Păreri şi impresii despre Galaxy Core I8262

Astăzi am avut ocazia să testez putin modelul de la Samsung – Galaxy Core, I8268. Telefonul a fost lansat în luna Iunie a anului 2013 şi a ajuns pe rafturile din România, începând cu acest an care este deja pe sfârşit. Asta înseamnă că avem un model deja cunoscut pe piaţă şi care se vinde binişor la ora actuală. Telefonul se încadrează în clasa mid-range, cu unele plusuri şi minusuri destul de importante.

Din primul moment în care l-am ţinut în mână am remarcat asemănarea lui cu Galaxy S3, deoarece este pastrează aproape aceleaşi forme, dar la o dimensiune mai mică. Totul este foarte bine finisat, cu un plastic lucios care reţine puţin amprentele şi o ramă cu aspect de metal. Cei 9 mm pe care îi măsoară în grosime, sut suficienţi pentru un grip foarte bun, chiar şi fără o husă. Dimensiuni reduse şi o construcţie destul de rigidă la prima mână.

În partea din faţă avem o camera mică, VGA care este de evitat pentru cei care îşi doresc un selfie bun. Lânga aceasta, avem senzorul de proixmitate şi cred că unul de lumină. Am remarcat butoul de meniu, care are un feed-back foarte bun, uşor de apăsat şi placut la atingere. Celelalte două butoane au o luminozitate destul de mică, în special pe timp de zi.

Diagonala de 4,3 inch este destul de potrivită pentru o persoană începătoare şi care îşi doreste o calitate acceptabilă a ecranului. Ce ma dezamăgit la ecran, este lipsa unui panel gen Amoled sau IPS – acesta este un punct negativ, deoarece culorile reproduse nu sunt cele mai bune, iar unghiurile de vizualizare sunt proaste. Totuşi am apreciat că nu este distanţă mare intre sticla şi panel.Per total, un aspect bine proporţionat dar cu mici defecte.

La interiorul acestuia, avem câteva componente hardware, care ne arată că Samsung a ştiut să aleagă calitatea la un preţ accesibil. Nu avem un procesor Quad-Core MediaTek, ci avem un Dual-Core Cortex A5 care este un procesor lansat cam ăn aceaşi perioadă cu telefonul şi un chipset de la Qualcomm, Snapdragon S4. Sincer mă aşteptam la o memorie de 512MB, dar spre surprinderea mea, am descoperit 1GB RAM – ceea ce mi se pare suficient pentru un asemenea telefon accesibil. La fel şi chipsetul video, este unul utilizat de companiile cu renume – Adreno 203, despre care pot spune că este pe măsura rezoluţiei.

Pe lângă acestea avem o memorie internă de 8GB, din care tăiem sistemul de operare instalat şi rămânem cu aproximativ 6GB pentru stocarea datelor. Nu este o problemă de memorie internă, deoarece poate fi extinsă cu un card microSD – vezi cum alegi un card.

La partea software, Galaxy Core I8262 vine echipat cu versiunea de Android 4.2 Jelly Bean care cred că va rămâne standard. Samsung nu a anunţat nici un update pentru acest model, deşi are specificaţiile necesare care îi permit acest update. Totul se miscă foarte bine, fluent şi fără lag. Interfaţa TouchWiz este deja cunoscută, deci nu mai trebuie să intrăm în detalii.

După spusele prietenului meu, telefonul are o autonomie foarte bună, care ajunge şi până la două zile la o utilizare normală. Eu l-aş crede pe cuvânt, dacă nu ar avea acces non-stop la internet. Totuşi, avem un acumulator de 1.800 mAh şi un ecran mic, tehnologie TFT şi un soft bine optimizat.

Puncte pozitive:

  • memorie RAM suficientă
  • design elegant
  • acumulator bun
  • camera de 5MP
  • slot microSD, Dual-SIM

Puncte negative:

  • cameră frontală mică
  • ecran de o calitate medie
  • versiune de Android învechită

În concluzie, un Dual-SIM bun, echipat cu aproape tot ce trebuie şi care încă face faţă valurilor de telefoane Româneşti. Telefonul poate fi cumpărat de la magazinele:

eMAG – 619 Lei

evoMAG – 609 Lei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank