O noua regula la asigurarile RCA – ce nu stiai pana acum

 

rca

Multa lume nu citeste in totalitate termenii si conditiile la care este supusa orice polita RCA. Pentru asta, eu am pregatit acest mic articol in care atrag atentia asupra celor care calatoresc cu orice alt mijloc de transport, in afara de cel personal.

Asadar, in cazul in care sunteti in situatia de a fi pasager intr-un autovehicul apartinand familiei, unui prieten, cunostinta, persoana necunoscuta, TAXI, elev la scoala de soferi, mijloc de transport in comun, etc. trebuie sa aveti la cunostiinta urmatoarele:
Daca sunteti pasager in una din situatiile de mai sus si vehiculul in care va aflati produce un accident din vina conducatorului auto al autovehiculului in care va aflati si suferiti vatamari corporale sau “decedati”, dumnevoastra sau mostenitorii dumneavostra (au), aveti dreptul sa cereti daune materiale si morale pe asigurarea RCA al vehiculului in care va aflati de pana la un milion de euro.


In consecinta asigurati-va, in masura in care este posibil, ba chiar e indicat sa cereti conducatorului auto inainte de a urca in autovehicul asigurarea RCA. In mod normal orice autovehicul trebuie sa aiba lipit pe parbriz VIGNETA RCA de pe care se poate citi data expirarii RCA. De asemenea autovehiculele de transport in comun, TAXI, scoala de soferi sunt obligate sa detina asigurarea de accidente persoane si bagaje transportate.


Proprietarul din acte al unui autoturism, daca este pasager in propriul autoturism in momentul producerii unui accident de care este vinovat conducatorul autoturismului in care el este pasager, NU PRIMESTE DESPAGUBIRI pentru vatamari corporale sau deces.
De aceia este indicat ca in situatia in care proprietarul autoturismului se afla in acesta sa fie pe postul de conducator auto si nu pasager.

*cel mai mic pret la RCA doar pe eMag – comanda acum cu 10% reducere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank