nu prea cred acest lucru, si recomand a fi tinut departe de ele, dar va pot spune cu siguranta ca rezista foarte bine la impactul cu solul si la alte lovituri. Telefonul este foarte solid si cantareste doar 70 grame si are o grosime zdravana de 14,3mm.

Lanterna si mufa Jack

Lanterna si mufa Jack

Baterie

Potrivit datelor de la Nokia, telefonul rezista foarte bine in timpul convorbirilor cat si in modul stand-by. Aici vorbim de o baterie cu o capacitate de 800 mAh care rezista in convorbire pana la 12 ore si pana la o luna in modul stand-by, adica tine cel  putin 5-6 zile la o utilizare normala. Chiar si la persoane care vorbesc cel putin 3-4 ore pe zi telefonul face fata cu bine si rezista 2-3 zile. La acest capitol, se pare ca Nokia 105 este cel mai bun in momentul de fata pe piata.

CUMPARA ACUM
Altele

Nokia 105 vine dotat cu un sistem de operare propriu, care se aseamana cu sistemul de operare de pe telefoanele Asha care la randul lui isi are radacina in sistemul de operare Anna. Telefonul vine cu un ecran, care dupa parerea mea este putin cam mic, masurand doar 1,4″ in diagonala. Posibil ca utilizatorii mai in varsta sa aiba probleme la citire. Dar cred ca telefonul dispune de posibilitatea de marire a fontului, care o gasim pe majoritatea telefoanelor low-cost de la Nokia. Tastatura este facuta dintr-un materiale foarte rezistent, adica dupa vreo 2-3 ani nu o sa ai probleme cu ea si numerele si caracterele nu se vor sterge. In convorbire telefonul are claritate bune, microfonul isi face treaba bine si de la distanta la care vorbesc cei in varsta, adica 10-15 cm distanta de la ureche :)).

1055

In concluzie, punctul cel mai bun al acestui terminal il are bateria, care rezista foarte bine.  Nokia 105 cu siguranta isi merita pretul de doar 89 RON si poti fi sigur ca ai facut o achizitie buna pentru bunici tai.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank