HTC One MAX sau One simplu?

Astazi am decis sa scriu putin despre cel mai nou smartphone marca HTC – One Max. Lansat recent la noi in Romania, HTC One Max este fratele mai mare al lui HTC One, care dupa cum ii spune si numele Max, arata ca are ceva in plus fata de One simplu. Sa vedem ce aduce nou acest smartphone si daca merita sa ne dam banii pe el si nu pe HTC One.

max

Stanga HTC One si dreapta HTC One Max

Diferente

Dupa cum bine observam de la inceput cele doua telefoane seamana foarte bine la partea de design cu putine modificari in zona camerei. Constructia din metal dispare pe MAx si este inlocuita de un plastic care ii confera un aspect de telefon ieftin, dar care ii aduce un capac detasabil. Tot pe varianta MAx mai gasim si butonul de blocare si deblocare pe partea dreapta – foarte bine gandita treaba asta deoarece la One avem butonul in partea sus stanga, care este amplasat foarte rau.  Difuzoarele frontale si ele au fost marite putin, iar de aici rezulta un sunet mai puternic si mai clar, dar un minus este lipsa siglei Beats Audio.

Sus - Max / Jos One

Sus – Max / Jos One

O alta imbunatatire o aduce senzorul de scanare a amprentei, care spun ei ca este foarte bun si recunoaste repede amprenta. Dar nu este asa, recomandabil este sa eviti folosirea lui deoarece aceaasta tehnologie este inca la inceput si mai trebuie sa asteptam putin pana o sa fie cat de cat dezvoltata. Probabil pe viitorul Galaxy S5 o sa avem ceva varianta mai buna.

Scanner amprenta spate

Scanner amprenta spate

Diferenta importanta este si la partea de camera spate, unde Max face poze mai bune in conditii de lumina scazuta decat One, iar la camera spate One face pozele mult mai bine decat Max. Ambele suport Dual-Capture – adica poti face poza cu ambele camere in acelasi timp.

Si la partea de ecran si sticla avem diferente considerabile, deoarece pe Max avem o rezolutie de 1920x 1080p la o diagonala de 5,9″ care scoate o densitate a pixelilor mai mica de doar 373ppi, pe cand la HTC One avem o densitate de 469 ppi tot FullHD. Pe varianta mai noua, bineinteles avem o sticla mai noua si anume Gorilla Glass 3 vs. Glass 2 la One.

La capitolul baterie MAx bate de departe pe One, deoarece pe Max avem o baterie mare de 3,300 mAh fata de 2,300 mAh pe One. Durata mai lunga a bateriei pe Max atat in reteaua 3G cat si in stand-by. Datorita bateriei mai mari, pe Max avem si o grosime mai mare cu 1 milimetru, dar si o lungime in inaltime mai mare. Cred ca aceasta este cea mai mare diferenta dintre aceste doua super telefoane.

Asemanari

Pe ambele gasim acelasi procesor, acelasi chipset, acelasi procesor grafic, acceasi memorie ram si acceasi camera de 4 / 1,3 Ultra Pixeli. Ambele sunt dotate cu Android 4.3 si au acceasi tehnologie la ecran Super LCD care ofera imagini foarte naturale si de o claritate deosebita. La partea de benchmark ambele scot acelasi scor si ruleaza la fel de rapid orice aplicatie.

In concluzie, desi HTC One este putin mai vechi, eu recomand versiunea simpla One. De ce sa dai o groaza de bani pe o varianta Max care nu aduce imbunatatiri mari si care are doar un ecran mai mare, greu de tinut in mana si de utilizat doar cu o singura mana, o constructie mai slaba si doua difuzoare mai tari?  Ti se pare corect sa dai 2.840 RON in loc de 2.300 RON doar pentru atat? Mie nu.

Cumpara ACUM HTC One – merita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank