LG F60 sau HTC Desire 310 ? comparatie

Două telefoane accesibile mi-au atras atenţia de ceva vreme deoarece le-am văzut în oferta multor magazine şi deja multă lume le-a cumpărat deja. Este vorba de noul telefon de la LG F60 care a fost lansat acum câteva luni şi HTC Desire 310 care a fost lansat la mijlocul acestui an. Ambele au ajuns şi în România foarte repede, la niste preţuri foarte bune, pentru orice buzunar. Astăzi am decis să fac o scurtă comparaţie între cele două modele, pentru a vedea pe care ar fi mai bine să îl cumpărăm. Telefoanele sper să intra la reducerea de  Black Friday, deoarece sunt deja destul de populare. Să începem cu partea de:

Design şi construcţie

Ambele modele se încadrează în clasa mid range datoriă materialului din plastic folosite în procent de 100%, dar şi a specificaţiilor. F60 păstrează acelaşi trăsături caracteristice care le avem pe modelul G3, adică fără nici un buton la partea frontală. În cealaltă parte, HTC Desire 310 are anumite trăsături luate de la HTC One li de la alte telefoane mai ieftine decât One, iar aici vorbim de un spaţiu mare în partea de jos, sub butoanele capacitive şi o cameră ieşită puţîn relief. Şi difuzorul de deasupra ecranului ne duce cu gândul la One – calitatea sunetului însă este cu mult sub acesta.

Totuşi Desire 310 are un spate fabricat dintr-un material mai cauciucat, care îi oferă un grip mai bun, pe când la F60 avem un plastic mai lucios, pe varianta alb. În concluzie, HTC 310 este şi stă mult mai bine în palmă.Nici F60 nu stă chiar atât de rău, dar este puţin prea gros.

Specificaţii

Ambele modele au în dotare un procesor Quad-Core, şi 1GB memorie RAM. Ambele la o frecvenţă foarte apropiată, care nu dă nici o diferenţă la performanţă.Diferenţa este însă la partea de chipset. F60 are un chipset de la Qualcomm, mai exact Snapdragon 410 şi un procesor grafic Adreno 305. Snapdragon 410 este o variantă mai nouă a lui 400. Pe când la Desire 310 avem un chipset mai ieftin, MediaTek şi un procesor grafic Mali 400MP2. Eu aş înclina aici pentru F60, deoarece componentele sunt mai bune, dar nu cu mult – adică diferenţă majoră nu este.

Pe lângă aceste dotări, ambele au o memorie internă de 4GB, care poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD – nu uita să îţi cumperi şi un card, deoarece spaţiul pentru stocarea pozelor şi muzică este de doar 2GB.

Cameră şi ecran

La acest capitol, telefoanele sunt echipate cu o cameră decentă de 5MP, capabila re a face poze de bună calitate, pentru cei care au mai puţine pretenţii. Totuşi şi aici avem două diferenţe şi anume: Desire 310 este capabil să inregistreze clipuri video la 1080p, dar fără LED-ul flash. F60 are în plus, funcţia auto-focus şi un LED mic, dar eficient. Chiar dacă filmează la 720p, calitatea clip-ului este mai bunaă, deoarece este înregistrat la 30fps.

L partea de ecran, avem o mică diferenţa, pentru care eu aş înclina pentru LG G60. Acest model are un panel IPS, pe când Desire 310 are doar un panel TFT, clasic, cu unghiuri şi culori mai slabe decât ale unui IPS. Probabil şi un consum mai mic de energie pe HTC. Aceeaşi rezoluţie şi aceeaşi diagonală. Calitatea ecranului, merge la F60.

Software şi acumulator

Un punct în plus merge pentru F60, deoarece el vine echipat din cutie cu versiunea mult râvnită de android 4.4 KitKat. Şi Desire 310 va primi sau deja a primit acest update în unele tări, iar la această parte, eu aş opta pentru Desire 310. Nu de alta, dar am avut un HTC One, iar interfaţa de pe acesta m-a lăsat surprins. Rulează atât de usor şi limpede, încât vei fi pe deplin mulţumit. Însă nu ştiu dacă o vor optimiza la fel de bine precum au facut-o până acum. nici interfaţa de la F60 nu este greoaie, dar cei de la HTC mi se par mai bine pregătiţi la acest capitol.

La partea de acumulator, ambele telefoane au aproape aceeaşi baterie. Ambele au un acumulator tip Li-Ion, de aproape aceeaşi capacitate. Cei 2.000 mAh, promit o autonomie de maxim 2 zile, la o utilizare normală, care cuprinde verificarea paginii de Facebook, ceva mail şi 2-3 poze selfie. La Desire 310 îi lipseşte senzorul de proximitate, ceea ce înseamnă un consum puţin mai mare de energie la ecran. Totul stă în buna optimizare a versiunii de Android.

În concluzie, eu aş merge pe Desire 310 la partea de calitate, iar pe partea de performanţă aş merge cu F60. Diferenţe mari nu sunt între aceste două modele, nici pe partea de preţ. Telefoanele pot fi cumpărate de la:

Desire 310 la eMAG – preţ 539 Lei , iar LG F60 încă nu a aparut pe stoc.

Comments

  1. By gicu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank