In contact cu Orange Rono

Iata ca am avut si ocazia sa testez putin  renumitul Orange Rono ( nu este asa de renumit, dar este la mare cautare ). Iar daca am avut aceasta ocazie, am sa scriu cateva cuvinte despre aceasta experienta pe care am avut-o cu Rono.  Dupa cum stim acesta este un produs marca ZTE  ( nume original Blade Vec ) –  o alte alternativa – Grand S Flex – care il poti comanda de la eMag, la pretul de 999 Lei, daca vrei varianta acestuia, la liber – deoarece la Orange, il poti cumpara doar impreuna cu un abonament.

Asa ca la prima atingere, am simtit ca am de a face cu un telefon foarte usor, destul de mare si care are o grosime mica. Atunci cand spun ca este usor, cu adevarat va spun ca are un feelling de “chinezarie” – adica este prea usor – parca este gol pe interior – sau fara baterie.

rono.spate

Tot acest feeling ieftin il sinti si atunci cand observi plasticul care incojoara ecranul, ca este de calitate inferioara – probabil daca il scapi pe jos, o sa ai senzatia ca se sparge – deci un plastic rigid de proasta calitate. Butoanele insa, sunt tot din plastic, dar cu striatii foarte placute la un unghiu foarte bun. Slotul pentru SIM este si el foarte bine pozitionat si se imbina aproape perfect in carcasa – mai fix decat la iPhone. In mare parte, un telefon bine rotunjit, care sta cam nesigur in mana.

Pe partea de ecran, avem o luminozitate foarte buna, chiar si in modul automatic. Ecranul nu este de tip IPS si nici AMOLED – simplu, TFT LCD. Culori bune, putin prea albe. In partea de sus a ecranului avem un LED pentru notificari destul de mare, iar langa el o camera frontala. Pe centru avem un difuzor foarte bine fixat, fara spatiu intre ecran si grilaj. Ecranul raspunde foarte bine, dar partea proasta este, ca cele 3 butoane incluse in ecran sunt prea mari in raport cu restul ecranului si restul marimii icoanelor si a fontului.rono.lateral

In partea din spate, am uitat s mentionez, faptul ca “capacul” care nu este detasabil, este foarte placut la atingere si are o textura iesita in relief care nu retine amprentele. Tot pe spate, avem o camera de 8MP cu microfon dedicat, LED mic si  un crom mic in jurul acesteia. Interfata camerei este putin modificata, dar pozele se fac rapid, are o multime de functii speciale iar focus-ul se face rapid.

Nimic mai mult de adaugat, deoarece acesta este un smartphone de clasa mijlocie, cu specificatii care satisfac aproape orice utilizator mediu. Daca ai alte intrebari legate despre acest Orange Rono, nu ezita sa le postezi mai jos, sub forma de comment, iar eu iti vor raspunde de indata.

 

Comments

  1. By adi toaca

    Reply

    • By Adrian

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank