Inceput de toamna – ce mai citim?

eco

Un nou sezon din acest an a inceput sa puna stapanire peste tot ce ne incojoara – peste natura, peste vreme si peste sufletul nostru. Acest anotimp ne inchide pe fiecare in casele noastre, unde cel mai potrivit lucru care il poti face, este sa citesti o carte in ton cu acest anotimp. Nu exista carti pentru fiecare anotimp, dar eu am ales pentru tine 5 carti care te vor face sa simti cu adevarat atingerile pe care toamna le lasa in fiecare zi. Am ales cele 5 titluri de carti de la magazinul online carturesti, unde am observat ca au reduceri foarte bune, titluri foarte numeroase si preturi foarte bune. Vezi oferta completa aici.

Primul titlu pe care il recomand este: Fugara,  de Alice Munro, care cuprinde cateva povesti absolut fascinante despre natura si dragostea pe care o primim prin aceasta.  De la prima povestire, despre o tânără femeie care se dovedeşte incapabilă să-şi părăsească soţul, deşi îşi închipuie că este hotărâtă s-o facă, până la cele trei povestiri ce dezvăluie emoţiile complexe ale eroinei lor, o femeie pe nume Juliet, oamenii despre care scrie Munro – femei de toate vârstele şi stările sociale, cu prietenii, părinţii şi copiii lor – capătă sub ochii noştri o viaţă absolut reală, ca şi cum ne-ar fi vecini.

2. The Dude si Maestrul Zen – Jeff Bridges, Bernie Glassman, in care ne este prezentata o biografie si o memorie a celor doi autori. Cartea este adusa de editura Humanitas, iar pretul ei este de 28 Lei cu transport gratuit. Din conversaţia celor doi – punctată de anecdote de pe platourile de filmare şi din viaţa personală a lui Bridges, şi potenţată de învăţăturile discrete ale lui Glassman; se degajă o perspectivă proaspătă asupra lumii, cu bunele şi cu relele ei.

3. Madame Mallory si micul bucatar indian – o carte bestseller in peste 30 de tarii, care are ca si poveste principala, o poveste de razboi in bucatarie.  O poveste despre puterea destinului, despre pasiune şi talent, alertă, amuzantă şi sensibilă, plină de culoarea si de miresmele  gastronomiei franţuzeşti. O sursa buna de inspiratie pentru orice bucatareasa.

4. Trois de Julian Barnes – care ne duce intr-o poveste de iubire cu 3 oameni si 3 povesti diferite. O carte în care umorul, prietenia, ironia și scepticismul funcționează spectaculos in acelasi timp, indiferent de situatie. Cei de la Observer au comentat despre aceasta carte, ca fiind un cocktail modernist, nou si plin de aventura.

5. Economia Inegalitatilor – Thomas Piketty – probabil cea mai buna carte pentru a controla economiile din acest sezon si o sumedenie de exemple de inegalitate in economie. O expunere condensata a ideilor dezvoltate in bestsellerul international Capitalul in secolul XXI.

Singura carte pe care mi-am comandat-o este Economia Inegalitatilor, deoarece mi se pare cea mai interesanta carte. Iar Thomas Piketty face parte din autorii mei preferati. Un mare economist francez, la o varsta tanara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank