Frigider Side by Side Beko GNE114612X

Review Beko Side by Side GNE114612

După cum se poate observa pe piața din țara au apărut numeroase modele de frigidere mari și mult mai compacte. Toate aceste frigidere intră în categoria Side by side, adică un frigider cu două deschideri pe nivel sau mai bine zis cu două uși pe nivel. Majoritatea dintre cei care își achiziționează un frigider Side by Side o fac din mai multe motive. Primul ar fi, nevoia de un spațiu de depozitare mai mare; al doi-lea ar fi, manevrabilitate mai mare, ușor de folosit; iar ultimul motiv ar fi, diferitele funcții speciale pe care acest tip le poate avea. Recent am trecut pe la un prieten de-al meu care tocmai s-a mutat în casă nouă și spre surprinderea mea, avea un astfel de frigider în living. Modelul ales de el este Beko Side by Side GNE114612, care are o capacitate de 540 litri și o clasă energetică A+. Desigur, l-am luat la întrebări gen: de ce ai ales un frigider Beko? de ce ai ales un model Side by Side ? și de ce ai ales acest model 114612x ? Ei bine, în continuare am să vă răspund cât se poate de concret la aceste întrebări și am să vin și eu cu ceva păreri despre frigider.P60609-193632

Construcție și calitate

Încă de la început am remarcat finisajele de înaltă calitate pe care la are acest model. La partea din față avem un material asemănător cu plasticul, care încearcă să imită metalul șlefuit pe o direcție. Pe laterale avem același tip de material, dar care își pierde puțin din luciu, dare care rămâne la fel de bun ca și cel din față. Mie personal, nu prea îmi place acest plastic și mă așteptam la ceva mai metalic, fiind un asemenea frigider mare. După cum spunea mai sus, avem 4 uși, două sus mai mare și două jos, mici. Despre ele ce pot să vă spun… sunt în totalitate din plastic, de bună calitate, ușoare, se închid și se deschid ușor, au sistem de închidere inteligent și per total Beko a făcut o treabă excelentă cu acest tip de uși. Calitate bună și foarte ușor de deschis/inchis. Ceea ce am observat că ar putea fi un minus pentru acest Beko 114612X, sunt mânerele. Acestea sunt din plastic, despre care eu nu am o părere foarte bună; adică am avut personal un frigider cu mânere din plastic și au cedat după aproximativ 2 ani. Sper că la acest model să fie mai durabil, deoarece sunt mult mai mari și par un pic mai ”solide”. Per total, pot spune că ușile și tot ceea ce este la exterior sunt de bună calitate și chiar mi-a plăcut să închid și să deschid fiecare ușă în parte. Am uitat să menționeză faptul că, au o etanșeitate excelentă.

P60609-193643

Interior Beko 114612

La interior avem foarte mult spațiu de depozitare și multe sertare pentru diferite alimente. Pe partea de sus, ușile sunt prevăzute cu sertare pentru diferite alimente sau bături, iar în partea centrală a frigiderului avem 3 rafturi principale și 4 sertare, 2 mari și două mici. Sincer prima dată când am deschis ușile sus, am rămas puțin surprins de facut cum a reușit Beko să facă tot acest spațiu plin de sertare și să le combine astfel încăt ușile să poată fie închise perfect. Nici nu se poate compara cu ceea ce poate oferi un frigider Side by Side, cu unul normal, la depozitare și la spațiu. Mie mi-a plăcut foarte mult acest tip de uși, care îți permit să depozitezi multe chestii și să ajungi la ele foarte rapid. Toata partea de sus are un volum de depozitare de fix 385 litri.

În partea de jos, avem 6 sertare mari, unde poți depozita carne, legume pentru sezonul rece sau în funcție de preferințe. Sertarele în sine sunt dintr-un material plastic care pare să abiă o rezistență foarte bună la greutate și la îngheț. Volumul total al congelatorului este de 155 litri, ceea ce este mult peste un congelator al unui frigider normal. Cu alte cuvinte, spațiu mare peste tot, inclusiv la congelator.

Funcții speciale GNE114612X

 • Blue Light – o funcție nouă și foarte utilă pentru cei care consumă des fructe și îți doresc ca acestea să își păstreze prospețimea. Mai exact, un conpartiment special pentru fructe cu un tip de lumină de protejează fructele și le menține la o anumită ”calitate”
 • Active Ioniser – din punctul meu de vedere o funcție foarte utilă, deaorece deseori se întamplă să apară murdărie la interior. Acest sistem de protejare, păstrează o anumită igientă care previne apariția bacteriilor neplăcute.
 • Active Odour Filter – este un tip de filtru bazat pe carbon care elimină mirosurile neplăcute din interiorul acestuia și în același timp îi asigură o igienă sporită.
 • Active Seal Guard – după cum spuneam, ușile sunt foarte etanșe, iar această funcție le asigură o iginienă adecvată datorită garniturii care este prevăzută cu anumite substanțe care elimină bacteriile.

Pe lângă aceste funcții speciale de igienă, Beko GNE612x mai beneficează de un ecran LED pe ușă, de unde poți extrage anumite informații despre starea frigiderului. De exemplu, poți afla temperatura la partea de sus și la partea de congelator. Mai mult, dacă ușile frigiderului nu se inchid corespunzător, acesta te va atenționa sonor! Printre cea mai importantă funcție pe care o are Beko, este funcția NoFrost. Aceasta este deja destul de întâlnită la numeroase fridigere normale și side by side, care asigură cele mai bune condiții de depozitare posibile. De exemplu, frigiderul știe că la compartimentul fructe nu trebuie să ai acceași temperatură ca și la compartimentul carne sau alimente. Toate le menține la o temperatură corespunzătoare pentru fiecare zonă în parte. Tot ce trebuie să faci, este să le depozitezi corespunzător.

Desigur avem și funcția Super-Congelare sau Super-Răcire, pe care le poți folosi atunci când ai nevoie de ceva rece într-un timp scurt. Mai amintim aici timpul de congelare normal, care ajunge la 13kg/24 ore, timp relativ bun, față de alte modele clasice și nu numai. Beko GNE1146x este un frigider cu două motoare, ceea ce înseamnă o durabilitate mai bună în timp și cu un consum energetic relativ bun, dar cu abilități excelente în tot ceea ce poate face. Din punctul meu de vedere, frigiderele Side by Side sunt foarte utile și chiar îmi plac foarte mult. Eu le recomand cu încredere, în special acest model de la Beko. Beko GNE Side by Side este un specialist în acest domeniu și poți conta pe ei oricând. Ceea ce apreciez la acest frigider, este că oferă foarte multe opțiuni față de un frigider normal și este cu mult peste capacitatea unora. Modelul este disponibil la eMAG, la prețul de 3.799 Lei. Îl poți comanda folosind orice link de afiliere din acest articol ! Mulțumesc !

Puncte pozitive

 • calitate bună
 • spațiu de depozitare mare
 • sisteme de igienă
 • afișare LED, diferite informații
 • două motoare
 • bine compartimentat
 • nivel de zgomot redus

Puncte negative

 • mânere plastic
 • preferabil o clasă energetică A++ sau A+++
 • sunet ciudat la ventilatoarele interioare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank