Dupa o luna cu Meizu MX5 – scurt review

Chiar după ce a trecut primul val de Black Friday, îmi căutam şi eu un nou smartphone. Ştiam deja mai toate modelele disponible pe piaţă, ce specificaţii au şi de ce sunt capabile. Când vine vorba despre brand, nu prea iau în considerare că “x” este mai cunoscut ca “z” sau orice alt considerent; aleg un smartphone bun, la preţ bun şi să arate bine ( ma refer la design şi materiale ) . După câteva zile de căutat pe internet smartphone-ul perfect, am ajuns la un brand mai puţin cunoscut în România – Meizu. Această companie originară din China a lansat anul trecut câteva modele foarte bun de telefoane, cu specificaţii bune şi au fost apreciate internaţional. Ca şi exemplu, până recent Meizu MX5 Pro se situa pe primul loc în AnTuTu Benchmark. Desigur nu este acesta un aspect foarte important la alegerea mea.

Am ales de la ei, Meizu MX5. Comanda pentru telefono putea face în două moduri: una mai ieftină, cealaltă mai scumpă. Cea ieftina presupunea achiziţionarea de pe olx.ro, dar la care telefonul nu mai beneficia de garanţia “magazinul”, respectiv de 2 ani. Cealaltă, mai scumpă puţin, era oferită de QuickMobile; de la ei am ales să cumpăr telefonul Meizu MX5, cu o reducere de “rigoare”, la Black Friday. Am pus comanda şi am trecut peste o mică problemă cu el, despre care am povestit aici. Sărind peste ea, m-am ales cu un MX5 pe culoare alb, 16GB şi foarte arătos. Acum să vă împărtăşesc impresiile mele despre Meizu MX5 după o luna de folosire.

Construcţie

img_20160109_185138

Prea multe cuvinte la această categorie nu am să vă spun. De menţionat este faptul că, telefonul nu este în totalitate din metal la suprafaţă, ci este prevăzut în partea de sus şi jos cu două zone din plastic. Acestea ies puţin în relief, probabil petru un grip mai bun. În mână stă foarte bine, este rece şi nu reţine prea multe amprente. Este bine construit, nu scărţie absolut nimic la el şi are un design excelent. Puţin bate a iPhone şi S6, dar Meizu a făcut o treaba bună, pentru a le reduce impresia că defapt seamănă cu ele. Singurul aspect mai puţin plăcut dar cu care m-am obişnuit după un timp, este sunetul butoanelor. Acesta sună puţin a ieftin, dar după un timp te obişnuieşti cu el. Chiar şi scannerul de amprentă are acest sunet ciudat. Recent am cititi un articol, despre care spuneau că, sub plastic-ul ce acoperă scanner-ul se află o garnitură de cauciuc care nu permite lichidelor să afecteze funcţionalitatea acestuia. Pentru design şi construcţie, acord o notă de 9.

Software

img_20160109_185207

Deja ştie lumea că orice smartphone ce nu este lansat în România, ci doar în China, are un meniu ce conţine o grămadă de chestii în limba lor. Acelaşi lucru îl gpseşti şi la Meizu, dar într-o măsură mai mică. Adică doar magazinul lor “play” îţi oferă notificări periodice cu update-uri inutile la aplicaţiile instalate. Desigur aproximtiv 7-8 aplicaţii în Chineză gata instalate, pe care ulterior le ştergi din prima. În rest fără prea multă chinezărie. Mai menţionez că, versiunea mea de telefon, a venit cu Google Play gata instalat. Cealalată versiune, pe negru, nu avea aplicaţia. Cât despre interfaţa acestuia, Flyme OS 5.1 cu Android 5.1 Lollipop, am numai cuvinte de laudă. De departe cea mai rapidă interfaţă pe care am lucrat eu. Totul se mişcă perfect, fără lag, iar multi-taskingul este deja istorie. Totul se datorează celor 3GB RAM şi procesorului Helio X10, care la ora actuală, este cel mai rapid.

Camera

img_20160109_185023

La prima utilizare a camerei am rămas puţin dezamăgit. Calitatea pozelor nu era la aşteptările mele şi la cei 20MP. Însă după câteva update-uri, calitatea a fost îmbunătăţită considerabil. Ceea ce îmi doream ce de la MX5, era să fie echipat cu OIS; dar pentru aceşti bani, nu prea am avut altă alegere. Am ales performanţa înaintea camerei. Despre camera de 8MP frontală, am şi de această dată doar cuvinte de laudă. Face poze selfie excelente, filmează FullHD şi are un meniu bogat, din care am de unde alege. Am uitat să menţionez şi faptul că, MX5 este capabil de a filma HD la 100fps.

Funcţii speciale

img_20160109_185239

Aici am de menţionat două funcţii speciale pe care le am la acest smartphone: QuickCharge sau mCharge cum o numesc cei de la Meizu şi scannerul de amprentă. Am rămas chiar surprins că bateria de 3.150 mAh s-a încărcat de la 3% la 100% în mai puţin de 1 oră. În doar 10-15 minute la încarcare, bateria se ridică unde la 25-30%. A doua funcţie, este scannerul de amprentă. Aici am mai multe păreri; una, dacă folosim aceeaşi zonă a degetului să deblocăm telefonul şi una dacă nu îl poziţionăm întotdeauna la fel. Despre recunoaşterea amprentei, pot să vă spun că o face foarte rapid şi bine. Revin, doar atunci când înregistrezi o parte a degetului şi nu o poziţionezi corect, acesta îţi va cere din nou să o verifice. Dar daca respecţi poziţia, rata de recunoaştere depăşeşte 98%. Pe scurt, un scanner foarte rapid şi precis.

În concluzie, nu trebuie să te sperii de acest brand, ba chia rmai multe eu îţi recomand să încerci orice model de la Meizu, deoarece vei fi garantat mulţumit de tot ceea ce poate. Nu trebuie să te laşi dus cu vorba că un Samsung sau un HTC, LG este mai bun decât un Meizu; toate se fabrică în aceeaşi “oală”. Dacă, te-am convins că acest Meizu MX5 este viitorul tău smartphone, mai jos îţi las o listă cu două link-uri care te vor duce direc la magazinele care îl au pe stoc şi anume:

 • la eMAG1.838 Lei ( de la ei poţi cumpăra folie şi husă )
 • la QuickMobile de la 1.406 Lei – este ofertă momentan !

curând o să revin cu un review detaliat pentru Meizu MX5

Comments

 1. By Gabriel

  Reply

  • By Adrian

   Reply

  • By Adrian

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank