Cum aleg un card microSD?

Desi avem o multime de carduri microSD disponibile pe piata, majoritatea celor care isi cumpara acest tip de memorie, nu face intotdeauna cea mai buna alegere. Pentru aceasta, eu am pregatit acest articol despre cum alegem un card, in functie de ce  si pentru ce tip de telefon smart sau tableta. Dupa cum stim, ele au evoluat foarte repede, adica acum cativa ani erau carduri cu o capacitate maxima de 8GB, iar astazi, depasesc 128GB. O chestie interesanta pe care am observat-o, este noua modalitate de stocare de tip cloud – care cred eu ca va lua locul in viitorul apropiat, memoriilor de acest tip. Chiar si in momentul de fata avem spatii de stocare gratis de pana la 50GB pe cloud. Deci mult timp nu mai este, pana cand majoritatea se vor indrepta spre acest serviciu.

micro

Acum sa ramanem la subiectul principal si sa vorbim putin mai in detaliu despre acest tip de memorie microSD. Aceste carduri microSD se clasifica dupa:

  • Clasa de viteza – care incepe de la 2 – 10 – iar cifra insemana viteza de transfer – exemplu – un card clasa 4, are viteza de transfer de 4Mbps, unul de clasa 6 are viteza de 6Mbps. In colncluzie, un card cu o viteza mai mare, este mai bun.
  • In functie de marca – tota lumea recunoaste, marca Kingston, ca fiind cea mai buna – dupa ea urmeaza Kingston si Samsung.

Dar mai exista si o clasificare in functie de telefon sau tableta si anume: daca ai un telefon low-cost, care are o memorie interna de 4GB si un slot pentru microSD, un card mai mare de 4GB iti va face putine probleme atunci cand este plin; la un telefon care are 8GB sau 16GB poti pune linistit un card de 8GB sau chiar 16GB. Iar la cele de peste 32GB poti pune linistit de cat suporta slotul respectiv – de obicei aici, vorbim de maxim 64GB – mai nou exista si suport pentru 128GB la numite telefoane. Dar si in cazul lor, tot 64GB recomand.

vezi oferta eMAG

La fel este si in cazul in care iti cumperi un card de viteza mare, iar tu esti posesorul unui telefon mai putin performant – adica la un telefon performant, poti sa ii pui un card de mare viteza, dar nu la unul mai putin performant. Eu as alege pentru inceput, mai exact pentru un telefon care se afla sub 500 Lei, un card de clasa 4, pentru unul de pana la 700 Lei – un card de clasa 6, iar pentru restul un card de clasa 10. Momental pe siteul celor de la eMag un card de 8GB/clasa4 costa 19.99 Lei (eMAG) , iar unul de 4GB/clasa 4 costa 16.99 Lei. Totusi, daca esti in cautatea unui card rapid, nou si de calitate si durabilitate foarte buna, iti recomand sa mergi pe cardul microSD Samsung HC EVO 32GB/clasa 10 la pretul de 112,99 Lei. De preferat, este un card microSD cu tot cu adaptor.

evo

Tu in functie de ce iti alegeai un card microSD? Crezi ca vor disparea acest tip de memorie? Lasa un comment mai jos si vom discuta mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank