P7 Xtreme sau Evolio X6 ? comparatie

De curand, cei de la Evolio au lansat primul smartphone Octa-Core X6, dupa care au urmat cei de la Allview cu P7 Xtreme, tot Octa -Core. Pentru inceput, trebuie sa stim ca avem de a face probabil cu telefoane produse in aceeasi tara – china, dar totusi, cu doua telefoane foarte diferite din punctul de vedere al constructiei si anume:

– cei de la Allview au optat pentru P7 Xtreme un design inovator, unibody – adica seamana foarte bine cu telefoanele Lumia, care sunt foarte cunoscute datorita acestui lucru + tot la P7 a fost adaugata prima camera rotativa pe un smartphone produs sub brand Romanesc.

aa

– cei de la Evolio au optat pentru un design asemanator cu un iPhone, dar si cu cel mai puternic smartphone de la UTOK – 500Q (vezi review)

octa

Evolio X6

In continuare, sa trecem la ce ne intereseaza mai mult si anume dotarile pe care le au aceste smartphone-uri, pentru ca pe partea de design, fiecare putem decide care este cel mai potrivit pentru fiecare din noi ( iar pentru asta, curand, o sa postez primele poze oficiale cu cele doua).

Specificatii tehnice si comparatie

Pentru inceput, o sa vorbesc putin despre cel mai interesant punct al acestor telefoane: procesorul Octa Core  este identic atat pe pe P7 Xtreme care are  8 procesoare Cortex A7, cat si  pe X6.. Ce mai trebuie sa stim, este faptul ca ele ruleaza pe cel mai nou chipset de la MediaTek – MT6592 care inseamna un consum de “energie” mai redus, viteza mai mare. Defapt, nu este chiar cel mai nou, deoarece MediaTek a anuntat o noua linie de procesoare Octa core care au in dotare 4 procesoare Cortex A-7 la 1,7GHz si 4 procesoare Cortex A-17 la 2,2GHz cu o multime de functii speciale pentru multi-tasking. Deci la acest capitol, telefoanele seamana foarte bine, dar in continuare sa mai vedem daca si la alte componente seamana si anume:

  • memorie RAM 2GB pe X6 si 1GB pe P7 Xtreme – X6 castiga
  • capacitate de stocare interna aceeasi: 16GB – fara microSD
  • sticla protectie: Gorilla Glas 2 pe X6 si DragonTail X pe P7 – castiga X6
  • diagonala mai mare pe X6 – 5,5″ IPS, FullHD vs. 4,7″ IPS HD – castiga X6
  • sistem de operare – ambele ruleaza o versiune deja invechita – 4.2 Jelly Bean
  • probabil acelasi procesor grafic MALI 450 pe ambele – pe X6 necunoscut
  • camera 13MP rotativa pe P7 vs. 13MP spate si 8MP fata – castiga P7
  • sensori – la fel
  • acumulator de 2.200 mAh pe P7 vs. 3.150 mAh pe X6 – castiga X6

Dupa cum putem observa, X6 este peste P7 Xtreme, atat pe partea de performanta cat si pe partea de pret, adica X6 vine la un pret direct de la producator de 1.199 RON iar la eMag la un pret de – vezi pret, pe cand P7 Xtreme are pretul de la producator de 1.299 RON de la eMag – comanda acum, putin ma scump decat X6 – deci in aceasta situatie eu iti recomand un X6 de la Evolio. Dar, partea care ma intereseaza pe mine in mod special este calitatea – si anume ca veni vorba de calitate, iti spun clar ca P7 Xtreme este mai calitativ decat X6 cu siguranta, iar din acest motiv, daca iti doresti un telefon cu camera rotativa de 13MP, cu o constructie asemanatoare cu cea de pe telefoanele Lumia, iti recomand sa mergi pe P7! Nu zic ca X6 este rau de tot, dar P7 este deasupra lui la partea de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank