Orange Roya si Tado – o noua oferta buna

Orange ne-a obisnuit în decursul a mai multor ani, cu telefoane re-brănduite de ei, pe care le-au ales în funcţie de cerinţele actuale ale pieţei. Pentru acest an nou, 2015, Orange a pregătit două noi telefoane, cu care încearcă să ne atragă la încheierea unui nou contract de abonament. Avem modelele Orange Roya şi Orange Tado, care pot fi cumpărate acum împreună cu un abonament de 20 euro, respectiv 16 Euro. Mai exact, ambele telefoane pot fi cumpărate la 0 Euro, pe un contract nou de 2 ani.

Dacă nu ai avut până acuma un abonament la Orange şi vrei să îţi cumperi unul din modelele menţionate, trebuie să ştii, că trebuie să plăteşi în avans pe 2 sau 3 luni abonamentul, pentru ca ei să fie sigur că esti un plătitor bun. Mai ai nevoie de o factură şi carte de identitate. Toate bune şi frumoase până aici. Acum să vedem dacă aceste două modele îţi merită sau nu banii. Merită să le plătim în 2 ani, cu 25% mai mult decât preţul la liber?

Prima dată, să începem cu modelul Orange Tado. Acest smartphone este defapt un produs de la compania ZTE, ceea ce ne duce cu gândul la un smartphone ieftin, de o calitate medie şi un preţ care nu depşeşte 500 Lei. Din punctul meu de vedere, pe partea de specificaţii, Orange Tado nu îşi merită abonamentul de 16 Euro pe luna, deoarece are o memorie RAM mică, un ecran prea mare în comparaţie cu rezoluţia şi acumulatorul şi un procesor Dual-Core, pe când majoritatea telefoanelor sub 500 Lei, reulează pe Quad-Core. Totuşi acesta mai are şi două aspecte bune: rulează pe versiunea de Android 4.4 KitKat şi are o cameră decentă de 5MP. În rest conectivtatea 3G, Bluethooth şi Wi-Fi, nu constituie un avantaj major. Altă chestie mai interesantă la acest model, sunt butoanele capacitive, care au o culoare albastră, care încearcă să îţi fure privirea.

tado

Despre Orange Roya, am câteva cuvinte de laudă. Acesta are o memorie RAM de 1GB, procesor bun, chipset grafic decent şi un design pe gustul fiecăruia. Telefonul este produs de Alcatel, care în ultima perioadă a dat semne puternice că vrea să îşi câştige un public larg în România. După parerea mea, construcţia estemult mai bună decât la Orange Tado, iar specificaţiile îl fac să îşi merite abonamentul de 20 Euro pe lună. Totuşi, poţi încerca ceva abonament mai mic şi să plăteşti ceva banuţi pentru acesta. Eu mi-aş face un abonament de 15 Euro, la care ar mai trebuii să plătesc ceva.

roya

Acest model este compatibil 4G, rulează pe Android 4.4 KitKat şi are un acumulator de 2.000 mAh.  Camera este tot de 5MP, dar în cazul de faţă, aceasta este capabilă să înregistreze video la 1080p. Deci o cameră mai performantă, mai rapidă şi toate lângă un LED mai puternic.

Ca şi o mică concluzie, Orange Roya ar fi alegerea mea şi în acelaşi timp recomandarea mea, dacă eşti pus în sitaţia de a alege între cele două. Înainte să calci pragul la Orange, te sfătuiesc să verifici oferta completă la eMAG, cu telefoanele care nu depşesc 500 Lei. Ai de unde alege!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank