Cum iti dai seama de un iPhone 6 fake?

Am decis să scriu acest articol, deoarece am observat pe piata din România că au început sa apară modele de iPhone 6 Fake. Modelul fake de iPhone 6 a fost lansat cu mult timp înainte de apariţia celui original, lansat in luna Septembrie a acestui an. Înainte să încep acest articol, îţi recomand să îţi cumperi doar din magazinele autorizate din Romania – am sa fac o listă cu magazinele de unde poţi cumpăra un iPhone 6 original, mai jos.

Încă de la început, Chinezii care au pus mâna pe schiţele celor de la Apple, au reuşit să scoată un model foarte reuşit pe piaţa, iar de aceea este foarte greu să îţi dai seama daca este vorba de un iPhone 6 Fake. Doar cei care au ţinut în mână un iPhone 6 original îţi pot da seama daca au de a face cu unul fake, sau dacă cunoaste calitatea materialelor de la diferite telefoane. Am avut ocazia sa văd un iPhone 6 Fake acum câteva zile şi va pot spune ca arată şi se simte exact ca si un telefon de 500 Lei. Mă gândesc că, doar cei care nu ştiu cum arată un smartphone adevărat, se vor lăsa înselaţi. Să nu mai lungim vorba şi să trecem uşor la diferenţele dintre cele două modele.

Aspect

În primul rând, cel mai vizibil aspect după calitatea materialelor este camera si LED-ul. Aici putem observa că, la varianta din dreapta fake, LED-ul este compus din două beculeţe asezate paralel pe orizontală, pe când la cel original avem 4 led-uri aşezate circular. La cel original, camera este puţin ieşită în relief, pe când la celălalt camera este pe aceeaşi linie cu carcarsa.

În al doi-lea rând, pentru varianta Silver, avem liniile din plastic puţin mai închise la culoare si puţin mai groase. Pe margine, liniile nu respectă in totalitate marginea rotunjită a acestuia. În ultimul rând, putem observa ca logo-ul la copie este mai adâncit in carcasă decat la varianta originala. La deget, vei simţii cu siguranţă diferenţa de nivel. Ba mai mult acesta străluceşte precum o oglindă, pe cand la varianta originală, avem o imagine mai mată.

Per total la asepct si construcţie, avem un fake mai gros, din plastic care imită aluminiul si butoanele care au puţin joc când sunt apăsate. Este puţin şi mai uşor, datorită materialelor din plastic. Mică diferenţă avem şi la inscripţiile de pe spatele acestuia, care diferă de la o culoare la alta. Important este să te uiţi atent şi să observi dacă acestea îşi păstrează culoarea telefonului in mare parte. Adică la varianta Space Grey să nu ai scrisul cu alb – din start este fake.

grey si alb

Stânga original

iphhone 6 fake camera

Stânga fake

 Hardware

Mare diferenţă avem la acest capitol. Daca ai mai avut în trect un telefon de la Apple, este aproape imposibil să nu îţi dai seama că ai de a face cu un fake. Sistemul de operarea pe care rulează majoritatea fake-urilor este Android-ul. Cu o tema putin modificată, acesta arată identic la iconiţe precum cel original. Dar aici discutăm de o versiune prost optimizată care are o grămadă de bug-uri si se blochează destul de des. Stim ca la iPhone interfaţa este foarte rapidă, iar animaţiile sunt deja cunoscute de toată lumea.

Dacă nu eşti sigur ce sistem de operare are, poţi descărca o aplicaţie gen CPU-ID sau AnTuTu, care îţi oferă toate informaţiile despre acesta.

Cutie şi ecran

Din start ne putem da seama că avem de a face cu un iPhone 6 fake daca ne uitam foarte scurt la cutie. Logo-ul cu iPhone 6 desenat pe cutie nu are ce căuta pe varianta originala. Deci un indiciu foarte uşor de observat, iar al doi-lea ar fi calitatea materialelor folosite la cutie. Nu am pus mâna pe cutie, dar mă gândesc ca este produsă dintr-un carton ieftin. În interior vei gasi caştile dintr-un plastic de 5 Lei şi câteva manuale doar in chineză. Tot din cutie îţi mai dai seama că este fake, datorită foliei de protecţie pe care ţi-o pun în ea. La cel original nici vorbă de aşa ceva.

cutie iphone 6 fake

Cutie iPhone 6 Fake

La capitolul ecran, versiunea fake este total la pământ. Are o rezolutie modestă, care îţi permite sa vezi aproape orice pixel. Există însă şi câteva variante de fake-uri la care este îmbunătăţită această rezolutie, dar oricum îţi dai seama uşor daca este vorba de un fake. Unghiuri proaste de vizualizare si un pic de distanţă intre panel şi sticlă.

Un alt aspect foarte important, este sticla fabricată dintr-un material foarte bun si care se simte la o simplă atingere cu degetul, dacă este sau nu veritabilă. La varianta originlă, sticla se imbină printr-o curba foarte fina cu carcasa acestuia, pe cand la versiunea fake avem doar o trecere bruscă, care o să se facă simţită la deget.

Un ultim aspect la partea din faţă este lipsa senzorului pentru scanarea amprentei. Dar totusi şi aici există câteva aplicaţii care poate te vor păcăli.

Aşadar, cred ca aceste observaţii te vor ţine departe de un iPhone 6 fake. Nu recomand să îl cumperi de pe stradă! Pentru asta, am pregătit o lista cu magazinele care îl au în stoc acum:

sursa foto: youtube 1/ youtube 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank