Lenovo 100-15IBY – Review si pareri

p60109-184509Zilele acestea am avut la dispoziţie un laptop de la Lenovo, pe care l-am studiat destul de bine şi m-am gândit că ar fi bine să vă scriu un mic review despre acesta. Este vorba de modelul IdeaPad 100-15IBY. Laptopul este din start incadrat în clasa buget, deoarece are un preţ foarte accesibil şi toată construcţia lui se reflectă în acesta. Pentru început ţin să vă amintesc că laptopul a fost cumpărat de la eMAG, care l-au livrat sigilat (în cazul în care vei vedea pe site că sunt multe produse sigilate). În continuare, am să intru direct pe subiectele interesante, care la final te vor convinge sau nu, să îţi cumperi acest laptop de la Lenovo.

Specificaţii:

 • ecran de 15,6 inch cu rezoluţia de 1366 x 768 px
 • procesor Dual-Core Celeron la 2,1 GHz
 • memorie RAM 4GB DDR3, HDD 500GB la 5400 rpm
 • placa video integrată, Intel HD
 • Bluethoot 4.0, Wi-Fi b,g,n
 • 1 xHDMI, 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, o ieşire audio şi jack
 • cititor de carduri, fara DvD
 • 1 singur difuzor si microfon incorporat

Preţul lui Lenovo IdeaPAd 100-15IBY – la eMAG costă 1.199 Lei

În cutia acestuia vei găsi laptopul în sine, un adaptor pentru acumulator, ce este prevăzut cu transformatprul de curent direct pe stecher, iar bateria laptopului nu poate fi scoasă afară. Lângă acestea, mai găseşti manualele de utilizare şi cam atât. Nu am reuşit să vă surprind în imagini cablul de alimentare şi nici cutia, din păcate. Nimic special în cutie.

Construcţie

IdeaPad 100 este construit în totalitate din plastic. După cum am menţionat mai sus, acesta se reflectă în preţul său bun. Prima mea impresie despre materialele folosite la acesta a fost următoarea: Lenovo a folosit un plastic ce îţi dă un felling de ieftin, dar care se simte binişor la atingere, după ce te obişnuieşti cu el. Ceea ce mi s-a părut interesant este grosimea totală a acestuia; este defapt un laptop slim şi foarte uşor. Acesta măsoară aproximativ 2 cm în grosime. Ceea ce nu mi-a plăcut la el, este touchpad-ul. Acesta este dintr-un plastic puţin mai “ieftine” decât restul componentelor şi are un sunet cel puţin ciudat pentru mine. Deci un  minus importat la această porţiune foarte utilizată. Am mai observat un design puţin prea aierisit, atunci când priveşti laptopul de la o distanţă medie; iar asta se datorează faptului că, ecranul balamalele puţin prea înalte.p60109-184623

Deasupra acestui touchpad avem tastatura care se ridică puţin de la nivelul acestuia. Datorită acestei diferenţe, tastarea este precisă iar feedback-ul butoanelor se simte excelent. La fel ca şi pe toate laptop-urile, tastele sunt inscripţionate cu un tip de vopsea, care după un timp bun, vor dispărea parţial. Butonul ON-OFF este poziţionat corect şi se poate ajunge cu uşurinţă la el.  Per total, o tastatură bună, fixă şi precisă.p60109-184638

Porturile principale sunt aşezate pe partea din stâng, facilitând accesul la ele rapid. Portul HDMI este urmat de portul pentru reţea, după care urmează USB 3.0 şi USB 2.0. La final şi bine poziţionat este Jack-ul de 3,5 mm, care nu încurcă deloc restul porturilor; deci căştile se pot folosi lejer. Pe cealaltă parte, nu prea avem nimic, în afară de un sertăraş mic, căruia încă nu i-am găsit atibuţie. Probabil acolo trebuia să fie unitatea optică; dar versiunea aceasta este fără. În partea din faţă, avem cele 3 LED-uri mici pentru “notificari” precum şi cititorul de carduri. Repet, bateria laptopului nu poate fi scoasă afară; este încorporată în el.p60109-184653

Per total, un laptop subţire, bine închegat şi foarte uşor de purtat prin casă. Nu scărţie, chiar dacă plasticul folosit nu este de cea mai bună calitate. Lenovo a reuşit să scoată un produs compact, frumos şi la preţ bun. Dacă era să aleg ce laptop să iau cu mine la facultate, sigur îl alegeam pe acesta, care este mult mai uşor şi mai slim; al meu puţin mai performant, dar mai greu.

Performanţă

La acest capitol nu prea avem ce discuta despre gaming. Se exclude din start, pentru cei dintre voi care îşi mai cumpără un laptop pentru a se juca pe el. Acesta este un laptop pentru o persoană obişnuită, de exemplu un student sau orice altceva ce nu pretinde prea multă grafică şi prea multă viteză. Este excelent pentru filme, muzică, socializare, mail şi alte chestii de genul. Desigur sunt şi unele jocuri mai mici, care rulează cu succes şi pe acest model. Un laptop pe care te poţi juca cât de cât, începe de la 2.000 Lei. La 15IBY amintim procesorul Dual-Core Celeron, care din câte ştiu eu nu este cel mai “bun” procesor din clasa lui. Ceea ce compensează lângă acest procesor, este memoria RAM de 4GB şi cei 500 GB spaţiu de stocare. Putem observa că, cei 4GB RAM îţi poate asigura un multi-tasking decent, iar cei 500 GB îţi asigură un spaţiu mare, unde poţi stoca o mulţime de filme şi muzică. Nu am reuşit din păcate să vă fac câteva teste, dar nu cred că mai era cazul.

Autonomia acestuia este undeva la 4-5 ore în funcţie de modul de utilizare a fiecăruia în parte. La mine a rezistat bine citind articole pe internet şi puţină socializare pe reţele.

Software

O mare problemă foarte des întâlnită la cei care îţi cumpără acum un laptop nou, este lipsa sistemului de operare pre-instalat şi lipsa driverelor. Cu alte cuvinte, trebuie să cauţi pe site-ul companiei toate driverele şi să le intalezi fiecare pe rând. Aceasta se poate face cu ajutorul unui stick, pe care pui toate driverele şi le instalezi ulterior pe laptop. Nu te vei putea conecta la nici o reţea, deoarece nu ai nici un driver. Toate acesta doar după ce ai instalat o versiune de Windows. Recomandarea mea, este ca pe acest model să instalezi Windows 7  64-bit şi nu Windows 8. După toate, te vei bucura de toate funcţiile acestuia.

În concluzie, laptopul  este o alegere foarte bună pentru persoanele care îşi doresc un laptop simplu, utilizabil în viaţa de zi cu zi. Preţul este de departe cel mai important punct care vine în alegerea acestui model. Eu vă recomand acest laptop şi în puteţi cumpăra direct de aici, accesând orice link de afiliere care te va duce direct la eMAG, pe produs. Dacă ai orice alte întrebări despre acesta, nu ezita să le pui în secţiunea comment.

 

 

Comments

 1. By blaaaa

  Reply

 2. By Chirila Simona

  Reply

  • By ad3pbr

   Reply

 3. By Cosmin Onet

  Reply

 4. By Florin

  Reply

 5. By Florin

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank