Pareri despre noul Nokia 3 – mai este aceeasi calitate ?

Unul din cele mai noi telefoane de la celebrul producător Nokia, este modelul entry-level Nokia 3. Înainte de a merge mai departe cu acest articol, celebra întrebare despre Nokia, este următoarea: mai păstrează Nokia aceeași calitate cu care ne-a obșnuit în trecut ? răspunsul ai să îl afli în acest articol.

Nokia 3 este un smartphone proaspăt lansat pe piața din România, care se adresează publicului cu un buget rezonabil sau de multe ori limitat. Prețul lui Nokia 3 este unul foarte accesibil, ceea ce atrage foarte mulți cumpărători; având acest preț, întrebarea care ne vine în minte este; merită Nokia 3 prețul afișat ? Ei bine un răspuns la această întrebare am să îl dau din mai multe perspective, pe care te invit să la descoperi mai jos.

Acum câteva zile am avut ocazia să ma joc câteva minute cu acest Nokia 3 la o cafea cu niște vechi prieteni din facultate. Unul din ei și-a cumpărat acest model în ideea că voia un smartphone durabil, accesibil și cât de cât bun pe partea de specificații. Ceea ce îți pot spune din această mică experiență cu Nokia 3, este că la partea de calitate, pot acorda o notă de 8,5. Nu pot da mai mult, fiindcă nu este chiar calitatea la care mă așteptam. Este ca și orice alt smartphone din categoria lui de preț, dar care are mici avantaje. În mare partea mi-a plăcut construcția acestuia, fiind bine îmbinat, solid dar cu o textură care nu mă mulțumește. Probabil în timp, spatele acestuia va fi brăzdar de urme de zgărieturi sau chiar de zone șterse. Aceste se pot evita cu o husă de acest gen.

Preț și disponibilitate Nokia 3:

Tot datorită faptului că este un smartphone entry-level sau mid-range dacă pot să îi spun, calitatea materialelor este bună; adică există multe telefoane care au o calitate proastă la materiale si sunt prost făcute. Nokia 3 stă bine la acest capitol. Pe partea de design, cred că se putea face mai multe chestii faine.

Ecranul este punctul care mi-a plăcut cel mai mult. Are un ecran frumos, cu margini ușor rotunjite, bine echilibrat pe partea de luminozitate și contrast. Diagonala de 5 inch și rezoluția HD fac pachet bun și oferă o imagine bună, pe care o poți vedea fie că ești la interior fie că ești la exterior. Din acest punct de vedere, pot spune că Nokia 3 stă foarte bine la partea de ecran. Imbinările sunt atent făcute și datorită faptului că are acest ecran superb, îți recomand să îl protejezi cu această folie.

Pe partea hardware, Nokia 3 stă destul de acceptabil; adică se putea ceva mai bine, raportând la alte telefoane gen Xiaomi sau Meizu. Totuși, acest model mă face să cred că Nokia, a pus accentul pe calitate și nu pe partea hardware.  Totuși, datorită faptului că Nokia 3 vine echipat cu Android 7.0 și cu un posibil update în viitor, pot spune că rulează accetabil sau ok. Aplicațiile se deschid rapid, normal și totul este fluent. Nu am observat buguri sau alte chestii de genul. Chiar îmi place interfața simplă de la ei și pot spune că este una reușită, dar de la care mai aștept unele modificări. Raportând prețul la partea hardware+software, pot spune că își merită banii.

Despre restul părților, cum ar fi cameră sau autonomie, nu pot să mă pronunț, fiindcă nu am avut ocazia să le testez. Totuși, prietenul meu mi-a zis că telefonul rezistă o zi, la cât de mult îl folosește el. Acumulatorul are o capacitate ok, care nu cred că poate ajunge la 2 zile, la o utilizare normală.

Cu toate la un loc, Nokia 3 încearcă să reînvie partea de calitate a brandului Nokia, dar cu mici accente specifice Nokia. Dacă ar fi să aleg acum un Nokia 3 pentru mine, cred că aș opta pentru un model de la Xiaomi sau orice alt brand pe care îl cunosc eu. Dar dacă aș vrea ceva de calitate, aș merge pe Nokia 3. Cel mai mic preț la Nokia 3 este acesta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank