Cum alegi o plită încorporabilă ?

Recent am fost pus în situaţia de a alege o plită încorporabilă pentru noua mea bucătărie. Am trecut prin multe magazine, am studiat şi pe final am ajuns la o singură concluzie: există destul de multe criterii după care poţi alege o plită încorporabilă care să îţi satisfacă toate nevoile şi cerinţele. Aşadar, din propria mea experienţă am să vă scriu câteva din acestea, despre care l-am început nu le-am luat în considerare, ci le-am luat în considerare doar după ce mi-am văzut plita gata încorporată.

1.Online sau “offline”

Primul criteriu care este absolut inevitabil, este posibilitatea de a alege să cumperi plita online sau “fizic” din magazin. Eu am ales să merg puţin prin mai mutle magazine şi să văd cum este situaţia acolo. Am găsit o mulţime de plite, de diferite dimensiuni şi diferite modele. Am ales-o pe cea care mi-a plăcut cel mai mult. Acum însă, dacă mă uit mai atent în mediul online, observ că tot aceeaşi situaţie o găseşti ca şi în magazinele fizice; ai dimensiunile precise, poze în detaliu şi transport gratuit( de care nu beneficieză dacă o cumperi din magazin). Aşadar, nu are rost să vă mai pierdeţi timpul prin magazine, ci recomandarea mea este să o achiziţionaţi din mediul online. Câteva magazine care o gamă foarte mare de plite încorporabile: eMAG, Flanco şi Altex.

plite

2. Dimensiuni

Majoritatea plitelor încorporabile au aproape aceleaşi dimensiuni pe interior (dedesubt) şi puţin mai diferite la partea de sus. Partea care te interesează cel mai mult, este partea care trebuie încorporată în blat. În cazul în care ai un blat de lăţime mai mică, trebuie să ai mare grija ce plită cumperi. Recomandarea mea este să alegi una cu dimensiunea cea mai mică la interior, pentru ca la exterior plita să nu rămână în afara blatului, fiindcă partea de sus este cu 3-6 cm mai mare în toate cazurile. Iar dacă cumperi plita direct din magazin, există marea posibilitate să nu o poţi schimba cu alta, care s-ar putea potrivi perfect.

3. Material

Există două tipuri de plite încorporabile: una cu material din sticlă şi una cu material metalic, gen inox. Cea din sticlă are unele avantaje: se poate curăţa uşor, arată mult mai bine decât cea din tablă şi inscripţiile de la butoane sunt poziţionate sub sticlă, ceea ce înseamncă că nu se vor şterge deloc. Dezavantajul la sticlă este că se poate sparge destul de uşor, iar înlocuirea ei se poate face numai în cazuri speciale.  La plita din inox, dezavantajele sunt mai numeroase decât avantajele; aici menţionăm că aceasta se încalzeşte destul de tare la foc continnu, se curăţă destul de greu şi se poate zgăria uşor deoarece este subţire pe toată suprafaţa; pot apărea unele “indoiri” în unele zone şi are un aspect mai puţin elegant. La partea de avantaje aş menţiona doar preţul, care este mai accesibil pentru buzunarul nostru.

4. Pozitionarea ochiurilor

În cele mai multe siutaţii, ochiurile sunt prea apropiate de butoanele din plastic. Acest lucru presupune încălzirea excesivă a butoanelor, ce poate duce la apariţia unor pete de culoare pe ele sau chiar la deformarea lor. Există unele modele care au zone butoanelor puţin protejată printr-o diferenţă de nivel, dar asta presupune doar o plită din inox. Desigur toate butoanele sunt fabricate din plastic rezistent la temperaturii ridicate, dar acestea nu sunt întotdeauna la fel de rezistente după cum spune producătorul. Recomandarea mea este să alegei o plită care să păstreze o distanţă bună între butoane şi ochiuri.pl

Acestea ar fi criteriile de care ar trebuii să ţii cont atunci când alegi o plită încorporabilă. Mai există două tipuri de plite: plită vitroceramică cu inducţie şi plită vitroceramică electrică. La cele prin inducţie, suprafaţa de contact dintre plită şi vas se încalzeşte, iar restul suprafeţei rămâne rece. La cea electrică, toată suprafaţa plite se încalzeşte. Dezavantajul plitei cu inducţie îl aduc vasele speciale pentru inducţie, care trebuie cumpărate ulterior. Avantajul este timpul în care mâncarea se încalzeşte; de 10 ri mai rapidă decât o plită normală.

vezi ofertele Cadou de la eMAG; plita şi cuptor încorporabil la preţ bun

Aşadar, dacă ai un buget redus, alege o plită din inox, iar dacă ai un buget mai mare, alege o plită vitroceramică cu inducţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank