Mi-am cumpărat Meizu MX5 de la QuickMobile; l-am returnat

Era şi timpul să îmi mai schimb vechiul telefon Xiaomi Mi3, cu unul nou. Am aşteptat de mult reducerile de Black Friday la QuickMobile, deoarece au anunţat că acestea vor ajunge până la 10-15% la mai toate produsele. Aşadar, am tot cautat pe internet diferite telefoane la un preţ accesibil şi l-am găsit pe Meizu MX5. Iniţial acesta costa undeva la 1.600 Lei înainte de Black Friday, iar la momentul reducerilor, l-am prins pe ultima sută de metri la 1.450 Lei.

De ce am ales Meizu MX5?

Din următoarele motive: îmi doream un smartphone cu un ecran puţin mai mare, care să acopere o suprafaţă mai mare raportată la toată partea frontală şi în acelşi timp, rama laterală să fie mai subţire; un senzor de amprentă ar fi pe primul loc în topul dorinţelor; o carcasă metalică; o cameră mai puternică; partea hardware la un alt nivel (chipset şi GPU nou + 3GB memorie RAM); un acumulator care să reziste mai mult; o interfaţă mai fluentă şi mai rapidă.

Toate menţionate mai sus m-au mulţumit foarte bine, pe durata a 3-4 zile cât timp l-am folosit. Flyme OS 5 mi se pare a fi cea mai rapidă interfaţă de pe un smartphone pe care am întâlnit-o până acum. Calitatea materialelor la fel este şi ea foarte bună, cu câteva excepţii: butonul home, atunci când este apăsat, are un sunet “cheap”, iar zona din spate unde se termină metalul, nu este fix la acelaşi nivel cu plasticul. În rest, autonomie bună şi toate bune.

De ce l-am returnat?

Ei bine în primul rând cutia acestuia nu mi s-a părut a fi sigilată cum ar trebuii să fie; mai era şi murdară. Aici mă refer la faptul că, un sigiliu de mărimea unui timbru poate să pună orice retailer specializat pe telefoane mobile; la unboxing-urile de pe internet, acesta vine într-o folie care cuprinde toată cutia. În al doi-lea rând, la lumina soarelui am observat că sub butonul home există un spaţiu foarte mic între ecran şi body, iar dacă te uiţi atent se vede că nu este imbinat perfect ( aproximativ 1 cm pe laţime). În ultimul rând, panel-ul AMOLED mi se părea că nu îţi face bine treaba la interfaţă; aici mă refer la puţin ghosting.(mai recent am citit că partea software nu este în totalitate dezvoltată)

Banii înapoi sau alt produs?

Am să încer un nou produs, dar îl vreau sigilat cum trebuie! QuickMobile are posibilitatea de a returna produsul în 14 zile, deci nu este o problemă mare. Am vorbit cu cei de la service şi mi-au spus că îmi returnează banii înapoi sau primesc alt produs.

Aştept zilele acestea să vină un nou colet. O să revin cu unboxing+review şi cu mai multe păreri despre noul colet cu Meizu MX5.

Observaţi în imagine defectele pe cutie şi “timbrul”.mx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank