Lumia 730, 735 sau 830- ce alegem?

Cele două modele noi lansate de la nokia se dosebesc prin câteva chestii importante. De aceea am decis să fac o comparaţie între cele doua modele de Lumia 730-735 şi Lumia 830. Primele două modele sunt identice, deoarece singura diferenţa este ca modelul 730 este Dual-SIM – mai exact modelul acesta a fost lansat doar în anumite ţari din Europa. Aşadar ne mai rămâne modelul Lumia 735 şi Lumia 830, care semănă destul de bine la calitatea materialelor pe care o ştim deja de la telefoanele Nokia mai vechi.

830

Diferente mai intre aceste două modele nu sunt, în special la capitolul specificaţii hardware sau software. Singurele diferente importante sunt la capitolul design şi cameră. În rest, funcţia de încarcare wireless este disponibilă pentru ambele modele, Windows 8.1 şi o mică diferenţă la partea de ecran, mai exact pe Lumia 830 avem un panel IPS şi o diagonală puţin mai mare, la aceeaşi rezoluţie. De preferat, pentru un aspect mai premium ar fi Lumia 830, deoarece are o ramă elegantă, un obiectiv mai atractiv şi un grip mai bun. Lumia 735 are un design destul de folosit pe multe modele, care are o structură uni-body, rotunjită bine la margini. Chiar şi diagonala mai mare, îţi oferă o perspectivă mai largă atunci cand te uiţi la ecran.

Camera de pe Lumia 735 se încadrează într-o clasă medie spre mică, pe când Lumia 830 are un obiectiv mai performant, cu stabilizator optic de imagine şi o tehnologie PureView. Diferenţa dintre 6,7MP şi cei 10MP de pe Lumia 830 se va simţi la calitatea pozelor, dimensiune şi viteză de capturare. Camera lui 830 se miscă puţin mai repede, în special când vine vorba de focus şi capturare. Nici cea de pe 735 nu este chiar atât de slabă, dar intradevăr avem o diferenţă.

Dacă aş fi pus în situaţia de a alege dintre cele două, cu siguranţă aş merge pe Lumia 830, chiar dacă are un preţ puţin mai mare. Diferenţa o vei simţi din start. Telefoanele pot fi cumpărate de la eMAG la urmatoarele preţuri;

Lumia 7351.149 Lei

Lumia 8301.599 Lei

Mai trebuie să menţionez că, Lumia 830 are un sistem audio mai bine pus la punct, deoarece este certificat DTS, iar difuzoarele sună pur şi simplu mai bine. Eu recomand aceste două modele, mai ales dacă de Black Friday la eMAG vor intra la o reducere consistentă. Cred că Lumia 735 va intra cu siguranţă la reducere în 21 Noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank