Cum alegi un tensiometru ?

De curând am avut parte de câteva experienţe cu anumite aparate de măsurat tensiunea, electronice şi din câte am observat eu, sunt unele de proastă calitate, de diferite tipuri şi care dau diferite rezultate. Bineînţeles, măsurarea tensiunii arteriale pentru unii din voi, a devenit un obicei zilnic. De curând mi-am achiziţionat şi eu un aparat de tensiune, deoarece am considerat că trebuie să am o evidenţă asupra inimii mele, precum şi a restul membrilor din familie sau chiar şi a prietenilor mei.

Cred că mulţi din voi ar trebuii să aibă un asemnea aparat în casă. De aceea eu am considerat că trebuie să fac un mic articol în care să îţi explic cum ar trebuii să alegi un tensiometru bun, asta după ce eu am testat mai multe produse.

tesi

În primul rând, trebuie să alegem firma sau brandul pe care îl poartă tensiometrul. Pentru asta, există o mulţime de branduri locale sau internaţionale care produc aceste aparate. Nu te aştepta aici să găseşti numele de Samsung sau Nokia, deoarece nu cred că au aşa ceva. Pe scurt, cele mai bune branduri de tensiometre sunt: Laica, Omron, Beurer şi Panasonic. Aceştia au produse de foarte bună calitate şi care îţi oferă cele mai bune rezultate. Toate produsele le poţi găsi la eMAG, pentru toate buzunarele.

În al doi-lea rând, punem importanţă mare pe preţul acestora. Un aparat de tensiune sub 100 Lei este de slabă calitate. Aici poţi să îţi dai singur seama dacă am dreptate sau nu, uitându-te puţin peste preţurile de la diferitele firme menţionate mai sus. Poţi trage singur o concluzie în acest caz. Ca şi recomandare din partea mea, eu aş merge pentru un aparat tensiometru de familie, pentru unul ce depăşeşte uşor preţul de 200 Lei. Peste acest preţ ai diferite opţiuni în funcţie de gust.

În ultimul rând, trebuie să luăm în considerare tipul de aparat. Aici vorbim de două tipuri pe care eu le-am testat: cel care îţi “ia” tensiunea de la incheietura mânii şi cel care se pune pe braţ. Aici avem din partea medicilor,puncte pro şi contra. Eu am tras concluzia că un aparat care se pune pe braţ, este cu o acurateţe mai mare, decât cel de la incheietură. Cu altele, braţul este mai apropiat de inimă, ceea ce ar indica un rezultat mai aproape de adevăr. Am mai observat, că pe la toate centrele unde se poate măsura tensiunea corect, doctorul a utilizat un aparat care se poziţiona pe braţ. Probabil cel pentru încheietură a fost proiectat pentru a fi luat mai uşor la purtător.

Aceste trei puncte, cred că trebuie luate în considerare atunci când trebuie să îţi iei un tensiometru bun. Desigur mai avem şi alte preferinte după cum urmează:

  • aparatul să abiă opţiunea de a memora mai multe rezultate pe o perioadă mai lungă de timp
  • de preferat ar fi un tensiometru cu acumulator

Dacă vei ţine cont de toate acestea, îţi vei putea cumpăra un tensiometru de calitate. Înainte să îţi iei tensiunea,medicul recomandă cel puţin 15 minute de odihnă pe scaun, pentru ca valorile măsurate să fie corecte. Nu neglijaţi niciodată inima dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank