Cum alegi o tableta? – partea 2

Aşa cum am promis, am sa scriu şi partea a 2-a pentru articolul: Cum alegem o tabletă?. În acest articol am să tratez ultimele intrebari care au mai rămas fără raspuns, de la prima parte. Am lăsat această parte pentru perioada aceasta, deoarece urmeaza câteva perioade de reduceri foarte importante, în care mă gândesc că majoritatea dintre voi decid să îţi cumpere o tabletă. Pe final am să menţionez lista cu cele mai bune magazine de unde poţi să îţi cumperi o tabletă bună. Să începem cu întrebarea:

Cât de mult contează acumulatorul?

Dacă stam puţin şi analizăm situaţia in momentul de fapt,constatăm că o diagonala de peste 8 inch este la mai mare căutare decât una sub 8 inch. Mulţi dintr noi alegem o tabletă mai mare din diverse motive precum: o folosim pe post de laptop, ne uitam la filme pe ea sau avem de un spatiu mai mare de lucru pe ecran. Din acest motiv trebuie sa fim foarte atenţi cum alegem o tabletă după acumulator. Recomandarea mea este să mergi pe un acumulator cât mai mare, deoarece la tabletele puţin mai ieftine avem lipsa de optimizare a softului, care duce direct la un consum mai mare de energie. De exemplu la o tabletă de 10 inch, recomandabil este un acumulator care incepe de la 8.000 mAh, iar pentru una de 8 inch ar trebuii să avem minim un acumulator de 4.500 mAh.

De ce senzori avem nevoie?

Cum am menţionat mai sus, o tabletă echipată cu senzorul de lumină si proximitate, este mai rentabilă decât una fără. Acestia doi îţi reduc cu cel puţin 10% consumul de energie. De preferat ar mai fi senzorul giroscop si compas. Încă nu merită să discutăam de cel de presiune sau umiditate. Este suficient pentru o tabletă să fie echipată doar cu acestia.

Ce construcţie este de preferat?

Aici avem două optiuni cu avantaje şi dezavantaje. Din start avem tabletele care se bazează pe un şasiu din aluminiu şi altele pe unul din plastic, de bună calitate. Cele din aluminiu nu sunt atât de rezistente la lovituri, dar disipează caldura mult mai bine. Cele din plastic au un grip mai bun, rezistă mai bine la lovituri sau căzături şi sunt mai uşor de reparat. De exemplu iPad Air 2 se îndoaie aproape la fel de usor precum iPhone 6 Plus. Am tinut în mână această tabletă si pot spune că mi s-a părut foarte fragilă, dar cu un aspect foarte premium. Nexus 9 de exemplu are un design mai industrial, mai clasic şi care pare de cel puţin 3 ori mai solidă decât Air 2. Aici îţi recomand o combinaţie dintre cele două dacă se poate şi să nu alegi o diagonală mare cu o grosime mică.

Accesoriile sunt importante la tablete?

Sunt si ele foarte importante deoarece îţi protejează foarte bine tableta. Pe lângă folia de protecţie şi husa,mai avem un accesoriu foarte cool pe care ar trebuii să îl avem: o tastatură bluethoot, cu ajutorul căreia îţi poţi transforma tableta întru-un laptop portabil si elegant. În special celor care scriu mult pe tabletă, le recomand acest tip de tastatură.

Ce sistem de operare să aleg?

În acest an, majoritatea tabletelor lansate pe piaţă, rulează pe sistemul de operare Android, după care urmează Windows 8.1 şi pe final, celebrul iOS. Scoatem din discuţie iOS, deoarece tabletele care au acest sistem de operare sunt accesibile doar persoanelor cu bani. Sistemul clasic, la care fiecare din noi ne gândim când aducem în discuţie o tableă, este Android-ul.Un sistem pe care îl recomand celor care fac aproape acelaşi ca şi pe telefon, iar celor care ştiu să folosească o tabletă din toate punctele de vedere, le recomand Windows 8. Dacă ne gândim un pic, ne dăm seama că si un laptop utilizează tot sistemul de operare Windows. Mai nou avem şi câteva laptopuri ieftine care rulează pe Android.

Pe final, cred că am tratat cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când doreşti să îţi cumperi o tabletă nouă. Dacă tot se apropie Black Friday, iti recomand să citeşti aici recomandarile mele pentru acea perioadă. Pentru orice alte întrebări, nu ezita să laşi un comment pe site, sau un mesaj pe pagina de Facebook.

Magazinele de unde poţi cumpara tablete la preţuri foarte bune:  evoMAG si Flanco.

*inapoi la –partea 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank