Pretul adevarat al lui Galaxy S5

Tu cat ai fi dispus sa platesti pentru un Galaxy S5? probabil pretul din magazin – peste 3.000 RON ! – dar daca eu iti spun ca, constructia lui a costat doar 256$ ? iti vine sa crezi sau nu? – este adevarat, deoarece o cunoscuta companie care analizeaza in detaliu orice produs nou lansat pe piata, a facut niste calcule exacte pe fiecare componenta in parte si au ajuns la aceasta suma mica – 256$.

Cea mai scumpa componenta din Galaxy S5 este ecranul Super AMOLED FullHD care a costat exact 63$, putin mai ieftin decat cel de pe S4.  Alte costuri:

  • memoria RAM – 15$
  • memoria Flash – 15$
  • senzor pentru scanarea amprentei – 5$
  • senzorul pentru bataile inimii – 1,45$
  • costul pe asamblarea telefonului – 5$

Pretul pe componente nu reflecta in realitate pretul lui din magazine – de ce? – pentru ca in acest pret nu sunt incluse: sistemul de operare, optimizarea lui, costuri de distributie, reclame si multe alte costuri care apar de la productie pana la vanzare. Oricum, pretul telefonului o sa scada foarte curand, probabil incepand cu luna Iunie, iar eu cred ca atunci va fi undeva la 2.790 RON. Dupa el, si S4 si S3 o sa aiba o scadere mare de pret – deci atunci ar fi momentul cel mai bun ca sa iti cumperi un S4 sau un S3.

sursa: IHS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank