Laptopuri cu rezolutie 4K – o noua generatie

O nouă eră a laptopurilor a început cu lansarea a câtorva modele de la Asus si Lenovo. Aceste modele lansate şi pe piaţa din România, se remarcă datorită speciifcaţiilor de top şi a multor îmbunătăţiri faţa de laptopurile actuale. În această categorie am găsit pe siteul Flanco două laptopuri care face parte parcă din viitor: modelul de la Asus N550K-DS si modelul de la LenovoIdeaPad Y5070.  Am menţionat aceste două modele deoarece au cele mai bune preţuri de până acum.

ideapad z50

Lenovo Y50-70

Ambele modele se remarcă prin cel mai important aspect care contează în momentul de faţă: rezoluţia 4K. Te întrebi de ce este acesta cel mai important aspect? Situaţia este foarte simplă: cei de la Apple au lansat deja modelul care are rezoluţia 5K – nu este chiar un laptop, dar îl consideram ca şi unul. Mai nou avem televizoarele 4K, iar foarte curând o să avem si telefoane cu rezoluţie 4K – parcă a fost anunţat deja primul telefon de acest gen. Aşa că, doar laptopurile au rămas puţin mai în urmă cu acest aspect.

Încă de la primele jocuri care aveau nevoie de specificaţii de top ştim că o rezoluţie mai mare necesită întotdeauna o placă video mai puternică. Încă nu cred ca modelele menţionate mai sus, încearcă să respecte această necesitate şi de aceea le atribui acest aspect ca şi un minus.

În rest, ambele laptopuri 4K au specificaţii de top, care ajung să concureze cu clasicele sisteme desktop PC. Ambele au în dotare procesoare Intel de ultimă generaţie, I7, precum şi o memorie RAM de 8GB, suficientă pentru orice joc, aplicaţie sau sistem de operare.  HDD este şi el de ultimă generaţie, iar aici observăm capacitaţi mari pentru modelele SSD – 240GB sau 512GB. Acest tip de HD îţi permite accesarea fişierelor intr-un timp record, iar încarcarea sistemului de operare se va face aproape instant.

asus

La exterior, ambii producatori au ales cele mai bune materiale, au pus la treabă cei mai buni designeri specializaţi pe laptopuri, din care au ieşit două produse de top atât la specificaţii cât şi la calitate. Laptopurile pot fi cumparate de la Flanco, de unde vei beneficia de un transport gratis şi posibilitatea de a returna produsul în cel mai convenabil mod.

După cum am menţionat, aceste doua laptopuri mi se par că au cel mai accesibil preţ, care nu depaşeste suma de 5.200 Lei. Pentru cei care au un buget mai mare, le recomand sa încerce modelul de la Lenovo Y50-70.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank