LED Benq FullHD VW2245Z in review

 

benqProbabil esti in cautarea unui nou monitor pentru acest inceput de scoala si totusi nu stii ce sa alegi. Buzunar nu este atat de gros, iar modelele disponibile pe piata depasesc pragul de 200 unitati in toate magazinele online. O oferta prea mare si o gramada de reduceri pe care nu le mai crezi sub nici o forma. Eu am urmarit produsul marca Benq  VW2245Z si am constatat ca pretul a fost redus cu 100 Lei, la Flanco. Acum, acest monitor costa doar 399 Lei. Sustii acest site, daca il cumperi de la Flanco. Pretul si specificatiile acestuia, fac din BenQ VW22 sa fie cea mai buna alegere pentru un monitor FullHD si cu un design elegant + un plastic de tip glossy.

Specificatii si dotari

Inca de la prima privire, putem observa ca avem o rama destul de subtire care incojoara ecranul, de tip glossy dar care nu retine amprentele si nu reflecat lumina din spatele tau. Plasticul este de buna calitate iar asezarea butoanelor este foarte bine gandita. In partea dreapta, lateral avem butoanele pentru on/off precum si butonul meniu, ajustare si auto. Acestea iti vor asigura o navigare usoara in meniu, precum si o usurinta in apasarea acestora.

Intreaga diagonala de 21,5″ este sustinuta de noul suport de la Benq, care asigura cea mai buna stabilitate de pana acum. In trecut, modelle Benq aveau un picior subtire, instabil si cateodata scoatea sunete ciudate. Acum insa, problema s-a rezolvat datorita noului stand bazat pe doua picioare. Sistemul de prindere a monitorului a fost si el imbunatati, iar acum nu mai trebuie sa strangi suruburi, ci doar trebuie sa asezi monitorul in suport si sa strangi o mica cheita speciala. Monitorul poate fi ajustat in functie de preferinta, datorita suportului care premite inclinarea acestuia la unghiuri foarte bune.

benq.spate

Pe partea de conectivitate, acesta dispune de urmatoarele porturi: VGA, DVI si fara portul HDMI – o chestie pe care o consider eu, absolut necesara pentru a avea rezultatele dorite la rezolutia FullHD. Un minus pe care, toate monitoarele fabricare din 2013 incoace, ar trebuie sa fie echipate. Totusi, datorita portului VGA, daca ai ales un cablu de calitate buna, vei avea in proportie de 80% calitatea FullHD. Perfect pentru vizonarea filmelor, din orice pozitie.

Ecran si functii speciale

In partea din fata avem un panel de tip LED, care are un consum redus de energie – 10 -15 % mai putin decat un LCD. Nu vei avea parte de blackbleeding, deoarece acesta utilizeaza o tehnologie noua de fabricatie, care promite eliminarea acestui defect. Timpul de raspuns al lui VW2245Z este de 6ms, perfect pentru filme si alte aplicatii care nu necesita un rapsuns mai mic. Diferenta mare intre 2 ms si 6 ms nu este, deoarece aceasta nu este vizibila cu ochiu liber. Probabil doar gamerii care au configuratii puternice, vor simtii acest detaliu mic. Monitorul are capacitatea de a reda 16,7 milioane de culori, la unghuri cat de cat decente. Nu este un IPS, care are pe departe cele mai bune unghiuri, dar in cazul de fata, sunt acceptabile. ASpect 16:9 si o luminozitate de 250 cd/mp, care isi asigura o lumina buna, chiar si in fata soarelui.

Acesta dispune de cateva funtii automat configurate, pentru fiecare mediu: gaming, film, eco, standard si foto. Dimensiunea punctului masoara 0.248 mm. O dimensiune mica, la o rezolutie atat de buna – nu vei observa pixelii, decat daca te uti de foarte aproape. Eu iti recomand sa pastrezi o distanta minima de 70 cm fata de ochiul tau.

Singurul punct negativ al acestui monitor, este lipsa portului HDMI, dar acest lucru nu trebuie sa sperie, deoarece monitorul are un pret foarte accesibil. Daca vrei neaparat un minitor cu port HDMI, va trebui sa scoti din buzunar cu cel putin 300 Lei mai mult. Eu iti recomand sa ramai la cest monitor, deoarece si eu am unul acasa tot marca Benq si sunt foarte multumit de el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank