“Furia Rosie” de Pierce Brown, acum si in Romania

O noua carte a fost lansata de editura PALADIN in aceasta primavara. “Furia Rosie” de Pierce Brown este prima carte din faimoasa si unica trilogie science fiction a americanului.

Situata pe Marte, actiunea incepe atunci cand minerul Darrow, un Rosu, se infiltreaza in lumea elitei celor Aurii. Motivul pentru care actiunea este plasata pe o alta planeta este acela ca pamantul nu mai este locuibil din cauza poluarii, dar ce va face Darrow atunci cand va afla ca nici pe planeta Marte nu se mai poate locuii? Va face Darrow tot ce ii sta in putinta pentru a-i opri pe cei din casa Auriilor sa abuzeze de planeta si mai ales de casa Rosie?

cumpara cartea de la Libris cu 34 Lei

Un roman captivanta care merita citit, “Furia Rosie” a fost etichetat de Kirkus Reviews ca fiind un reminder al seriilor “Jocurile Foamei” si “Urzeala tronurilor”, numindu-l  “un roman fin pentru cei cărora le place să se scufunde în lumi alternative”.

Fragment:

“Nu ma descurc la fel de bine la Kravat. Nu-mi reusesc loviturile cu piciorul. Totusi, invat sa rup o trahee. Si invat cum sa-mi folosesc mainile asa cum trebuie. S-a terminat cu loviturile morisca. Gata cu apararea prosteasca. Sunt periculos si rapid, dar nu-mi place disciplina pe care o impune Kravatul. Vreau sa fiu un luptator eficient. Asta e tot. Kravatul pare menit sa ma faca sa dobandesc pacea interioara. Ceea ce e o cauza pierduta.

Totusi, acum imi tin mainile asemenea lui Cassius si lui Julian, in aer, cu coatele la nivelul ochilor, astfel incat lovesc sau blochez de sus in jos. Uneori, Cassius aduce vorba despre Julian, si atunci simt cum ma cuprinde o bezna adanca. Ma gandesc cum Proctorii ne privesc si se amuza – probabil las impresia unui individ malefic si manipulator.

Uit ca eu, Cassius, Roque si Sevro suntem dusmani. Rosu si Auriu. Uit ca poate intr-o zi va trebui omor pe toti. Ma numesc frate si nu pot sa nu ma gandesc la ei in acelasi fel.

Batalia cu Casa Minerva s-a redus la o serie de ambuscade a bandelor, fara ca vreuna dintre parti sa castige un avantaj suficient asupra celeilalte astfel incat sa obtina o victorie decisiva. Mustang nu vrea sa riste batalia in camp deschis pe care o doresc eu, si nici nu poate fi provocata. Oamenii ei nu sunt la fel de tentati de glorie sau violenta ca soldatii mei.

Totusi, cei din Casa Minerva isi doresc cu ardoare sa ma captureze. Pax innebuneste cand ma vede. Mustang chiar a incercat sa-i ofere Antoniei, sau cel putin asa sustine Antonia, un acord mutual de aparare, doisprezece cai, sase sulite-paralizator si sapte sclavi in schimbul meu. Nu stiu daca spune adevarul cand imi povesteste toate astea.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank