Evolutia telefoanelor vazuta de mine – partea 1

De mult mi-a trecut prin cap sa scriu acest articol, dar pana acum nu stiam cum sa il iau: adica cum sa incep, de unde sa incep si ce sa scriu. Dar se pare ca azi am avut ceva inspiratie in timp ce ma uitam la telefonul meu Lumia 1520 si ma gandeam ca doar acum cativa ani aveam si eu un amarat de Sony Ericsson K350i. ( si chiar inainte de el un Siemes A35 si mai demult, un Philips tip caramida “mare” cu antena, nu mai stiu ce model era.) Deci sa o luam de la inceput, adica de cand am avut primul meu telefon color – pe atunci nu imi amintesc sa fie termenul de smartphone, deci eram super fascinat de acest telefon – daca bine tin minte, avea un joystick in centru, butoane transparente, luminate doar pe centru, sub tastatura aveam o sigla cu “firma” si modelul, iar butoanele de navigare erau cate doua pe o parte si doua pe cealalta parte, bineinteles, “vopsite” cu ceva culoare argintie.

k50

 

Un design super la vremea aceea, adica unde era camera in spate, aveam un fel de capac pentru protectie lentilei + ca camera era iesita putin in exterior pe o parte. Ce m-a fascinat foarte tare la acest telefon, a fost bineinteles, camera, care era de 0,3MP – deci toata ziua filmulete scurte de vreo 30 secunde si poze – deoarece memoria era foarte mica, de cativa MB – 12 16 sau 32MB – nu mai stiu exact. Ecranul era si el frumos, plin de culori si de pixeli pe care ii puteam numara cu ochiul liber, dar atunci nu prea stiam eu de pixeli si alte treburi.

Dat fiind, ca l-am cumparat de la EuroGSM, pe vremea aceea telefonul a costat vreo 300-400 RON cum ar veni acuma. nici o problema cu el, pana cand, dupa vreo 4-5 luni a inceput sa se defecteze joystick-ul acela. Deci pe vremea aceea, conta la telefon sa ai camera si sa arate cat mai mic si mai “smecher”. Urmatorul meu telefon a fost parca Nokia 6310…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank