iOS pierde teren, Android tot mai utilizat

Dupa cum se preconiza, anul 2013 o sa fie cel mai bun in vanzari de telefoane smart, cu o cifra de 900 milioane de unitati vandute in toata lumea, in comparatie cu anul 2012 cand s-au inregistrat vanzari de 700 milioane. Potrivit Strategy Analytics cele mai multe telefoane vandute din 2013 au fost cele echipate cu sistemul de operare Android, ceea ce reprezinta un procent de 79% din piata de telefoane smart.

Acest lucru inseamna ca din 10 telefoane vandute, 9 au avut sistemul de operare Android. ceea ce inseamna ca s-au vandut de 4 ori mai multe terminale cu Android decat cele cu iOS sau Windows 8.

and

 

Potrivit unor estimari pentru anul in curs, 2014, se vorbeste de o scadere al acestui val de vanzari cu telefoane care ruleaza pe Android, deoarece anul acesta vor aparea noi sisteme de operare precum cel dezvoltat de Samsung – Tzien sau precum Unbuntu si Firefox OS.

shi

 

La partea opusa, gasim sistemul de operare Windows care in anul 2013 a prins putin teren, dar nu a reusit sa depaseasca concurenta iOs si Android.

(sursa): gsmarena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank