Câteva păreri despre Xperia Z3 Compact

Cel mai controversat smartphone de la Sony a ajuns acum câteva săptămâni în România, la un preţ foarte bun. Xperia Z3 Compact este un smartphone cu adevărat un smartphone foarte compact, iar asta o pot spune dupa ce l-am văzut expus in showroom-ul de la eMAG. Mi s-a părut că cei de la eMAG au simţit şi ei asta, pentru că l-au expus chiar din prima zi de când l-au adus pe stoc. Fiind foarte curios despre acest model, am decis să îl butonez puţin şi cred că am rămas cu telefonul în mână cel puţin 20 de minute. Mai aveam un pic cred şi mă atenţionau cei din magazin.

z3 compact

 

La prima vedere am observat ecranul care arată superb. Este pozitionat aproape de limita exterioară, ceea ce înseamnă că Sony a ascuns foarte multe componente hardware sub acest ecran IPS foarte bine colorat. Fără cel mai mic spaţiu intre sticla de protecţie speciala de la Sony şi panel – un aspect care îmi place foarte mult şi care îi dă telefonului o tentă de high-end. Rezoluţie foarte bună, chiar dacă nu este FullHD – nu prea poţi observa aproape nici un pixel. În plus, panel-ul IPS are unghiuri mari de vizualizare, care se vede foarte bine chiar şi la 170 de grade. Negrul este la fel de negru precum cel redat de Xperia Z2 şi se apropie de Galaxy S5.

Construcţia pe care au ales-o cei de la Sony, este o combinaţie de plastic cu sticlă, care arată destul de bine. Totuşi am remarcat sticla de bună calitate pe faţă şi spate, dar am mai remarcat şi maginea din plastic bine rotunjită. Această îţi ofera o stabilitate mai bună în palmă şi în acelaşi timp o plăcere pentru a îl ţine în mână. Plasticul rotund de pe ramă este puţin transparent şi fabricat parcă dintr-un material inferior calitativ faţă de restul. Butonul pentru lock este aşezat foarte bine, adică îl ajungi foarte uşor cu degetul, chiar dacă ai o palmă mai mică. Am remarcat si butonul dedicat camerei principale de 20MP, care în modul land-scape este foarte util. Poţi face poze foarte bune, în această combinaţie deja cunoscută de la Sony. Cireaşa de pe tort ar fi certificatul IP67, care îl întâlnim tot mai des la telefoanele de top – asta înseamnă că Z3 Compact rezistă la contactul cu apa si praful, foarte bine.

z3 apa

De specificaţii nu mai trebuie să vorbim, deoarece avem componente hardware de top. Şi pe partea de soft, avem la fel, versiunea de Android 4.4 KitKat cu interfaţa simplă si rapidă, iar cei de la Sony au anunţat deja planul de update la Android 5.0 Lollipop, care îl include şi pe acest model. Deci un motiv în plus pentru a îţi cumpăra un Xperia Z3 Compact. Aşa că ne mai rămâne un singur aspect de tratat: acumulatorul.

Încă nu am avut ocazia să il testez o zi întreagă, dar după cum văd eu specificaţiile acestuia, marimile, ecranul, senzorii, precum şi acumulatorul de 2.600 mAh, pot spune că avem de a face cu un smartphone care rezistă cu brio până la 3 zile cel mult. Cei care doar verifică conturile de socializare, mail-urile sau altele, vor rămâne surpinşi de autonomia acestuia. Eu momentan folosesc un Xiaomi Mi3, la care mă ţine bateria două zile – iar eu îl folosesc aproape tot timpul. Am scris despre câteva sfaturi foarte bune, care îţi reduc consumul de energie în acest articol.

Dacă îţi doreşti un smartphone mic, care să se potrivească la tine în mână, cu specificaţii de top şi cu un design care va atrage o grămadă de priviri, eu îţi recomand sa alegi Xperia Z3 Compact de la Sony. Dacă mi-aş vine acum telefonu, eu aş da banii fără nici o ezitare pe acest model. Il poţi comanda de la eMAG, la un preţ bun. Merită!

Pe lănga acest model, marele retailer a mai adus şi telefonul Xperia Z3, E3 si alte modele foarte noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank