Pareri iHunt UMI Max – un smartphone puternic si accesibil

Probabil este pentru prima dată când ai auzit de acest smartphone nou, disponibil pe piața din România. Ei bine, UMI Max este deja un smartphone cunoscut în ceva măsură, datorită unor review-uri care au aparut pe internet și promovării produsului pe anumite canale de publicitate. Telefonul este adus în România prin intermediul unui site online, ihunt.ro, de unde poate fi achiziționat direct din stoc, la un preț bun. Piața din România deja a făcut priză foarte bună la produsele originare din China, gen Xiaomi, Meizu, Oppo, OnePlus și altele; UMI se încadrează tot în această categorie de produse ”made in China”, dar care aduc o mulțime de chestii interesante. Una din ele ar fi calitatea materialelor folosite la partea de ”body”, iar alta, componentele interne, care deseori sunt foarte bune.

Partea puțin mai neplăcută la aceste produse, iar aici mă refer doar la unele, este că stau prost pe partea de soft; adică telefonul are specificații foarte bune, dar partea soft nu îl prea ajută. Pentru modelul despre care am să îți vorbesc azi, UMI Max, nu prea se încadrează în cele menționate mai sus. Aici mă refer la faptul că, are o construcție bună, specificații bune și partea soft bine pusă la punct. În continuare, am să dezvolt mai pe larg fiecare aspect.

Constructie

UMI Max este într-adevăr un smartphone metalic. Arată bine la prima vedere și chiar dă feeling de produs de bună calitate. Din ceea ce am văzut pe site-ul ihunt, observasem că telefonul are un body slim; însă la realitate, telefonul mi s-a părut destul de ”gros” (aici amintim acumulatorul de 4.000 mAh). Stă foarte bine în mână, iar aici îl pot asemăna cu telefoane de la Meizu sau Xiaomi, dar în nici un caz cu HTC One. Seamănă destul de bine cu produsele de la HTC, dar ceea ce am observat eu, este că foarte multe telefoane s-au inspirat de la ei; deci nu există nici un motiv să afirmi că UMI Max este o copie ieftină.umi

La partea frontală, am observat sticla curbată 2,5D, care într-adevăr mi-a plăcut să o simt la atingere. Senzorul pentru amprentă este bine poziționat și chiar răspunde excelent la atingere; spre suprinderea mea, chiar foarte bine și mai rapid decât Meizu MX5. Am observat că, UMI a ales și portul USB Type-C, pe acest model, ceea ce ma făcut să mă gândesc la ei ca fiind o companie serioasă și cu planuri bune de viitor. Mai amintim sticla de protecție Gorilla Glass 3, care este esențială pentru ecranul lui Umi Max. Per total, un smartphone arătos, de calitate bună și puțin greu. Mie mi-a plăcut contactul cu el, la partea exterioară.

Software și specificații

La capitolul software, UMI Max vine echipat cu versiunea de Android 6.0, ușor customizată de UMI. Încă de la prima utilizare, am observat că totul se mișcă cum trebuie, adică faără probleme de lag sau orice altceva. Desigur, nu am reușit să butonez suficient timp telefonul pentru a da un verdict 100% bun, dar în mare parte mi-a plăcut. Din păcate, nu cred că UMI va oferi un update pe viitor, la Android 7.0; cu siguranță nu.

În combinație cu specificațiile următoare: Helio P10, 3GB RAM și Mali T860, UMI Max se mișcă surprinzător de bine. Aici, din nou îl pot compara cu Meizu MX5, telefonul meu de o bună perioadă de timp. Să nu fiu chiar atât de bun, dar la AnTuTu, scoate cu vreo 7000 de punct mai puțin decât MX5; deci undeva la așteptările oricărui utilizator de smartphone. Cei 3GB RAM sunt suficienți pentru multi-tasking, iar procesorul video îți asigură un play decent în orice joc. Despre procesor, vă pot spune că este unul bun, puțin sub Helio X10, dar care își face treaba excelent.

UMI Max îți mai oferă un ecran de 5,5 inch, cu rezoluție FullHD și o cameră de 13MP de la Panasonic. Puțin pe lângă subiect; telefonul este produs cu diferite componente de la diferite companii; procesor de la MediaTek, cameră Panasonic și așa mai departe. Nu este de mirare, dar acest obicei este deja foarte des întălnit chiar și la cele mai populare telefoane de pe piață.

Pentru ceea ce îți oferă UMI Max și pentru ceea ce poate el face, eu îl recomand din mai toate punctele de vedere ! Desigur sunt și minusuri, dar pentru prețul său, nu cred că ar fi ceva de adăugat.

Preț UMI Max

Comments

  1. By fan

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank