Cum măsori tensiunea arterială? Avantajele tensiometrelor digitale

Tensiunea arterială este de fapt presiunea care se exercită asupra pereților vasculari, atunci când inima se contractă. Dacă această tensiunea are o valoare prea mare, atunci ne confruntăm cu hipertensiunea, iar în caz contrar ne încadram în categoria celor care suferă de hipotensiune. Nici într-un caz, nici în celălalt, efectele nu sunt unele pozitive, ci din contră, în ambele cazuri pot apărea complicatii, drept urmare trebuie să luăm măsuri pentru ca tensiunea arterială să se restabilizeze.

Însă cum putem măsura tensiunea arterială? Cu ajutorul unui tensiometru.

Tensiometrele digitale versus tensiometre clasice

Orice tensiometru digital este format dintr-un ecran LCD și dintr-o manșetă care se prinde de prinde de braț, de unde și denumirea de tensiometru de braț. Există și modele care pot măsura tensiunea arterială de la încheietură ori de la nivelul degetului, însă, cercetările efectuate în domeniu de-a lungul timpului le recomandă pe cele de braț ca având cel mai mare grad de precizie. Acest lucru se datorează tehnologiilor inovatoare prin intermediul căruia obții un rezultat mult mai precis.

Pe lângă asta, tensiometrele digitale au și alte avantaje. Unul dintre ele este acela că se manevrează mult mai ușor decât cele clasice, putând fi utilizate de către oricine. E foarte posibil ca, în cazul în care vrei să îți iei tensiunea cu un tensiometru clasic, să nu poți face asta de unul singur, pentru că mai ai nevoie de cineva care să te ajute. Tensiometrul cu afișaj digital are un mod de utilizare intuitiv, de aceea este preferat în locul celui cu pompă și manometru. În plus, în cazul celui clasic este nevoie și de un stetoscop, de aceea este mai bine să lași medicul să folosească un astfel de instrument.

Un mare avantaj pe care îl au tensiometrele digitale și care le aduce încă un punct câștigător în fața celor clasice este faptul că au funcția de a stoca în memorie un istoric al măsurătorilor. Această caracteristică o are și tensiometrul Sendo Advance 3, care, pe baza unui istoric de 7 măsurători, pune un diagnostic în ceea ce privește aritmiile și le încadrează într-un grad de risc din cele 4 prestabilite.

De asemenea, informațiile sunt mult mai ușor de vizualizat și de interpretat de pe monitorul unui tensiometru digital, ceea ce le face potrivite pentru persoanele care au defecte de vedere dar și pentru vârstnici.

Cum se realizează corect măsurarea ritmului și a frecvenței cardiace?

Pentru ca măsurătoarea tensiunii arteriale să fie cât mai precisă, este necesar în primul rând să folosești un tensiometru de calitate. Fiind vorba despre un dispozitiv electronic, cele care te bucură prin prețul lor redus, s-ar putea să nu îți ofere prea multă acuratețe. Apoi, ține cont de câteva reguli:

  • Nu consuma cafea sau alte băuturi care conțin cafeină, cu aproximativ o oră, o oră și jumătate înainte de a efectua măsurarea.
  • Nu fuma cu aproximativ un sfert de oră înainte de a folosi tensiometrul.
  • Nu efectua măsurarea dacă urmezi un tratament cu medicamente ce conțin substanțe care stimulează adrenalina.
  • Realizează măsurarea după ce ai stat în repaus, așezat, cel puțin 5 minute.
  • În timpul măsurării, ține brațul la nivelul inimii.

De unde poți achiziționa tensiometrul Sendo Advance 3 ?

Recomandarea mea este să consulți atât site-ul oficial al acestui model, pe care îl poți accesa folosind link-ul de mai sus, albastru, cât și pe alte site-uri de specialitate. Spre exemplu, am găsit tensiometrul Sendo Advance 3 cu o reducere de 6% pe acest site. (acesta fiind cel mai mic preț garantat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank