Prima impresie despre Galaxy Alpha

Astăzi am avut puţin timp liber si am trecut pe la un magazin de telefoane mobile, cu ceva probleme. După ce le-am rezolvat, plimbându-mă prin magazin am observat un smartphone nou aparut pe piata – este vorba de Galaxy Alpha. Modelul acesta lansat de Samsung luna trecută se remarcă prin faptul că, este primul smartphone de la ei care are un şasiu din metal. Telefonul arăta atât de bine pe stand încât nu m-am putut abţine sa nu îl butonez puţin. Rama care îl înconjoară este absolut superba atât la privire cât şi la atingere.

Telefonul este foarte uşor, stă foarte bine în mână si pare să fie mai solid decât orice alt smartphone lansat de Samsung până acum. Dar totuşi am observat că, doar rama ce îl înconjoară este din aluminiu si cred că şi scheletul pe care stau restul componentelor. În rest avem parte de un plastic de calitate in partea din spate, cu un capac care seamână foarte bine cu cel de pe Galaxy S5. Un pic deranjant este ca rama ieşită puţin în relief, îi oferă un aspect de parcă ar fi echipat cu un bumper. Oricum, taieturle ramei sunt destul de bine definite, fapt ce ii conferă o stabilitate foarte bună in mână.

La capitolul ecran, Galaxy Alpha sta foarte bine, iar rezolutia 720p arată foarte bine pe diagonala de numai 4.7 inch. Interfaţa este foarte rapidă iar ecranul este putin prea sensibil. Eu îi acord o notă maximă de 8 din 10 pe partea de calitate. Ca şi o mică comparaţie, Alpha este putin sub HTC One M8 dar peste Galaxy S5 la calitate. Totuşi cred că Samsung mai are puţin de lucru la partea de materiale. Dacă eşti interesat de acest model, îl poţi cumpara la preţul de 2.499 Lei.

alpha

sursa foto: http://www.telefoane-cluj.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank