Monitor AOC i2269VWM – pareri si scurt review

Multa lume se axeaza pe monitoarele care au o marca foarte renumita si se feresc de cele mai putin cunoscute. Marca AOC este deja de mult timp prezenta pe piata si are o gama larga de produse. Cele mai insemnate sunt monitoarele foarte accesibile si care iti ofera “specificatiile” monitoarelor de top la preturi mai mici. In aceasta situatie este si modelul de 21,5″ IPS i2269VWM care iti ofera aproape cele mai bune dotari si caracteristici in pretul sau. Momentan monitorul AOC de 21,5″ este disponibil in stoc la Flanco, unde are pretul de 539 Lei ( cu un mic discount de 10% ).

Design si constructie

In primul rand, o persoana care isi cauta un monitor se uita prima data la pret. Modelul AOC din discutie se potriveste foarte bine pentru orice buzunar. Al doi-lea aspect la care se uita, este partea de specificatii care cuprinde diagonala, porturile si cateva aspecte despre ecran. La utlimul aspect, se concentreaza pe aspectul fizic si pe designul sau. In momentul de fata tendinta de design tinde spre o rama foarte subtire in partile laterale si in partea de sus, pe cand in partea de jos unde avem butoanele, rama sa atinga cel mult 2 cm. Totul bine si foarte atragator, atunci cand monitorul este off – deoarece nu se observa decat o rama foarte subtire de maxim 3 mm. Partea nasoala este atunci cand il pornim si constatam ca acesta tot are un pic de margine mai groasa, dar acoperita de sticla. Si acest model are aceasta “schema” cu care incearca sa ne atraga in cursa. Insa la acest model, rama este destul de subtire si sub sticla – aproximativ 5 mm in gorsime. Oricum, arata foarte bine si atunci cand este pornit. Acest model se incadreaza perfect in noua tendinta.

aco

Conectivitate si ecran

Si la acest capitol, monitorul AOC vine echipat cu tot ce este necesar pentru a-l transforma din monitor in televizor sau in ce iti doresti. In partea din spate avem doua porturi HDMI si un port D-Sub pentru cablurile mai vechi. Cu ajutorul cablului HDMI, vei beneficia de cea mai buna calitate a imaginii, pe care o poate reda acest monitor. Cred ca orice monitor produs din 2012 inclusiv, ar trebui sa aiba doar porturi HDMI. Cu el il poti conecta la orice alt dispozitiv nou, care suporta aceasta conexiune “high-end”.

Partea cea mai buna a acestui monitor, este ecranul de tip IPS. Pana acum acest tip de panel IPS era utilizat pe scara larga la telefoanele mobile. Acum insa, acest panel este utilizat din ce in ce mai mult si la monitoarele mari Wide, deoarece trebuie sa iti ofere cele mai bune imagini din cele mai mari unghiuri. Monitorul suporta o rezolutie maxima de 1920 x 1080 px, pe care o poti avea doar cu ajutorul unui cablu HDMI si cu o placa video puternica avand port HDMI. Culorile reproduse deja depasesc pragul de 15 milioane iar contrastul dinamic ajunge la 5 milioane pentru o unitate. Timpul de raspuns nu este cel mai bun in cazul de fata, dar pentru un IPS, nu se putea alta cifra mai buna – 6 ms si dimensiunea unui punct de 0,24 mm. O densitate buna si care iti ofera imagini foarte bune chiar si in gaming. Fara ghosting si black-bleeding, deoarece avem panel IPS care este iluminat din spate.

spate aoc

Pe final

Monitorul AOC i2269 iti va aduce toate elementele care caracterizeaza un monitor de top, la un pret mult mai mic. Nu te lasa pacalit de marcile mari, la care numele firmei are un aport de peste 20% in pret. AOC iti aduce tehnologia noua pe biroul tau la costuri foarte mici.  In plus, acesta il poti monta pe perete cu ajutorul unui suport special. El mai beneficeaza de boxe integrate si de o interfata foarte simpla de setari. Are cateva moduri speciale pentru gaming, filme si altele. tehnologia LED iti asigura cel mai mic consum de energie si nu iti oboseste tare ochii. Eu iti recomand ca mai mult de 6 ore/zi sa nu stai in fata unui monitor. Per total, monitoarele AOC sunt foarte bine vandute in toata lumea si au in oferta cateva din cele mai bune monitoare de gaming. Deci AOC este o firma serioasa care iti aduce modelul i2269V la doar 539 Lei – comanda acum de la Flanco si ai transport gratis la tine acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank