G Pad 8 – cea mai buna tableta de 8″

g pad 8Probabil că eşti in căutarea unei tablete de 8″ care să îţi ofere viteză, calitate si nu in ultimul rând un pret foarte bun pentru buzunarul tău. Ai nimerit foarte bine pe acest site, deoarece am să îţîi dau câteva motive pentru a te determina să cumperi tableta LG G Pad 8. Ea a fost lansată in urma cu o luna şi ceva iar de atunci a atras multe priviri datorita designului foarte simplu si specificatiilor de top.

LG a intrat pe piata din Romania cu inca doua tablete asemnatoare pe partea de design cu G Pad 8 – modele  G Pad 7, care are o diagonală de 7.0″ şi G Pad echipată cu cea mai mare diagonala de 10″. Diferenţe însemnate avem doar pe partea hardware, deoarece la partea software avem aceeaşi versiune de Android 4.4 KitKat. Această versiune de Android a devenit un “must-have” la noile tablete.

Specificaţii

La acest capitol, G Pad 8 conduce aproape fruntea tabletelor mid-range, fiindca este echipata cu un procesor Quad-Core tractat la 1,2 MHz pe un chipset Qualcomm Snapdragon 400. 1GB memorie RAM suficientă pentru a rula fara probleme aplicatiile din background. Imaginea este pusă in mişcare de un accelerator grafic Adreno 305, care incă îşi face treaba foarte bine cu cele mai noi jocuri din Play. Această configuraţie o găsim foarte des pe telefoanele din aceeaşi clasa, dar in unele cazuri fara Android 4.4 .Tableta se mişcă foarte bine, tranziţiile de ecran se fac fluent, fara lag, chiar dacă ai pe background un live wallpaper. In jocuri se mişcă la fel de bine, dar am observat mici întârzieri ale imaginii la jocurile care cer specificaţii de top. Jocurile cele mai populare rulează fară probleme.

Ecran şi acumulator

Nimic nu se compară cu un ecran IPS atunci cand doreşti sa te uiţi la un film sau te joci. Acesta îţi ofera unghiuri foarte bune si contraste acceptabile pentru ochiul uman. Densitatea de peste 180 ppi iti asigură cea mai bună claritate a imaginii iar aspectul 4:3 te duce cu gandul ca ai in mână o tabletă marca Apple. Daca ar fi sa aleg intre o diagonală de 7 si 8 inch, din start aş merge pe cea mai mare.  Culori foarte bune şi o luminozitate placută in orice condiţie. Lipsa sticlei de protecţie gen Gorilla Glass nu este un aspect foarte important pentru aceasta tableta.

Acumulatorul pus de LG pe acest model de 8.0″ este aproape de limita inferioară. Nu este punctul forte al acestei tablete, dar producătorul promite o autonomie de cel puţin 7 ore la o utilizare care trece peste mediu. Daca umbli puţin la setări şi selectezi luminozitatea maxima, o vei putea utiliza cel mult 4 ore jumatate. Daca o foloseşti doar pentru reţelele sociale sau sa navighezi pe internet, acumulatorul să reziste cu bine o singură zi. Probabil înca 800 mAh dacă mai erau adăugaţi, erau mai mult decăt bine.

Conectivitate

Modulul 3G sau 4G mi se pare inutil pentru cei care doresc sa folosească tableta pe post de telefon mobil. Totuşi pentru cei care sunt mai tot timpul plecaţi de acasa se merită sa fie echipată cu asa ceva. Există o multime de modemuri la diferiţi operatori de telefoane care îţi asigura viteze maxime şi un semnal bun. G Pad 8 poate fi cumpărata cu modulul 4G tot de la eMAG, dar care are o diferenţă de preţ. Inainte sa îţi cumperi tablea, trebuie să te asiguri ca ai acasa un router Wireless. Altfel, nu prea ai ce sa faci cu tableta.

G Pad 8 are în dotare cateva porturi absolut esentiale: aici discutăm de un port USB 2.0, Bluethoot 4.0, Infrared, slot microSD si un Jack de 3,5mm. Slotul microSD cred că nu va fi necesar, fiindcă tableta are o memorie interna de 16GB. USB versiunea 2.0 iti reduce timpul de incarcare cu pâna la 25% fată de versiunea lui mai veche. Trebuie sa mai amintim ca, LG au uitat sa puna un senzor de lumină, care era foarte bine venit in ajutorul acumulatorului.

Camera şi preţ

Am incercat să fac câteva poze cu acesta tableta si am ramas puţin surprins: calitatea pozelor este foarte bună iar funcţia auto-focus lucreaza foarte rapid. Camera principala este de 5MP cu o mulţime de funcţii speciale integrate in interfata frumos personalizată de LG. La partea frontala avem o camera de doar 1,3 MP, care face poze destul de decente pentru a fi postate pe retelele de socializare. Un pic camera este ieşită in relief, fapt ce o predispune la uzura mai intensa, dar ma gândesc ca la banii pe care îi dai pe ea, îţi poţi permite si o husă.

Preţ actualizat la eMAG829 Lei varianta Wi-Fi.

In concluzie, pot spune că G Pad 8 îşi merita fiecare banuţ. Sistemul de operare de ultima ora, bine optimizat si specificaţiile bune, fac din G Pad 8 să fie cea mai buna tableta de 8″ in momentul de fată. Îti recomand sa o comanzi de la eMAG pentru ca ai transport gratis si daca nu îţi place o poţi returna înapoi în 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank